Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παρων με την αιγυπτο στο κυπελλο αφρικης ο 40χρονος χοσαμ χασαν :: 10/1/2006 21:14:19) 

Να συνεχίσει τους πανηγυρισμούς σε ηλικία 40 ετών θέλει ο Χοσάμ Χασάν.

ΓΝΩΜΗ

• Ο Κάιν και ο Άβελ

Επιμέλεια ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

Η πύρρειος νίκη

Ήταν δυο παιδιά του Αδάμ και της Εύας.

ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΦΡΙΚΗΣ Ο 40ΧΡΟΝΟΣ ΧΟΣΑΜ ΧΑΣΑΝ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ

Ορμητικός και δυνατός γεωργός της γης ο Κάιν.

Αφθαρτος στο χρόνο

Ο Στάλιν έλεγε ειρωνικά για το Βατικανό:

Τρυφερός και αθώος βοσκός ο Άβελ.

Παρότι απέχει λίγους μήνες από το να μπει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του, ο Χοσάμ Χασάν παραμένει στις επάλξεις…

Πείτε μου πόσες μεραρχίες έχει.

Μια μέρα τα δυο αδέλφια πρόσφεραν θυσία στο Θεό.

Ο αειθαλής Αιγύπτιος φορ θα είναι παρών στο κύπελλο Εθνών Αφρικής και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά το ρεκόρ διεθνών συμμετοχών.

Μεσοπρόθεσμα είχε δίκιο και οι Ευρωπαίοι, αν δεν θέλουμε να μας χλευάζουν οι Ράμσφελντ, οφείλουμε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουμε αεροπλάνα και βαπόρια για να αποκτήσουμε κοινή εξωτερική πολιτική.

Καρπούς της γης ο Κάιν, από τα πρωτότοκα των προβάτων του ο Άβελ.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος σε επτά μήνες θα κλείσει τα 40 του χρόνια, επιλέχθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αιγύπτου, Χασάν Σεχάτα, στην 23άδα της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στην σκιά των πυραμίδων από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Μακροπρόθεσμα η ιστορία σχετικοποίησε την ισχύ του αποφθέγματος και η σοβιετική αυτοκρατορία - αφού πρώτα απώλεσε οριστικά τα ηθικά της βάθρα - κατέρρευσε.

Ο Θεός όμως που γνωρίζει τι γίνεται στην καρδιά των ανθρώπων δέχτηκε μόνο την προσφορά του Άβελ.

Μέσα στην τελευταία εικοσαετία ο βετεράνος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε έξι τελικές φάσεις του κυπέλλου Εθνών (1986, 1988, 1992, 1998, 2000, 2002) και εφόσον χρησιμοποιηθεί έστω και σε ένα από τα παιχνίδια, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του πρώην τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλέν Γκουαμενέ.

Αλλά είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί δεν τα πάνε καλά με την ιστορία.

Αυτό γέμισε φθόνο τον Κάιν, που παραπλάνησε και σκότωσε τον αδελφό του.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, όμως, θα είναι άλλη για τον πλέον διάσημο από τους δίδυμους αδερφούς Χασάν (ο Ιμπραΐμ δεν αγωνίζεται πλέον), ο οποίος μετρά 166 διεθνείς συμμετοχές και 64 γκολ, έχοντας κάνει ντεμπούτο με τους "Φαραώ" στις 10 Σεπτεμβρίου 1985, κόντρα στη Νορβηγία (0-3).

Εδώ το 58% δεν γνωρίζει τον Σρέντερ.

Είπε τότε ο Κύριος:

Ακριβώς πριν από πέντε χρόνια, ο Αιγύπτιος θρύλος έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αφού έφτασε τις 151 παρουσίες με την εθνική του ομάδα.

Αμυδρά κάποιοι θα θυμούνται τον Ναπολέοντα και κανένας τον Κουτούζοφ.

«Τι πήγες κι έκανες;…

Και παρότι η επίδοσή του ξεπεράστηκε στα χρόνια που μεσολάβησαν, λόγω του παροπλισμού του από την εθνική Αιγύπτου, τώρα έχει την ευκαιρία να ξανακάνει δικό του το ρεκόρ.

Ο τελευταίος όμως στη δεσποτική τσαρική Ρωσία σταμάτησε τις στρατιές της Γαλλικής Επανάστασης.

Από δω και πέρα θα σε καταριέται η ίδια η γη που δέχτηκε το αίμα του αδελφού σου, που εσύ τον σκότωσες.

Οι 173 συμμετοχές που έχουν να επιδείξουν ο Μεξικάνος αμυντικός Κλαούντιο Σουάρες και ο Σαουδάραβας τερματοφύλακας Μοχάμεντ Αλ Ντεαγέα, τον κάνουν να απέχει μόλις επτά ματς από την επιστροφή στην κορυφή…

Ιστορικό δίδαγμα: ούτε η επανάσταση ούτε η δημοκρατία εξάγονται.

Όταν θα την καλλιεργείς, δε θα σου δίνει πια τους καρπούς της.

Το «όραμα» του Μπους για ένα ντόμινο δημοκρατίας δεν είναι μόνο υποκριτικό, είναι και ανέφικτο.

Φυγάς θα είσαι και περιπλανώμενος για πάντα πάνω στη γη».

Δεν είναι δα και ο καλύτερος πρεσβευτής αυτού του οράματος. Αν μάλιστα δεν βλέπαμε την ιρακινή τηλεόραση που φρόντισε να μας θυμίζει τη φύση του καθεστώτος, υπήρχε ο κίνδυνος να κολλήσουμε ψήγματα συμπάθειας προς τον Σαντάμ. Ευτυχώς ακολουθούσαν τα διαγγέλματα Μπους και αποκαθίστατο η ευθυκρισία μας. Ήταν δε εντυπωσιακός ο ανταγωνισμός για την εύνοια του θεού ανάμεσα στον χασάπη της Βαγδάτης και τον Τεξανό υπέρμαχο της θανατικής ποινής.

Εύκολα ή δύσκολα, τον πόλεμο κατά του Ιράκ θα τον κερδίσει ο Μπους. Μόνο που η περιοχή δεν θα ξεχειλίσει από δημοκρατία και ευημερία αλλά από μίσος, θρησκευτικό φονταμενταλισμό και στρατολόγους της τρομοκρατίας. Η οργή των λαών και ορισμένων κυβερνήσεων των δημοκρατικών χωρών για την κατάλυση της διεθνούς έννομης τάξης προδικάζει την αρχή του τέλους αυτής της επικίνδυνης και αδιέξοδης πολιτικής.