Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Οικονομική είδηση

( β. ελλάδα: τριπλασιάστηκε η απορροφητικότητα των πεπ :: 3/1/2006 18:21:33) 

Β. Ελλάδα: Τριπλασιάστηκε η απορροφητικότητα των ΠΕΠ

…ΣΤΟΝ «ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ»

γ) Ο Δαβίδ βασιλιάς όλων των Ισραηλιτών

Τριπλασιασμένοι εμφανίζονται οι ρυθμοί απορρόφησης των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων (ΠΕΠ) στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Αρχαία, πίνακες… όπλα

Όλες οι φυλές των Ισραηλιτών ήρθαν … στο Δαβίδ στη Χεβρών και του είπαν:

Την περίοδο από 1 Απριλίου 2004 έως 31 Δεκεμβρίου 2005 η απορροφητικότητα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανήλθε σε 41%, από 14,53% που ήταν την προηγούμενη τετραετία.

Για ενδέκατη φορά φέτος οι Έλληνες αντικέρ οργανώνουν ένα τριήμερο πανηγύρι της τέχνης στη «Μεγάλη Βρετανία»

«Εμείς είμαστε σάρκα σου και αίμα σου…» … κι εκείνος έκανε μαζί τους συμφωνία ενώπιον του Κυρίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία σκαρφάλωσε στο 41,30% από 15% και στη Δυτική Μακεδονία στο 42% από το 18,70%.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ

Η χρίση του βασιλιά Την τελούσε ένας άνθρωπος του Θεού, προφήτης ή ιερέας, χύνοντας λάδι στο κεφάλι του βασιλιά. Μ' αυτόν τον τρόπο δηλωνόταν με ένα εξωτερικό σημείο (το λάδι) ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν εκλεγμένος από το Θεό να γίνει όργανό του για τη διακυβέρνηση του λαού. Έτσι, ο βασιλιάς λεγόταν χριστός (= χρισμένος) και αναγνωριζόταν ως άξιος μιας μεγάλης αποστολής. Η εβραϊκή λέξη για το «χριστός» είναι «Μεσσίας» και δινόταν στο διάδοχο του βασιλικού θρόνου του Δαβίδ.

Και στις τρεις περιφέρειες επιτεύχθηκε η απορρόφηση σύμφωνα με τον κανόνα ν+2.

Ένας… στρατηγός της Βέρμαχτ (με τη στολή του) εισέβαλε στο παζάρι των παλαιοπωλών «Ο Χρόνος στην Τέχνη». Και αντιμετωπίσθηκε με πλήθος από ασημοστόλιστα ντουφέκια, σπαθιά, πιστόλες που υπερασπίσθηκαν τα έργα τέχνης και πολιτισμού

Ο βασιλιάς Δαβίδ, μικρογραφία από χειρόγραφο του 13ου αι. στη Μονή Σταυρονικήτα (Άγιον Όρος)

Πενταπλασιασμός του ρυθμού απορρόφησης διαπιστώθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου (34,20% από 6,7%), ενώ υπερτριπλασιασμό κατέγραψε η απορροφητικότητα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, με τους ρυθμούς να επιταχύνονται ακόμη περισσότερο στη Στερεά Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο. Κόντρα στο κλίμα πολέμου, η ζωή και η ελπίδα δεν σταματούν.

Και έχρισαν το Δαβίδ βασιλιά του Ισραήλ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η προηγούμενη κυβέρνηση για 39 μήνες οδηγούσε τα ΠΕΠ σε κατάρρευση και συνακόλουθα σε πρωτοφανή απώλεια κοινοτικών πόρων -το λιγότερο 500 εκατ. ευρώ- με βάση τον δείκτη ν+2».

Είκοσι ένα παλαιοπωλεία της Ελλάδας έστησαν τα περίπτερά τους στο απαστράπτον περιβάλλον του ανακαινισμένου ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» και εκθέτουν για τρεις ημέρες τους θησαυρούς απ' όλο τον κόσμο που ανακάλυψαν και συντήρησαν στα σπίτια και τα παζάρια της Ελλάδας, της Ανατολής και της Δύσης.

