Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στους 44 ο βασάρας :: 17/1/2006 18:36:52) 

Στους 44 ο Βασάρας

16. Μέγας Βασίλειος: ένας κορυφαίος ιεράρχης

Αναμενόμενη ήταν η πρόσκληση του Κύρου Βασάρα (φωτογραφία) στο σεμινάριο προεπιλογής των διαιτητών της ΦΙΦΑ, από τις 21 μέχρι τις 24 Μαρτίου, για την τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου. Στην ενότητα αυτή θα πάρεις πληροφορίες (για): - τη ζωή και τη δράση του Μεγάλου Βασιλείου - το θεολογικό και το κοινωνικό του έργο. Στο σεμινάριο θα πάρουν μέρος 44 διαιτητές, από τους οποίους θα επιλεγούν οι 30 που θα σφυρίξουν στο Μουντιάλ και τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στις 30 Μαρτίου.

Τα χρόνια που ακολούθησαν την Α' Οικουμενική Σύνοδο ήταν δύσκολα.

''Κανείς εκ των διαιτητών δεν μπορεί να θωρείται σίγουρος για το Μουντιάλ'', τόνισε στη ''Μ Sports'' o Bασάρας, που μέχρι την άνοιξη τον περιμένουν σπουδαίες διοργανώσεις και υποχρεώσεις.

Η αίρεση του Αρείου επιβίωνε και τα κοινωνικά προβλήματα στην αυτοκρατορία αυξάνονταν.

Στις 5 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψει στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μαζί με τους Μαυρόπουλο-Τσολακίδη για να σφυρίξει στον ημιτελικό του ''κυπέλλου πρίγκιπα'', ενώ στις 22 Φεβρουαρίου θα διευθύνει αγώνα του Τσάμπιονς λιγκ.

Τότε εμφανίστηκε μια δυναμική προσωπικότητα στην Εκκλησία, η οποία αγωνίστηκε για την επίλυση των προβλημάτων και την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής: ο Μέγας Βασίλειος.

Λίγες μέρες νωρίτερα από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου ο Βασάρας θα συμμετάσχει στο σεμινάριο της ελίτ των Ευρωπαίων διαιτητών στη Βαρκελόνη.

Μ. Βασίλειος, Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Πάτμος 17ος αι.

Σημειωτέον, ότι ο Βασάρας είναι και μέλος της τετραμελούς επιτροπής Ευρωπαίων Διαιτητών, έχοντας διαδεχθεί τον Πιερλουίτζι Κολίνα.

Αυτό κάνουν οι πλούσιοι. Μαζεύουν τα αγαθά που είναι κοινά για όλους τους ανθρώπους και τα θεωρούν αποκλειστικά δικά τους… Αν αυτός που απογυμνώνει τον ντυμένο ονομάζεται λωποδύτης, αυτός που δεν ντύνει το γυμνό, αν και μπορεί να το κάνει, δεν είναι το ίδιο; Το ψωμί που φυλάς στην αποθήκη σου είναι του φτωχού. Τα ρούχα που κρατάς κρυμμένα στην αποθήκη σου είναι του γυμνού. Τα υποδήματα που σαπίζουν αχρησιμοποίητα είναι του ξυπόλυτου. Τα χρήματα που κρύβεις βαθιά στη γη είναι του φτωχού. Λοιπόν, τόσους αδικείς, όσους θα μπορούσες να βοηθήσεις και το αρνήθηκες (Εις το "καθελώ μου τας αποθήκας", Β.Ε.Π.Ε.Σ. τόμ. 54, εκδ. Απ. Διακονίας, Αθήνα 1976, σελ. 64-65, 7-8).

Π. ΧΑΡ.