Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( μιση η χαρα του χριστοφοριδη :: 13/1/2006 20:54:10) 

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης δείχνει την εστία που πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τον Απόλλωνα.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΙΣΗ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

1. Συναρμολογήστε την πειραματική διάταξη της εικόνας 5.3.

Το πρώτο στην Ελλάδα

2. Δώστε στο κεκλιμένο επίπεδο μια ορισμένη κλίση (λόγου χάρη 20°) με τη βοήθεια του μοιρογνωμόνιου.

Γνωρίζει ότι οι ευκαιρίες που θα του δοθούν θα είναι λίγες.

Στερεώστε το κεκλιμένο επίπεδο στη θέση αυτή με το βαρύ σώμα στο κάτω μέρος του.

Στο παιχνίδι με τη Λάρισα έδειξε ότι όχι μόνο έχει τα… φόντα να τις πιάσει από τα μαλλιά, αλλά και να δικαιώσει τον Μάκη Κατσαβάκη.

Κόψτε ένα μέτρο περίπου χαρτοταινίας και τοποθετήστε την στον χρονομετρητή.

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι του κυπέλλου και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Κολλήστε με σελοτέηπ τη μία άκρη της χαρτοταινίας στην πίσω άκρη του αμαξιού.

«Περίμενα πολύ καιρό αυτό το γκολ», τόνισε χθες στη «Μ Sports» o 25χρονος επιθετικός και εξηγεί γιατί είναι σημαντικό: 3. Θέσετε σε λειτουργία τον χρονομετρητή και συγχρόνως αφήστε το αμαξάκι να κινηθεί από το επάνω μέρος του κεκλιμένου επιπέδου. «Είναι το πρώτο μου στην Ελλάδα, αλλά δεν το χάρηκα όσο θα ήθελα γιατί τελικά δεν πήραμε την πρόκριση». Όταν το αμαξάκι φτάσει στο εμπόδιο, διακόψτε τη λειτουργία του χρονομετρητή και αφαιρέστε την ταινία (Εικ. 5.4).

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ότι η πρόταση από τη βελγική Ρόζελαρ είναι υπαρκτή, αλλά ακόμα δεν έχει μιλήσει με τη διοίκηση του Απόλλωνα. 4. Μετρήστε από την πρώτη κουκίδα (θέση εκκίνησης ή θέση 0) μία απόσταση s=20cm και σημειώστε με το μολύβι σας την αντίστοιχη θέση με Α (θέση Α). «Με ενημέρωσε ένας Ολλανδός μάνατζερ, ο οποίος με γνωρίζει από το σουηδικό πρωτάθλημα, μετά από πρόταση του τεχνικού της βελγικής ομάδας», τονίζει ο 25χρονος επιθετικός και δείχνει ότι θέλει να μείνει και να προσφέρει στην Καλαμαριά: Μετρήστε τον αριθμό των κουκίδων μεταξύ της θέσης Ο και της θέσης Α. «Πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα για να παίξω. Υπολογίστε το χρόνο της κίνησης του μικρού αμαξιού από τη θέση Ο στη θέση Α, γνωρίζοντας ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο κουκίδων είναι 0,02s. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενα, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στην ομάδα και ο συναγωνισμός είναι μεγάλος». Συμπληρώστε τη δεύτερη γραμμή του ΠΙΝΑΚΑ 1. Καταλήγοντας, ο Χριστοφορίδης στέλνει μήνυμα στον Κατσαβάκη:

5. Επαναλάβετε το βήμα 4 για τρεις ακόμη αποστάσεις από τη θέση Ο: 30cm, 40cm και 50cm.

«Θα είμαι πάντα έτοιμος όταν με χρειαστεί.

Συμπληρώστε τις υπόλοιπες γραμμές του ΠΙΝΑΚΑ 1.

Δείχνει ότι είναι πολύ καλός στη δουλειά του και αυτή θα φανεί ακόμα καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια».

6. Κατασκευάστε τη γραφική παράσταση της σχέσης μεταξύ της απόστασης s που διανύει το αμαξάκι και του τετραγώνου t2 του χρόνου. Μήπως η ομαλή γραμμή που προσεγγίζει καλύτερα τα πειραματική σημεία στο επίπεδο των αξόνων είναι ευθεία, η οποία περνά από την αρχή των αξόνων; Επαληθεύεται η εξίσωση s=kt2, δηλαδή η κίνηση είναι ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη; Υπολογίστε τη σταθερά k από την κλίση της ευθείας που απεικονίζει τη συνάρτηση s=f(t2).

7. Επαναλάβετε τα βήματα 2, 3, 4, 5 και 6 για άλλες τρεις, διαφορετικές κλίσεις του κεκλιμένου επιπέδου (30°, 45°, 60°). Σημειώστε την κάθε χαρτοταινία με την αντίστοιχη γωνία, για να μπορείτε να τη διακρίνετε. Συμπληρώστε τους ΠΙΝΑΚΕΣ 2, 3 και 4. Κατασκευάστε τις αντίστοιχες γραφικές παραστάσεις της συνάρτησης s=f(t2). Υπολογίστε τις αντίστοιχες τιμές της σταθεράς k.

8. Συμπληρώστε τον ΠΙΝΑΚΑ 5. Κατασκευάστε τη γραφική παράσταση της σχέσης μεταξύ της k και του ημφ. Η καλύτερη, ομαλή γραμμή που προσεγγίζει καλύτερα τα πειραματικά σημεία στο επίπεδο των αξόνων είναι ευθεία, η οποία περνά από την αρχή των αξόνων.

9. Βρείτε επάνω στον άξονα της μεταβλητής k την τιμή που αντιστοιχεί στην τιμή 1 του άξονα της μεταβλητής ημφ. Η τιμή αυτή είναι ίση με [pic]. Υπολογίστε έπειτα την τιμή g της επιτάχυνσης της βαρύτητας.