Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( 1 ο "βασιλιάς" που δεν ήρθε - 2 ο μάνατζερ των sms - 3 δύο τα ζητούμενα - 4 βόλτα στο αλεξάνδρειο - 5 τα εγγυημένα συμβόλαια - 6 στα πανέρια οι φανέλες - 7 πού θα γίνουν οι τελικοί του uleb cup την επόμενη διετία; μετά τον φετινό του σαρλερουά; μήπως προ :: 31/1/2006 18:50:09) 

1 Ο "βασιλιάς" που δεν ήρθε 21. Η Θεραπεία ενός παράλυτου στην Καπερναούμ: Ο Χριστός ελευθερώνει από την ασθένεια και από τις απάνθρωπες αντιλήψεις γι' αυτήν

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε το παρασκήνιο στην υπόθεση του Μάικ Κινγκ, του φερόμενου αντικαταστάτη του Λαβέλ Φέλτον (φωτογραφία). Κατάκοιτος ένας παράλυτος στην Καπερναούμ υποφέρει σωματικά και ψυχικά: και για την αναπηρία του αλλά και για την τότε αντίληψη ότι κατάντησε έτσι, γιατί τον τιμώρησε ο Θεός για τα σφάλματά του. Την Τρίτη λίγα λεπτά πριν από τις δώδεκα (23:53 για την ακρίβεια) η αθλητική ιστοσελίδα www.goalnet.gr δημοσίευσε το κείμενο "Βασιλιάς στον Ηρακλή" προαναγγέλλοντας την άφιξη του Μάικ Κινγκ και την αποχώρηση του Λαβέλ Φέλτον αναφέροντας στο κείμενο πως "η γκρίνια του φαίνεται πως του στοίχισε την θέση του". Άνθρωποι με θάρρος και εμπιστοσύνη τον πηγαίνουν με φορείο στον Ιησού. Όλως τυχαίως, το συγκεκριμένο σάιτ μάλιστα, είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των δυο μάνατζερ του Γιούρι Ζντοβτς. Εκεί γίνεται μια πνευματική μάχη με πολύ σημαντικές συνέπειες. Παρεμπιπτόντως η ίδια ιστοσελίδα πριν από μερικές εβδομάδες είχε δημοσιεύσει την είδηση ότι ένας Αμερικανός ονόματι Τράμελ συμφώνησε με τον Ηρακλή για να πάρει τη θέση του Φέλτον, κάτι βέβαια που δεν έγινε ποτέ γιατί δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο παίκτη. Λεπτομέρειες παρακολουθούμε στο παρακάτω ευαγγελικό κείμενο. Η διοίκηση του Ηρακλή πάντως δια του προέδρου της Ηρακλή Τσιλόπουλου δήλωνε χθες πλήρη άγνοια για το θέμα που είχε προκύψει.

Μκ 2, 1: Ύστερα από μερικές μέρες μπήκε πάλι ο Ιησούς στην Καπερναούμ και διαδόθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιο σπίτι.

Απίστευτες καταστάσεις.

Αμέσως συγκεντρώθηκαν πολλοί, ώστε δεν υπήρχε χώρος ούτε κι έξω από την πόρτα· και τους κήρυττε το μήνυμά του.

Ν.Κ.

Έρχονται τότε προς αυτόν, φέρνοντας έναν παράλυτο, που τον βάσταζαν τέσσερα άτομα.

2 Ο μάνατζερ των sms

Κι επειδή δεν μπορούσαν να τον φέρουν κοντά στον Ιησού εξαιτίας του πλήθους, έβγαλαν τη στέγη πάνω από κει που ήταν ο Ιησούς, έκαναν ένα άνοιγμα και κατέβασαν το κρεβάτι, πάνω στο οποίο ήταν ξαπλωμένος ο παράλυτος.

Κουίζ: Ποιος γνωστός μάνατζερ επικοινωνεί με πελάτη του που ζει και αγωνίζεται στην ίδια πόλη με γραπτά μηνύματα;

Όταν είδε ο Ιησούς την πίστη τους, είπε στον παράλυτο:

Ο παίκτης προσπαθούσε μάταια να τον εντοπίσει στο τηλέφωνο, ώστε να του εκφράσει κάποια παράπονα, για ορισμένα πράγματα που συνέβαιναν στην ομάδα του.

"Παιδί μου, σου συγχωρούνται οι αμαρτίες".

Ο μάνατζερ, ωστόσο, που έχει κι άλλες δραστηριότητες δεν σήκωνε το τηλέφωνό του.

Κάθονταν όμως εκεί μερικοί γραμματείς και συλλογίζονταν μέσα τους:

Γι' αυτό και ο παίκτης αποφάσισε να αλλάξει σύντομα εκπρόσωπο.

"Πώς μιλάει αυτός έτσι, προσβάλλοντας τον Θεό;

Ν.Κ.

Ποιος μπορεί να συγχωρεί αμαρτίες;

3 Δύο τα ζητούμενα

Μόνον ένας, ο Θεός".

Νίκες και γεμάτο γήπεδο ζήτησε ο Μπερτομέου, όπως μετέφερε ο Τζεβελέκης.

Αμέσως κατάλαβε ο Ιησούς ότι αυτά σκέφτονται και τους λέει:

Το δεύτερο είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρχει, τουλάχιστον στα περισσότερα παιχνίδια.

