Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( χειμερινοι ολυμπιακοι :: 20/2/2006 21:27:22) 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

ΧΟΣΕ ΡΑΜΟΣ ΧΟΡΤΑ

Εργασία

Εγκατέλειψε ο Δημητριάδης

Πρόσωπα

α. Παρατηρώντας την εικόνα του Ευαγγελισμού περιγράψτε την έκφραση του αγγέλου και της Παναγίας.

Άτυχος στάθηκε στο γιγαντιαίο σλάλομ ανδρών ο Βασίλης Δημητριάδης, που εγκατέλειψε στην πρώτη κούρσα λόγω πτώσης.

Η ειρήνη των νεκρών

Αναγνωρίζετε στοιχεία του κείμενου α’ που σχετίζονται με αυτές τις εκφράσεις:

Ο πρωταθλητής του αλπικού σκι, ο οποίος είχε ξεκινήσει καλά και έδειχνε σε θέση να πλασαριστεί στους πρώτους τριάντα του αγωνίσματος, δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

β. Γράψτε κάτω από τον πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί μια λέξη ή φράση που να εκφράζει για σας το νόημα του Ευαγγελισμού. Τον Ολυμπιακό τίτλο κατέκτησε ο Αυστριακός Μπένγιαμιν Ράιχ (2:35.00), με δεύτερο το Γάλλο Ζοέλ Σενάλ (2:35.07) και τρίτο τον Αυστριακό Χέρμαν Μάιερ (2:35.16).

Χοσέ Ράμος Χόρτα. Καλεί τους ειρηνιστές να μη λησμονούν τους καταπιεσμένους

Μηνύματα χαράς Σήμερα έχουμε μηνύματα χαράς, πανηγυρίζουμε για την Παναγία. Τα επίγεια γίνονται ένα με τα ουράνια. Ο Αδάμ ξαναπλάθεται. Η Εύα ελευθερώνεται από την πρώτη εκείνη λύπη… από τον Εσπερινό της γιορτής

"ΝΤΑΜΠΛ" στα χρυσά μετάλλια έκανε η Αυστριακή Μικαέλα Ντορφμάιστερ, που κέρδισε στο υπεργιγαντιαίο σλάλομ γυναικών με χρόνο 1:32.47, λίγες μέρες μετά τον αντίστοιχο θρίαμβό της στην ελεύθερη κατάβαση. «Μου συμβαίνει συχνά να μας μετράω για να δω πόσοι είμαστε ακόμη στη ζωή. Στο βάθρο την ακολούθησαν η Γιάνιτσα Κόστελιτς από την Κροατία (1:32.74) και η Αυστριακή Αλεξάντρα Μάισνιτσερ (1:33.06). Ήμασταν άλλοτε επτά αδελφοί και πέντε αδελφές, μια οικογένεια πολυάριθμη, όπως τόσες άλλες σε μια μικρή καθολική χώρα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Το "πράσινο φως" για να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 πήρε η ελληνική υποψηφιότητα.

Ο Αντόνιο, ο μεγαλύτερος, πέθανε το 1992 λόγω έλλειψης ιατρικής φροντίδας.

Η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης θα ληφθεί στις 5 Μαΐου.

Οι τρεις άλλοι αδελφοί μου δολοφονήθηκαν στη διάρκεια της μακροχρόνιας σύγκρουσης του Ανατολικού Τιμόρ με την Ινδονησία. Η Μαρία Ορτένσια, η μία από τις μικρότερες αδελφές μου, σκοτώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1978 από ρουκέτα ενός OV-10 Bronco, αεροπλάνου που οι ΗΠΑ είχαν πουλήσει στην Ινδονησία».

Ο Χοσέ Ράμος Χόρτα, 55 χρόνων, τιμήθηκε το 1996 με το Νόμπελ Ειρήνης (το μοιράστηκε με τον αρχιεπίσκοπο Κάρλος Χιμένες Μπέλο) για την ειρηνική αντίστασή του στην κατοχή του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία. Μια αντίσταση που οδήγησε το 1999 στην ανεξαρτησία της χώρας του έπειτα από 26 χρόνια κατοχής, στη διάρκεια της οποίας 200.000 άνθρωποι, το ένα τρίτο του πληθυσμού, σκοτώθηκαν ή υπέκυψαν στον λιμό. Τον είπαν «ειρηνικό Τσε Γκεβάρα του Τιμόρ» και ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών. Τις προάλλες, από τις σελίδες της εφημερίδας «The Age» της Μελβούρνης, αυτός ο νομπελίστας της Ειρήνης καλούσε τους ειρηνιστές να μη λησμονούν τους καταπιεσμένους.

«Έχω ζωντανά στη μνήμη τα δεινά του πολέμου. Αν ο πόλεμος δεν ήταν απαραίτητος, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Εντούτοις δεν έχω ξεχάσει ούτε την απελπισία και τον θυμό που ένιωθα όταν ο υπόλοιπος κόσμος προτιμούσε να αγνοεί την τραγική τύχη του λαού μου. Ικετεύσαμε τις ξένες δυνάμεις να μας απελευθερώσουν από την καταπίεση ­ στην ανάγκη με τη βία. Παρακολουθώ έτσι με κάποια θλίψη τη συζήτηση για το Ιράκ. Οι πόζες ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου. Οι ενέργειές τους διακυβεύουν το μοναδικό πραγματικά αποτελεσματικό μέσο για να ασκηθεί πίεση στον Ιρακινό δικτάτορα: την απειλή της προσφυγής στη βία. Η επιθετική στρατηγική της κυβέρνησης Μπους είναι η μόνη που εξηγεί γιατί το Ιράκ επέτρεψε την επιστροφή των επιθεωρητών και γιατί η Βαγδάτη εμφανίζεται λίγο πιο συνεργάσιμη».

Ένας νομπελίστας της Ειρήνης υπέρ της προσφυγής στη βία; «Αν το αντιπολεμικό κίνημα αποτρέψει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον του Ιράκ, θα συμβάλει στην ειρήνη των νεκρών. Ο Σαντάμ Χουσεΐν θα βγει νικητής και ακόμη πιο ανένδοτος. Όλα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα θα εκμηδενιστούν, αν αποκλείσουμε την προσφυγή στη βία. Το κίνημα εναντίον του πολέμου θα καυχάται ότι κέρδισε εμποδίζοντας μια σύγκρουση. Αλλά θα πρέπει επίσης να παραδεχθεί πως θα έχει βοηθήσει έναν αιματοβαμμένο δικτάτορα να διατηρηθεί στην εξουσία και να δώσει εξηγήσεις στις δεκάδες χιλιάδες θύματά του».