Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κακος ο αρης εχασε απο τον πανελληνιο στην κυψελη (72-60) :: 12/3/2006 19:30:57) 

Ο Κόρεϊ Μπρούερ προσπαθεί να αποφύγει το μαρκάρισμα του Αλέξη Τσαμάτου.

Μπαράζ βομβαρδισμών στο κέντρο της πόλης. Τεράστια τμήματα της πόλης φλέγονταν. Καρβουνιασμένα ερείπια τα παλάτια του Σαντάμ Χουσεΐν

Εργασία

ΚΑΚΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ (72-60)

«Ζω σε μία κόλαση»

1. Σε συνεργασία με το διπλανό σας και βασιζόμενοι στο κείμενο της παρ. α΄ παρουσιάστε ένα φανταστικό διάλογο μεταξύ Ιουδαίων που επιστρέφουν στη χώρα τους.

Σε κίνδυνο η τέταρτη θέση

Η πιο μεγάλη νύχτα της Βαγδάτης

2. Για ποιο λόγο η πρώτη φροντίδα των Ιουδαίων ήταν να οικοδομήσουν το Ναό;

20-18, 44-28 (ημίχρονο),

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

3. Δικαιολογήστε τα μέτρα που πήρε ο Έσδρας για τη θρησκευτική καθαρότητα των Ιουδαίων.

49-43, 72-60 (τελικό).

Ζω σε μία Κόλαση. Σε μια φλεγόμενη Βαγδάτη. Ο βομβαρδισμός άρχισε στις 8 και 10 το βράδυ ακριβώς. Το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκομαι, σείεται συθέμελα. Όλα τα κυβερνητικά κτίρια έχουν πληγεί. Τεράστια τμήματα της πόλης φλέγονται. Τα παλάτια του Σαντάμ Χουσεΐν μετατρέπονται σε καρβουνιασμένα ερείπια. Η νύχτα έγινε ημέρα. Συνεχείς εκρήξεις. Μερικοί «τρελοί» κυκλοφορούν στους δρόμους. Ακούω κραυγές απο παντού…

4. Περιγράψτε με φανταστικά παραδείγματα τα προβλήματα των Ιουδαίων μετά την επιστροφή τους από τη Βαβυλώνα.

Θεατές: 1.000

Η νύχτα έγινε ημέρα. Συνεχείς εκρήξεις παντού…

5. Πώς επιβεβαιώνονται εδώ τα όσα μάθαμε για τη σύνθεση της Παλαιάς Διαθήκης στα εισαγωγικά μαθήματα;

Πέντε λεπτά πολύ κακού μπάσκετ στοίχισαν έναν ολόκληρο αγώνα στον Άρη, που γνώρισε την ήττα, στην Κυψέλη, από τον Πανελλήνιο με σκορ 72-60 και έβαλε σε κίνδυνο την τέταρτη θέση, στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Για λίγο τα πράγματα ησυχάζουν.

6. Τι θέση φαίνεται ότι έχει απ' εδώ κι εμπρός ο Νόμος στη ζωή των Ιουδαίων;

Οι "κίτρινοι" δέχτηκαν ένα σερί 19-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου και από εκεί που κέρδιζαν 21-20 βρέθηκαν πίσω με 39-21! Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι όμως επιμένουν: Σε αυτό το διάστημα ο Πανελλήνιος αγωνιζόταν χωρίς τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, αλλά οι παίκτες του Ματζόν δεν βρήκαν "αντίδοτο" ούτε για τον Μπρίτον Τζόνσεν, ούτε για τον Στέφαν Ναντιφέι. Θα ακολουθήσει νέο, μεγαλύτερο, μπαράζ βομβαρδισμών στο κέντρο της πόλης. Το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους στο +16 (44-28) και στην τρίτη περίοδο ο Άρης αποφάσισε να παίξει άμυνα και μέσα σε λίγα λεπτά γύρισε το παιχνίδι. Όλοι περίμεναν να ζήσουν την πιο μεγάλη νύχτα… Επέβαλλε τον ρυθμό του, "κλείδωσε" τον Μουλαομέροβιτς και ανάγκασε τον Πανελλήνιο να πετύχει μόλις 5 πόντους.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τρόμου… ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ της περιόδου το σκορ ήταν 49-43 και λίγο αργότερα (στο 32') ο Άρης μείωσε σε 50-47. Το χρονικό του τρόμου όμως «γραφόταν» από το πρωί, εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών, από αυτές που έδιναν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι που επικοινωνούσαν με την Ουάσιγκτον, και της πληροφόρησης που έδιναν οι Ιρακινοί. Ακολούθησαν όμως άστοχες επιλογές στην επίθεση, ένα "κρεσέντο" της διαιτητικής τριάδας (κυρίως του Βορεάδη) που έδινε σφυρίγματα στον Πανελλήνιο και ο Άρης βρέθηκε και πάλι πίσω με -9 (65-56 στο 37') χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει εκ νέου.

