Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τσαμπιονς λιγκ: ευνοϊκη για τα φαβορι η κληρωση των προημιτελικων :: 10/3/2006 18:56:06) 

Πρόβα… απονομής για τον δήμαρχο Παρισίων, Μπερτράν Ντελανό, υπό το βλέμμα του θρύλου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φρανσίσκο Χέντο, και του αρχηγού της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ

α. Ιγνάτιος Αντιοχείας: η ζωή ενός Αποστολικού Πατέρα

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΕΥΝΟΪΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Ο άγιος Ιγνάτιος διετέλεσε επίσκοπος στην Αντιόχεια της Συρίας (70-107 μ.Χ.).

Με λάμψη παριζιάνικη

Μεγάλωσε σε περιβάλλον με παιδεία ελληνική και είχε γνωρίσει τους Αποστόλους.

Το σκηνικό ήταν αρκούντως ταιριαστό με τη… μυθολογία που σέρνει η διοργανώτρια του φετινού τελικού "πόλη του φωτός". Αντί για τη Νιόν, αυτή τη φορά η κλήρωση - πακέτο των προημιτελικών και ημιτελικών έγινε με φόντο τη μεσαιωνική όψη του ξενοδοχείου "Hotel de Ville" στο Παρίσι

Στην Αντιόχεια ήρθε σε επαφή με τα θρησκευτικά και φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής του.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗ

Ο άγιος Ιγνάτιος ήταν ένας καλλιεργημένος επίσκοπος με παιδεία, συγγραφικό ταλέντο και κλίση προς τον ποιητικό λόγο.

Η κληρωτίδα φρόντισε, έτσι ώστε να μην προκύψουν άλλοι πρόωροι τελικοί, ανοίγοντας δρόμο για τις υπερδυνάμεις ως τον τελικό.

Αναδείχτηκε σε επίσκοπο οικουμενικού κύρους, που εκφράζει τη συνείδηση της Εκκλησίας του 2ου μ.Χ. αιώνα και συγκεκριμένα την πίστη, το βίωμα και τον τρόπο ζωής των χριστιανών των πρώτων χρόνων μετά τους Αποστόλους.

Το φαβορί των στοιχημάτων -και της λογικής- Μπαρτσελόνα καλείται να αντιμετωπίσει τη "σταχτοπούτα" της διοργάνωσης, Μπενφίκα, ενώ η Γιουβέντους ανταμώνει την Άρσεναλ, με κεντρικό πρόσωπο τον Βιεϊρά!

Σύντομα η πνευματική του ακτινοβολία ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της Αντιοχείας και κάλυψε ολόκληρη την περιοχή της Συρίας.

Η Μίλαν είχε τη δυσκολότερη κλήρωση και θ' αντιμετωπίσει τη Λιόν, που ενσαρκώνει τα όνειρα των διοργανωτών να δουν επιτέλους μια "γαλλίδα" στον τελικό, ενώ η Βιγιαρεάλ θα μάθει αντίπαλο την Τρίτη, μετά τη ρεβάνς της Ίντερ με τον Άγιαξ.

Βρισκόμαστε στα πρώτα 100 χρόνια μετά το Χριστό και ήδη έχουν αρχίσει οι διωγμοί των χριστιανών.

Στους ημιτελικούς το ζευγάρι Μπενφίκα - Μπάρτσα ανταμώνει με εκείνο της Λιόν με τη Μίλαν, ενώ αντίθετα πιθανή είναι η περίπτωση του ιταλικού εμφυλίου στο δεύτερο "πακέτο", όπου η Γιουβέντους ή η Άρσεναλ θα ανταμώσει μια από τις Ίντερ, Άγιαξ και Βιγιαρεάλ.

Το αυταρχικό ρωμαϊκό κράτος θανατώνει τους χριστιανούς που αρνούνται να λατρέψουν τον αυτοκράτορα ως θεό.

Τι λέει για όλα αυτά το… στοίχημα;

Στο διωγμό του αυτοκράτορα Τραϊανού ο Ιγνάτιος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται να θανατωθεί στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Οι ενδεικτικές αποδόσεις φέρνουν την Μπάρτσα πρώτο φαβορί (απόδοση 5/2) και πίσω της τις Γιουβέντους (9/2), Μίλαν (7/1), Λιόν (8/1), Ίντερ (9/1), Άρσεναλ (12/1), Βιγιαρεάλ (15/1), Μπενφίκα (29/1) και Άγιαξ (101/1).

Οδηγείται δέσμιος μαζί με άλλους χριστιανούς στη Ρώμη. Στη μαρτυρική του πορεία από την Αντιόχεια προς τη Ρώμη, ένα μακρύ δρόμο από την Ασία στην καρδιά της Ευρώπης, διέρχεται από πολλές πόλεις. Στην πορεία προς τη θυσία γράφει επιστολές προς τους χριστιανούς αυτών των πόλεων, νουθετώντας τους σε θέματα πίστης. Καταλήγει το 107 μ.Χ. στο Κολοσσαίο, όπου γίνεται βορά των άγριων θηρίων. Τα οστά του μεταφέρθηκαν στην Αντιόχεια και εναποτέθηκαν σε κοιμητήριο κοντά στο προάστιο της Δάφνης. Τη μνήμη του αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου τιμά η Ορθόδοξη Εκκλησία στις 20 Δεκεμβρίου και η Ρωμαιοκαθολική την 1η Φεβρουαρίου.

Άγ. Ιγνάτιος, Όσιος Λουκάς Βοιωτίας.

Σας παραινώ ό,τι κάνετε να γίνεται με ομόνοια Θεού, να σέβεστε ο ένας τον άλλο και κανένας να μη βλέπει τον πλησίον του σαρκικά, αλλά να αγαπάτε ο ένας τον άλλο στο πνεύμα του Χριστού. Τίποτα να μην υπάρχει ανάμεσά σας που να σας διαιρεί (Μαγν. VI, 14-22). Να είστε ένα σώμα με αδιαίρετη καρδιά (Φιλ. VI, 28).