Ο Δαβίδ ήταν τριάντα ετών όταν έγινε βασιλιάς και βασίλεψε σαράντα χρόνια.

«Η κυβέρνηση Καραμανλή μέσα σε 19 μόλις μήνες όχι μόνο σταμάτησε τον καταστροφικό κατήφορο, αλλά ανέστρεψε πλήρως την κατάσταση, εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με τον κανόνα ν+2, την ολοκληρωμένη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων».

Ισορροπημένο κοκτέιλ χρωμάτων, υλικών και στυλ, χωρίς τολμηρές προτάσεις χαρακτηρίζει τα μικρά κάπως περίπτερα. Νίκησε τους Φιλισταίους και ένωσε όλες τις φυλές του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τα στοιχεία τεκμηριώνουν την αισιοδοξία που εφεξής υπάρχει αφενός για την πλήρη απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ, αφετέρου για την πορεία του Δ' ΚΠΣ, μάλιστα μετά τη διπλή επιτυχία του πρωθυπουργού να διασφαλίσει το ποσό των 20,1 δισ. ευρώ και την κατά ένα χρόνο παράταση της περιόδου απορρόφησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συνταγή είναι απλή. Κατάφερε πολλές νίκες ενάντια σε όλους τους εχθρούς του λαού και επεξέτεινε τα σύνορα του κράτους. Μερικά αγγλικά ή παλιά ελληνικά έπιπλα, παλιά κάδρα, εικόνες, ελληνικοί ή περιηγητικοί πίνακες στους τοίχους, στο πάτωμα κάποιο παλιό χαλί και πλήθος ασημικά, κοσμήματα, κρύσταλλα, συλλεκτικά αντικείμενα. Έτσι, ο Δαβίδ γινόταν συνεχώς ισχυρότερος… Γενναία η προσπάθεια του Σωματείου Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Τέχνης της Ελλάδος να συνεχίζει τον θεσμό παρά τη γενική κρίση και τις ειδικές περιστάσεις, αν υπολογίσουμε και το ακριβό ενοίκιο για τις τρεις ημέρες της έκθεσης - κάπου 1,2 εκατ. σε δραχμές για λίγα τετραγωνικά μέτρα. Στα ποιήματά του ωστόσο διαβάζουμε ότι ο ίδιος αναγνώριζε τη βοήθεια του Θεού πίσω από όλα τα κατορθώματά του: Το αποτέλεσμα του κυνηγιού του θησαυρού είναι ανάλογο των καιρών, κάπως λιτό, αλλά δεν λείπουν οι εκπλήξεις και τα μοναδικά κομμάτια. Εσύ είσαι, Κύριε, το καταφύγιό μου, το φρούριό μου…

Βημόθυρο ξυλόγλυπτο, δουλεμένο σαν δαντέλα, 19ου αιώνα, από κάποια χαμένη εκκλησία (προς 6.000 ευρώ), όπως και πολλά άλλα τμήματα τέμπλων είδαμε στο περίπτερο του παλαίμαχου παλαιοπώλη Γιώργου Γκούτη, που διαθέτει ακόμα σπάνια και δυσεύρετα πλέον ασημένια κοσμήματα της φορεσιάς της Αττικής και επιμένει ελληνικά ακόμα κι όταν προσφέρει υπέροχα μεταξωτά κεντήματα του 18ου αιώνα από το Ουζμπεκιστάν.

Μου 'δωσες την ασπίδα που μ' έσωσε.

Μουσειακά κομμάτια που βρίσκονται μια φορά στα είκοσι χρόνια, όπως η παλιά ξυλόγλυπτη κασέλα που χρονολογείται στο 1570 και προέρχεται από τη Βόρεια Ιταλία που είδαμε στο παλαιοπωλείο που ήρθε από την Αστυπάλαια, του Βαϊκούση, περιμένουν τον…. μουστερή τους ή τον κύριο Άγγελο Δεληβορριά του Μουσείου Μπενάκη.

Η απάντησή σου στην προσευχή μου, με κάνει δυνατό.

