Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( λίαν καλώς :: 1/3/2006 19:43:40) 

Μισό εκατομμύριο με τη Λευκορωσία δεν είναι κι άσχημα.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Λίαν καλώς

1. Πραγματοποιήστε την πειραματική διάταξη της εικόνας 2β.1.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο άτομα παρακολούθησαν την Τρίτη το παιχνίδι της Εθνικής με τη Λευκορωσία.

α. Στερεώστε στη μία άκρη του τραπεζιού πειραμάτων τον ηλεκτρικό χρονομετρητή με τη βοήθεια του σφιγκτήρα.

Σύμφωνα με την ΑGB, το ποσοστό τηλεθέασης της ΝΕΤ κατά μέσο λεπτό στη διάρκεια του αγώνα έφτασε το 4,8% με το μερίδιο το 13,6%, ενώ έφτασε στις υψηλότερες τιμές του στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όταν έπιασε 6,5% και 18,3% αντίστοιχα.

β. Κόψτε ένα μέτρο περίπου χαρτοταινίας και περάστε την μέσα από τους δύο οδηγούς κατά μήκος του ελάσματος και κάτω από τη μελανωμένη όψη του δίσκου καρμπόν (Εικ. 2β.2).

ΚΑΛΑ και τα νούμερα της ΕΤ3 από τη μετάδοση του παιχνιδιού του Άρη με τη Βιλερμπάν στο "Αστρομπάλ".

γ. Κολλήστε με σελοτέηπ τη μία άκρη της χαρτοταινίας στην άκρη του ξύλινου παραλληλεπίπεδου.

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του ULEB Cup κράτησε στην οθόνη 185.000 άτομα σε πανελλήνια κλίμακα με το ποσοστό τηλεθέασης να φτάνει το 2% και το μερίδιο το 4,7%.

2. Στρέψτε το διακόπτη του χρονομετρητή ώστε να τεθεί σε λειτουργία.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη τα νούμερα έφτασαν το 4,5% και το 10.6% με αποκορύφωμα την τελευταίο περίοδο που έπιασε ποσοστό 5,8% και μερίδιο 15%.

Συγχρόνως, δώστε μία στιγμιαία ώθηση στο ξύλινο παραλληλεπίπεδο, για να κινηθεί προς την άλλη άκρη του τραπεζιού και να πλησιάσει το βιβλίο.

ΕΝΑ σπουδαίο φιλικό, επιπέδου τελικού Τσάμπιονς λιγκ εξασφάλισε η ΝΕΤ, για το βράδυ (22.00) της 15ης Μαρτίου.

3. Μόλις σταματήσει να κινείται το ξύλινο παραλληλεπίπεδο, διακόψτε τη λειτουργία του χρονομετρητή και αφαιρέστε την χαρτοταινία.

Το κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα δείξει απευθείας από το “Μεάτσα” το παιχνίδι της Μίλαν με τη Μπαρτσελόνα προς τιμή του βετεράνου μεγάλου άσου των "ροσονέρι", Ζόζε Αλταφίνι 4. Επαναλάβετε τις διαδικασίες 1β και 1γ, για να καταγράψετε παρόμοια κίνηση του ξύλινου παραλληλεπίπεδου σε μια δεύτερη χαρτοταινία.

ΜΕΤΑ από δύο εβδομάδες, λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, επανέρχεται το Σάββατο στο πρόγραμμα της ΕΤ1 η "Κερκίδα του Σαββάτου". 5. Παρατηρήστε μία χαρτοταινία και συγκρίνετε τα στιγμοδιαστήματα, δηλαδή τις αποστάσεις μεταξύ δύο γειτονικών κουκίδων. Στη διάρκειά της θα υπάρχουν απευθείας συνδέσεις με το Ιβανώφειο για το κρίσιμο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Απόλλωνα Πατρών. Γνωρίζοντας ότι, το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο γειτονικών κουκίδων είναι το ίδιο (ίσο με 0,02s) τι συμπεραίνετε για το είδος της κίνησης του ξύλινου σώματος;

6. Αρχίζοντας από την άκρη της χαρτοταινίας, στην οποία οι αποστάσεις των γειτονικών κουκίδων είναι μεγαλύτερες, σημειώστε την πρώτη κουκίδα και ονομάστε την κουκίδα μηδέν. Απαριθμήστε έπειτα τις επόμενες δέκα κουκίδες κατά μήκος της ταινίας και σημειώστε τη δέκατη κουκίδα. Συνεχίστε, ώστε να χωρίσετε όλες τις κουκίδες σε ομάδες με δέκα στιγμοαποστάσεις (Εικ. 2β.3).