Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι κορυφαιοι στην ιταλια :: 24/1/2006 20:27:35) 

Ο Φάμπιο Καπέλο με το βραβείο του κορυφαίου τεχνικού.

Κατασκευή διαγραμμάτων από πίνακα τιμών.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

12. Στον ΠΙΝΑΚΑ 1 η πρώτη στήλη περιέχει τον αύξοντα αριθμό κάθε λουρίδας και η δεύτερη το χρόνο μετατόπισης ίσο με 10 “τικ” ή Δt=0,02s .

Τα Οσκαρ της Γιούβε

10=0,2s.

Σάρωσε τα βραβεία για τους κορυφαίους του 2005 στην Ιταλία η Γιουβέντους.

α. Μετρήστε το μήκος κάθε λουρίδας, για να βρείτε την αντίστοιχη μετατόπιση Δx του αμαξιού σε χρόνο Δt=0,2 s.

Στην ετήσια ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών, η "βέκια σινιόρα" ανέδειξε τον καλύτερο ξένο ποδοσφαιριστή (Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς), τον καλύτερο προπονητή (Φάμπιο Καπέλο), τον καλύτερο αμυντικό (Φάμπιο Καναβάρο) και τον καλύτερο γκολκίπερ (Τζιανλουίτζι Μπουφόν)!

Συμπληρώστε έτσι την στήλη 3.

"Παραφωνία" στην κυριαρχία της Γιούβε αποτέλεσαν ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Μίλαν) ως κορυφαίος Ιταλός ποδοσφαιριστής και ο Τζιαμπάολο Πατζίνι (Φιορεντίνα) ως ταλέντο της χρονιάς.

β. Εφαρμόζοντας τον τύπο της μέσης ταχύτητας [pic], συμπληρώστε την στήλη 4.

Όσο για το βραβείο του "τοπ" διαιτητή, το κέρδισε φυσικά ο απερχόμενος Πιερλουίτζι Κολίνα.

γ. Υπολογίστε τις μεταβολές Δυ, αφαιρώντας τη μέση ταχύτητα της λουρίδας 1 από τη μέση ταχύτητα της λουρίδας 2, τη μέση ταχύτητα της λουρίδας 2 από τη μέση ταχύτητα της λουρίδας 3 κ.ο.κ.

ΤΕΛΟΣ Η ΣΕΖΟΝ για τον Πολ Σκόουλς!

Συμπληρώστε έτσι την στήλη 5.

Η Μάντσεστερ θα στερηθεί για 3-4 μήνες τον καλύτερο μέσο της, αφού ο 32χρονος Άγγλος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο δεξί του μάτι κι επιβάλλεται να ξεκουραστεί.

δ. Εφαρμόζοντας τον τύπο [pic], συμπληρώστε την στήλη 6.

Μάλιστα εκτός από τον 32χρονο Σκόουλς, που μετρά 130 γκολ στις 11 σεζόν του με τη Γιουνάιτεντ, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχασε για δύο μήνες και τον Τζον Ο'Σέι με τραυματισμό.

ε. Συμπληρώστε την στήλη 7, στην οποία η πρώτη τιμή είναι το μήκος της πρώτης λουρίδας, η δεύτερη τιμή το άθροισμα των μηκών της πρώτης και δεύτερης λουρίδας, η τρίτη τιμή το άθροισμα των μηκών της πρώτης, της δεύτερης και της τρίτης λουρίδας κ.ο.κ.

ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ του Τιερί Ανρί με την Μπαρτσελόνα για το ερχόμενο καλοκαίρι αποκαλύπτει η εφημερίδα "Sport" της Καταλονίας!

στ. Συμπληρώστε την στήλη 8 με τους αντίστοιχους χρόνους κατά τους οποίους διανύονται οι αποστάσεις της στήλης 7.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος διεθνής επιθετικός "έχει 90% πιθανότητες να φορέσει τη φανέλα της Μπάρτσα, αφού το συμβόλαιό του λήγει το 2007, αλλά μπροστά στον κίνδυνο να τον χάσει τσάμπα, η Άρσεναλ θα τον παραχωρήσει από φέτος".

13. α. Από τις αντίστοιχες τιμές των στηλών 4 και 8 κατασκευάστε το διάγραμμα της ταχύτητας σε συνάρτηση με το χρόνο.

ΟΡΟΥΣ ΕΘΕΣΕ στη Ρεάλ Μαδρίτης για να την αναλάβει το καλοκαίρι ο Φάμπιο Καπέλο, σύμφωνα με την "AS".

β. Βρείτε από το διάγραμμα αυτό, την κλίση της γραμμής που παριστάνει τη συνάρτηση υ=f(t).

Η ισπανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Ιταλός απαίτησε την απομάκρυνση των Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος, Σαλγκάδο και Ιβάν Ελγκέρα, αλλά και ενίσχυση με τους Τζέραρντ, Ιμπραχίμοβιτς, Βιεϊρά!

Συγκρίνετε την τιμή της με την επιτάχυνση (ή με το μέσο όρο των επιταχύνσεων, αν υπάρχουν διαφορετικές τιμές) που είναι γραμμένη στη στήλη 6.

"ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ" στο αστέρι της, Φερνάντο Τόρες, έβαλε η Ατλέτικο.

γ. Από το ίδιο διάγραμμα υπολογίστε το διάστημα που διέτρεξε το αμαξίδιο από τη χρονική στιγμή 0,4s έως τη χρονική στιγμή 0,8s.

Οι "ροχιμπλάνκος" της Μαδρίτης γνωστοποίησε ότι εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά (οι φήμες κάνουν λόγο για αξίωση 60 εκατ. ευρώ), παραχωρεί τον 22χρονο Ισπανό.

14. α. Από τις αντίστοιχες τιμές των στηλών 7 και 8 κατασκευάστε το διάγραμμα της απόστασης σε συνάρτηση με το χρόνο.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ στα 37 του χρόνια(!) πέτυχε ο Πιερ Βαν Χόιντονκ.

β. Από το διάγραμμα αυτό, υπολογίστε τη μέση ταχύτητα του αμαξιού για το χρονικό διάστημα από 0,4s έως 0,8s.

Ο Ολλανδός διεθνής επιθετικός άφησε την Μπρέντα κι εντάχθηκε στη Φέγενορντ ως το 2007, επιστρέφοντας στην ομάδα με την οποία σκόραρε 52 φορές στη διετία 2001-03.

15. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χαρτοταινία με άλλο τρόπο, ώστε να βρείτε την επιτάχυνση χωρίς να υπολογίσετε προηγουμένως ταχύτητες;

ΩΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ στην Ισπανία με τρεις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης. Σήμερα παίζουν: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις (1-0), Βαλένθια - Λα Κορούνια (0-1), Εσπανιόλ - Κάδιθ (2-0), ενώ αύριο διεξάγεται η πρώτη αναμέτρηση Σαραγόσα - Μπαρτσελόνα.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βάλτερ Σάχνερ. Ο 48χρονος Αυστριακός άλλοτε σπουδαίος επιθετικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Μονάχου 1860, που διεκδικεί την άνοδο στην μπουντεσλίγκα.