Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( περάστε, κόσμε :: 1/3/2006 21:33:22) 

Ο Ιμπραΐμ Τουρέ ξεκουράζεται στη διάρκεια της χθεσινής, ανοικτής για το κοινό, προπόνησης του Ολυμπιακού.

Εφαρμογή

Περάστε, κόσμε

Να αποδειχθεί ότι σε διάλυμα που περιέχει ασθενή βάση Β συγκέντρωσης c βασ M και το συζυγές του οξύ BΗ+ cοξ M, η συγκέντρωση των ΟΗ- δίνεται από τη σχέση: [pic] με την προϋπόθεση ότι ισχύει [ΟΗ-]

Ανοικτή προπόνηση για τον κόσμο περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα του Ολυμπιακού με τον Τροντ Σόλιντ να δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων στο τέλος γύρω από τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Μεθοδολογία για την επίλυση ασκήσεων με ανάμιξη διαλυμάτων ή προσθήκη καθαρής ουσίας σε διάλυμα, όταν μεταξύ αυτών λαμβάνει χώρα αντίδραση: Όταν αναμιγνύονται δύο ή περισσότερα διαλύματα ή καθαρή ουσία με διάλυμα και μεταξύ αυτών λαμβάνει χώρα αντίδραση τότε για να υπολογίσουμε τις συγκεντρώσεις στο τελικό ιοντικό διάλυμα εργαζόμαστε ως εξής: α. Γράφουμε τις μονόδρομες αντιδράσεις (προσοχή! όχι τις διαστάσεις ή ιοντισμούς). Ως μονόδρομες μεταθετικές αντιδράσεις θεωρούμε τις: Ι. εξουδετερώσεις κατά Arrhenius: π.χ. HCl + NaOH [pic] NaCl + H2O II. αντιδράσεις διπλής αντικατάστασης που έχουν τη μορφή: άλας ασθενούς οξέος + ισχυρό οξύ, π.χ. ΝaF + HCl [pic] NaCl + HF ΙII. αντιδράσεις διπλής αντικατάστασης που έχουν τη μορφή: άλας ασθενούς βάσης + ισχυρή βάση, π.χ. ΝΗ4Cl + NaOH [pic] NaCl + NH3 + H2O β. Υπολογίζουμε τις ποσότητες των διαλυμένων ουσιών στα αρχικά διαλύματα. γ. Υπολογίζουμε στοιχειομετρικά τις ποσότητες των ουσιών που βρίσκονται στο τελικό διάλυμα. δ. Βρίσκουμε τη μοριακή κατ’ όγκο συγκέντρωση (Molarity) των συστατικών του τελικού διαλύματος και με βάση τα δεδομένα αυτά επιλύουμε το πρόβλημα.

"Θέλω ποιοτικούς παίκτες για να ενισχύσουμε το ρόστερ", απήντησε διπλωματικά ο Νορβηγός αποφεύγοντας να μιλήσει με ονόματα (που λίγο, πολύ είναι γνωστά), ενώ εξέφρασε θετική άποψη για τον Ιμπραΐμ Τουρέ (πέτυχε τρία γκολ στο διπλό).

Παράδειγμα 3.13

Πριν από την προπόνηση ο Ριβάλντο πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ (μετά της συζύγου του), αλλά η συνάντησή του με τον Γιώργο Λούβαρη δεν αφορούσε την επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου του.

Σε 4 L διαλύματος NaOH 0,2 Μ προσθέτουμε 1 L διαλύματος HCl 0,3 Μ και παίρνουμε 5 L διαλύματος. ΑΕΚ: Η πρώτη ουσιαστική προπόνηση για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έγινε χθες με τον Φερνάντο Σάντος να δείχνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει οριστικά όχι μόνο για το σχήμα, αλλά και για τα πρόσωπα που θα βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα. Ποιο είναι το pH του διαλύματος; Ο Πορτογάλος δοκίμασε μέχρι και τον ξεχασμένο Σαπάνη, αλλά το δίλημμα φαίνεται να αφορά τη χρησιμοποίηση του Βενγλίνσκι (πιο επιθετικό σχήμα) ή του Τσάνκο (αμυντικό). ΛΥΣΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι δεν έχει τέτοια διλήμματα ,γιατί προς το παρόν δεν έχει παίκτες να προπονήσει, αφού λείπουν οκτώ διεθνείς.

Κατά την ανάμιξη γίνεται η μονόδρομη αντίδραση: HCl + NaOH [pic] NaCl + H2O

Ο Ιταλός ελπίζει να μην προκύψουν τραυματισμοί κι αυτό γιατί θέλει να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που κέρδισε τον Ακράτητο.

Υπολογίζουμε τις ποσότητες των διαλυμένων ουσιών. Τα 4 L διαλύματος NaOH 0,2 Μ περιέχουν 0,8 mol NaOH. To 1 L διαλύματος HCl 0,3 Μ περιέχει 0,3 mol HCl. Οπότε, έχουμε: αντίδραση - NaOH - + HCl [pic] - NaCl + H2O αρχικά / mol - 0,8 - 0,3 - αντιδρούν-παράγονται/ mol - 0,3 - 0,3 - 0,3 τελικά / mol - 0,5 - - - 0,3

To NaCl που σχηματίζεται, όπως όλα τα άλατα που προκύπτουν από εξουδετέρωση ισχυρού οξέος με ισχυρή βάση, δεν επηρεάζει τις [Η3Ο+]. Στο τελικό διάλυμα έχουμε: [pic]. Το NaOH διίσταται πλήρως: NaOH [pic] Na+ + OH- 0,1 M δίνει 0,1 Μ και 0,1 Μ. Συνεπώς, [ΟΗ-] = 0,1Μ ή [Η3Ο+] = 10-13 Μ και pH = 13.