Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βολεϊ :: 23/1/2006 20:29:43) 

ΒΟΛΕΪ

β. Η αγωνία και ο αγώνας του Μ. Αθανασίου για την αλήθεια

Νίκη με άγχος για τον ΠΑΟΚ

Ο Μ. Αθανάσιος έζησε σε μια εποχή, κατά την οποία η Εκκλησία κινδύνευε να χάσει την ταυτότητά της από την αίρεση του Αρείου.

Την ευκαιρία να εδραιωθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην Α1 ανδρών έχασε χθες ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία, καθώς παραχώρησε δύο σετ στην ΕΑ Πατρών και έχασε βαθμό.

Ο Μ. Αθανάσιος αντέδρασε στην αίρεση αυτή χάρη στη φώτιση του Αγίου Πνεύματος και με εφόδια τη γνώση της Αγίας Γραφής και της Παράδοσης της Εκκλησίας.

Οι παίκτες του Βλαντιμίρ Μπογκοέφσκι επικράτησαν με 3-2 σετ (16-25, 25-22, 25-21, 16-25, 15-11) με κορυφαίους τους Ρικάρντο και Κυριαζή που πέτυχαν 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Τόνιζε ότι ο Υιός του Θεού προσέλαβε τη φθαρτή ανθρώπινη φύση και έγινε άνθρωπος, για να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος από την αμαρτία, η οποία προήλθε από την πτώση των πρωτοπλάστων.

Η βαθμολογία: 1. Παναθηναϊκός 38, 2. Ηρακλής 38, 3. Ολυμπιακός 28, 4. ΠΑΟΚ 28, 5. Λαμία 25, 6. ΕΑ Πατρών 24, 7. Παγκράτι 17, 8. Πανελλήνιος 14, 9. Ορεστιάδα 13, 10. Εθνικός Αλεξ. 12, 11. Πανερυθραϊκός 9, 12. Νίκαια 6.

Ο Χριστός, επομένως, είναι Αυτός που διασφαλίζει τη σωτηρία των ανθρώπων, αφού είναι και άνθρωπος -εκπρόσωπος του ανθρώπινου γένους- και Θεός -Υιός του Θεού και Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η πρόκριση της Εθνικής ομάδας στα πλέι οφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος φαίνεται ότι γλύκανε τη διοίκηση της ομοσπονδίας, αλλά και τον Κροάτη τεχνικό Γκόραν Πέρκοβατς.

Κανείς άλλος δεν μπορούσε να μεταβάλει το φθαρτό σε άφθαρτο παρά μόνον ο ίδιος ο Σωτήρας που δημιούργησε τα πάντα από το μηδέν. Κανείς άλλος δεν μπορούσε να ξανακτίσει στους ανθρώπους το κατ' εικόνα, παρά η εικόνα του Πατέρα (ο Υιός και Λόγος του Θεού που το είχε δημιουργήσει και στην αρχή)? και κανείς άλλος δεν μπορούσε να κάνει το θνητό αθάνατο, παρά μόνον ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός… Κανένας άλλος δεν μπορεί να διδάξει για τον Πατέρα… παρά μόνον ο Λόγος Του που ρυθμίζει τα πάντα, ο μόνος μονογενής και αληθινός Υιός του Πατρός (Περί ενανθρωπήσεως, 20, Β.Ε.Π.Ε.Σ. τόμ 30, έκδ. Απ. Διακονίας, Αθήνα 1962, σελ. 90).

Σε προκαταρκτικές συζητήσεις οι δύο πλευρές συμφώνησαν για διεύρυνση της συνεργασίας τους, αλλά ο τρόπος (απασχόληση παρτ τάιμ ή μόνιμη) θα συζητηθεί μετά τους αγώνες των πλέι οφ. Επιπλέον, ο Μ. Αθανάσιος στο θεολογικό του έργο καθορίζει και τις προϋποθέσεις για να συγκληθεί μια Οικουμενική Σύνοδος. Άλλωστε, είναι προφανές ότι σε περίπτωση πρόκρισης στο παγκόσμιο η ΟΧΕ θα προσφέρει συμβόλαιο μόνιμης απασχόλησης στον Πέρκοβατς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Όταν εμφανίζεται μια νέα αίρεση, η Εκκλησία κατά τον Μ. Αθανάσιο, πρέπει πρώτα να καταφύγει στην Αγία Γραφή και στην Παράδοσή της. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε ότι "πρέπει πλέον η Πολιτεία να συμπαρασταθεί για να έχει η Εθνική μας ένα μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο για να αγωνιστεί, γιατί τα κλειστά γυμναστήρια που έχει μέχρι τώρα αγωνιστεί δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του φίλαθλου κόσμου, που σπεύδει με συγκλονιστικό τρόπο να συμπαρασταθεί στην ομάδα". Κατόπιν, αν οι χριστιανοί δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια, η σύγκληση της Οικουμενικής Συνόδου καθίσταται αναγκαία και επείγουσα, εφόσον η αίρεση ταράζει και διαιρεί την Εκκλησία.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Τα… τρισέγγονά του αποφάσισε να εξασφαλίσει οικονομικά ο Αυστραλός πολυ-Ολυμπιονίκης Ίαν Θορπ, που υπέγραψε επταετές συμβόλαιο με εταιρεία αθλητικών ειδών αντί του ποσού των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Έργο της Οικουμενικής Συνόδου είναι η φανέρωση της αλήθειας της πίστης με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος και η καταδίκη της αίρεσης με βάση την Αγία Γραφή και την Παράδοση της Εκκλησίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο 23χρονος πρωταθλητής ενδέχεται να συνεχίσει έως και τους Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Αν ο Υιός ήταν κτίσμα, ο άνθρωπος θα παρέμενε θνητός, αφού δε θα ενωνόταν με το Θεό, γιατί το κτίσμα δε μπορεί να ενώσει τα κτίσματα με το Θεό… Γι' αυτό και ο Θεός στέλνει τον Υιό Του, ο οποίος γίνεται υιός του ανθρώπου με το να λάβει σάρκα κτιστή… Όλοι τώρα πια… απελευθερωθήκαμε και ενωθήκαμε με το Λόγο του Θεού. Αφού, λοιπόν, ενωθήκαμε με το Θεό, δε μένουμε πια πάνω στη γη, αλλά, όπως και Εκείνος είπε, όπου θα ευρίσκεται Αυτός εκεί θα είμαστε και εμείς… Και εκεί όπου βρίσκεται ο Χριστός, ποιος φόβος ή ποιος κίνδυνος μπορεί να υπάρξει; (Κατά Αρειανών Β', 69, Β.Ε.Π.Ε.Σ. τόμ. 30, έκδ. Απ. Διακονίας, Αθήνα 1962, σελ. 237-238)