Στο Κέντρο Τύπου, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ιράκ, οι Ιρακινοί παρακολουθούσαν μετά μανίας το κανάλι Αλ Τζαζίρα και το CNN που έδειχναν ότι αμερικανικά στρατεύματα έχουν διεισδύσει από τον Νότο, την περιοχή δηλαδή της Βασόρας, κυρίως από δύο λιμάνια που επικοινωνούν με τη νότια αυτή πόλη του Ιράκ.

Η διαιτησία ήταν κακή για τον Άρη, εκνεύρισε τους παίκτες η συμπεριφορά του Βορεάδη, όμως σε καμιά περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την κακή εμφάνιση των "κίτρινων", οι οποίοι είχαν τραγικά ποσοστά στα δίποντα (12/37), έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ και δεν ήταν σωστά "διαβασμένοι".

Οι Ιρακινοί έδιναν άλλη εκδοχή των γεγονότων, καθώς και την πληροφορία ότι έχουν καταρρίψει από την αρχή του πολέμου τρία ελικόπτερα, στο ένα εκ των οποίων σκοτώθηκαν πολλοί Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες.

«Αυτά που παίζει το CNN, ότι προελαύνουν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, είναι ψέμα. Πρόκειται για βιντεοταινία. Σε ποια έρημο είναι; Γιατί δεν μας λένε; Σε ποια πόλη κοντά; Πού ανήκουν αυτοί οι στρατιώτες τους οποίους εμείς δεν αναγνωρίζουμε ότι είναι δικοί μας;» υποστήριζαν οι υπουργοί Πληροφοριών και Εσωτερικών του Ιράκ, οι οποίοι μίλησαν στους δημοσιογράφους - ο δεύτερος κρατώντας ένα καλογυαλισμένο με ασημί χρώμα Καλάσνικοφ.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ ενώ δίνει συνέντευξη Τύπου με το καλογυαλισμένο Καλάσνικοφ στο χέρι

«Πολλοί νεκροί». Ο υπουργός Πληροφοριών απάντησε σε ερώτηση των «ΝΕΩΝ» για την πτώση του αμερικανικού ελικοπτέρου που είχε πολλούς νεκρούς. «Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι υπήρξε μηχανική βλάβη. Θα αστειεύονται ασφαλώς. Τα ελικόπτερά τους είναι τέλεια. Το ρίξαμε εμείς. Γιατί δεν το παραδέχονται; Γιατί συνεχίζει ο Μπους την πολιτική των καομπόηδων και του Αλ Καπόνε;».

Και όταν ο δημοσιογράφος των «New York Times», Τζον Φίσερ Μπερνς, τους ρώτησε για τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτοί απάντησαν ότι το ηθικό του στρατού δεν εξαρτάται από τους βαρείς ή «λάιτ» βομβαρδισμούς. Εξαρτάται, πρόσθεσαν, από το πόσο άδικη είναι αυτή η αμερικανο-βρετανική επίθεση. Η μετάδοση του CNN, παρά το ότι το κανάλι αυτό δεν παίζει στα ξενοδοχεία όπου βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, είναι εκ των πραγμάτων πολύ σημαντική και αντιφατική ταυτόχρονα. Την ώρα που το CNN χθες στις 11 ώρα Ιράκ (10 ώρα Ελλάδος) μετέδιδε ότι στη Βαγδάτη δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ιρακινών στρατευμάτων, εγώ προσωπικά ζούσα μια διαφορετική εικόνα. Έβλεπα εκατοντάδες Ιρακινούς - στελέχη και μέλη του Μπάαθ να κυκλοφορουν ένοπλοι στους δρόμους της πόλεις.

Ημέρα προσευχής. Χθες στη Βαγδάτη και ενώ ακόμα τα κυβερνητικά κτίρια και το παλάτι που χτυπήθηκαν προχθές το βράδυ μύριζαν έντονα δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα τελείως διαφορετική από αυτήν που είχαμε ζήσει μέχρι τώρα, παρατηρούνταν από το πρωί μεγάλη κινητικότητα στους δρόμους. Κι αυτό παρά το ότι τα μαγαζιά ήταν κλειστά και λόγω του πολέμου αλλά και λόγω του ότι, όπως είπαν, η χθεσινή ήταν ημέρα προσευχής για τους Μουσουλμάνους - η ανάλογη Κυριακή των Χριστιανών. Είναι φανερό πλέον ότι η αμερικανικοί στόχοι επικεντρώνονται καθαρά σε κυβερνητικά κτίρια της Βαγδάτης. Θέλουν να «στοχοποιήσουν» τον ίδιο το Σαντάμ Χουσεΐν και να δώσουν το μήνυμα στον ιρακινό λαό ότι αυτός είναι το «πρόβλημά» τους. Ωστόσο, όπως λένε οι Ιρακινοί, δεν μπόρεσαν να πετύχουν ούτε καν το σπίτι μιας από τις γυναίκες του Σαντάμ Χουσεΐν, όπου ζουν και οι δύο κόρες του. Όλες οι ιρακινές πηγές - πέραν των επισήμων - ανέφεραν χθες ότι τόσο η σύζυγος όσο και οι δύο κόρες του γλίτωσαν.