"Γιατί κάνετε αυτές τις σκέψεις στο μυαλό σας;

Με τις νίκες είναι δύσκολα τα πράγματα…

Τι είναι ευκολότερο να πω στον παράλυτο: 'Σου συγχωρούνται οι αμαρτίες' ή να του πω: 'Σήκω, πάρε το κρεβάτι σου και περπατά';

Ειδικά στο δεύτερο γύρο, που η ομάδα παίζει με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανελλήνιο και Μαρούσι στην Αθήνα.

Για να μάθετε λοιπόν ότι έχω την εξουσία να συγχωρώ πάνω στη γη αμαρτίες" - λέει στον παράλυτο:

Γ. ΣΥΡ.

"Σ' εσένα το λέω, σήκω, πάρε το κρεβάτι σου και πήγαινε στο σπίτι σου".

4 Βόλτα στο Αλεξάνδρειο

Εκείνος σηκώθηκε αμέσως, πήρε το κρεβάτι του και μπροστά σε όλους βγήκε έξω, έτσι που θαύμαζαν όλοι και δόξαζαν τον Θεό λέγοντας:

Στο Άρης - ΠΑΟΚ ή σε κανένα καλό ευρωπαϊκό παιχνίδι ας έρθει ο Μπερτομέου για να δει το Αλεξάνδρειο γεμάτο.

"Τέτοια πράγματα ποτέ ως τώρα δεν είδαμε!"

Μόνο εκεί θα μπορέσει να καταλάβει την ατμόσφαιρα του Παλέ.

Ερμηνευτικά 1. Το σπίτι φαίνεται ότι ήταν του Πέτρου. Σε επαρχιακά μέρη τα σπίτια ήταν μονώροφα, αποτελούνταν από έναν μεγάλο χώρο με παράθυρα μικρά. Η σκεπή στηριζόταν πάνω σε σταυρωτά ξύλινα δοκάρια. Πάνω τους έβαζαν κλαδιά και καλαμιές, που τα σκέπαζαν με παχύ στρώμα λάσπης. Ανέβαιναν στην ταράτσα με σκάλα από το πίσω μέρος (βλ. φωτ.). 2.α. Κατά τις τότε αντιλήψεις των Ισραηλιτών κάθε αρρώστια και αναπηρία των ανθρώπων ήταν δίκαιη τιμωρία του Θεού για αμαρτίες δικές τους ή ακόμη και των γονιών τους. Έτσι οι άρρωστοι και οι ανάπηροι υπέφεραν διπλά: βασανίζονταν από την αναπηρία τους και ταυτόχρονα φοβούνταν τον Θεό και πίστευαν ότι ο Θεός δεν νοιαζόταν γι' αυτούς και δεν τους αγαπούσε. β. Η παραπάνω αντίληψη ήταν και είναι ανόητη. Διότι, σύμφωνα με αυτήν, όλοι οι αμαρτωλοί θα έπρεπε να είναι άρρωστοι και οι άγιοι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν ποτέ. Όμως ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο… 3. Τη συγχώρηση των αμαρτιών από άνθρωπο οι νομοδιδάσκαλοι θεωρούσαν βλασφημία και προσβολή κατά του Θεού. Ποινή θανάτου προβλεπόταν για όποιον τολμούσε κάτι τέτοιο (βλ. Λευ 24, 15-16).

Το θέμα όμως είναι αν θα έρθει. "Κομματάκι" δύσκολο φαντάζει να αφήσει το γραφείο του στη Βαρκελόνη για τη Θεσσαλονίκη…

Γ. ΣΥΡ.

5 Τα εγγυημένα συμβόλαια

Προκύπτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα από την Αθήνα αναφορικά με τα τριετή εγγυημένα συμβόλαια. Δυο είναι αυτά και η Ευρωλίγκα θα τα δώσει στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Κατά μια πληροφορία ο Παναθηναϊκός του Παύλου Γιαννακόπουλου (φωτογραφία) ίσως να μην αποδεχτεί το τριετές συμβόλαιο, γιατί δεν θέλει να είναι δεσμευμένος! Τι θα γίνει σε αυτή τη περίπτωση; Ποιος θα πάρει το τριετές και πώς; Θα το δώσει η Ευρωλίγκα ή θα προκύψει από το πρωτάθλημα;

Γ. ΣΥΡ.

6 Στα πανέρια οι φανέλες

Ξεπουλούν τις φανέλες του Ρον Αρτέστ στην Ιντιάνα. Η μπουτίκ των Πέισερς έβγαλε στο… σφυρί τις φανέλες του πρώην παίκτη της ομάδας και τις πουλάει πλέον μόλις αντί 10 δολαρίων! Την ίδια στιγμή η φανέλα του Στογιάκοβιτς πωλείται μέσω του επίσημου σάιτ των Πέισερς 47 δολάρια!

7 Πού θα γίνουν οι τελικοί του ULEB Cup την επόμενη διετία; Μετά τον φετινό του Σαρλερουά; Μήπως προς Ελλάδα μεριά;

Ακόμα και να έχουν υπογράψει τριετές συμβόλαιο η Ευρωλίγκα με τον Άρη, θα βγει κανένας να το πει;

Η διοίκηση δεν ενημερώθηκε για την αλλαγή παίκτη. Ο παίκτης που αλλάζει ενημερώθηκε;