Στο ίδιο παλαιοπωλείο ένα πολύ ωραίο μικρό κιτρινισμένο σχέδιο χαμινιού με την υπογραφή του Γιώργου Μπουζιάνη (4.500 ευρώ).

Εσύ ανοίγεις δρόμο μπρος στα βήματά μου και σταθερά τα πόδια μου πατούν…

Μοναδικά θεωρούνται τα ασημένια και επίχρυσα όπλα τύπου ρόκα του 1790 (προς 15.000 ευρώ) στο παλαιοπωλείο Αντίκ Στορ, όπου και κάτι τρομερές σπάθες εποχής, με πολύτιμα θηκάρια.

Όμως ο Δαβίδ έπεσε σε ένα μεγάλο λάθος.

Οι τιμές των αυθεντικών όπλων ξεκινούν από 800 ευρώ περίπου.

Ερωτεύθηκε μια παντρεμένη γυναίκα, τη Βηρσαβεέ.

Στρατιωτικές στολές, πηλήκια και καπέλα, μέχρι σακίδια - πρωταγωνιστεί η στολή του Γερμανού στρατηγού Χέρμαν Μετζ, ραμμένη το 1942 με τον αετό της Βέρμαχτ και τον αγκυλωτό σταυρό της - είδαμε στο περίπτερο του Δημήτρη Καραγιάννη που ειδικεύεται στα στρατιωτικά είδη.

Για να την αποκτήσει, έστειλε το σύζυγό της στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να σκοτωθεί.

Αρ Νουβό.

Όταν το φριχτό σχέδιο πραγματοποιήθηκε, ο Δαβίδ έστειλε και την πήρε στο σπίτι του κι έγινε γυναίκα του και του γέννησε γιο.

Ένα σπάνιο αγαλματάκι του 1910 υπογεγραμμένο από τον γλύπτη Ντ.

Τότε … ο Κύριος έστειλε στο Δαβίδ τον προφήτη Νάθαν … που τον έλεγξε σκληρά για το λάθος του.

Τσιπαρούς - δείχνει μια χορεύτρια με κοντό αρχαϊκό φόρεμα να τείνει σκερτσόζικα τα ελεφάντινα μπράτσα και τα γυμνά πόδια της, στην γκαλερί Τζάκη.

Ο Δαβίδ συναισθάνθηκε το βαρύ του αμάρτημα και συντετριμμένος ομολόγησε στο Νάθαν:

Αρχαιότητες και μόνο (κυρίως νομίσματα και αγγεία) προτείνει το παλαιοπωλείο Πατριάδου, ενώ ο Σταύρος Μιχαλαριάς μπλέκει παλιές ζωγραφιές, κασέλες από το Θιβέτ με πρωτότυπα έργα σύγχρονης τέχνης σχέδια της Χρύσας (μολύβι και ακουαρέλα 5.500 ευρώ), χάρτινα γλυπτά του Παύλου ή ένα αρχαίο βάζο του 4ου αι. π.Χ. προς 22.000 ευρώ.

«Αμάρτησα μπροστά στον Κύριο!».

Της μόδας: Ο κομψός χαρακτηρισμός «από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων» ως προς την προέλευση κάποιων αντικειμένων που μοιάζουν με τα ελληνικά, λαϊκά κομμάτια, κεντήματα, κοσμήματα, κασέλες, αλλά δεν είναι.

Αδικία: Είναι προσβολή για την ομορφιά των αντικειμένων και για την ιστορική ακρίβεια να μην ξέρουμε αν το όμορφο, σοφά πλασαρισμένο συλλεκτικό αντικείμενο προέρχεται από την Αλβανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία ή τη Νότια Ρωσία. Να μην τους αναγνωρίζουμε την ταυτότητα. Αυτό που φαίνεται βολικό σήμερα, θα οδηγήσει τους αυριανούς κληρονόμους της πολιτιστικής κληρονομιάς σε σύγχυση.

INFO

«Ο Χρόνος στην Τέχνη». Στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», έως και την Κυριακή: Ώρες: 10 π.μ. - 10 μ.μ. Χορηγός: Eurobank. Είσοδος: 5 ευρώ.