Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αρης - εργοτελης :: 22/1/2006 19:32:40) 

ΑΡΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Πάρκο πληροφορικής

β) Ένας νεαρός Κριτής νικά τους Μαδιανίτες: ο Γεδεών

Τρία ματς, καμία νίκη

Πάνω από 150 επιχειρήσεις θα εγκατασταθούν σε έκταση 451 στρεμμάτων

Για εφτά χρόνια οι Μαδιανίτες καταπίεζαν σκληρά τους Ισραηλίτες.

Απίστευτο αλλά αληθινό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ

Κι αυτοί, για να προστατεύονται, έφτιαξαν κρησφύγετα πάνω στα βουνά, σε σπηλιές και οχυρά.

Η προϊστορία του Άρη με τον Εργοτέλη καταγράφεται μόλις εδώ και ενάμισι έτος, αλλά ήδη η παράδοση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι αρνητική!

Πάνω από 150 ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας (τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής) θα βρεθούν έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια στο τεχνολογικό πάρκο Ακρόπολις, στα Κιούρκα.

Όποτε οι Ισραηλίτες έσπερναν, οι Μαδιανίτες … έκαναν επιδρομές εναντίον τους … και κατέστρεφαν τις καλλιέργειες…

Σε τρία παιχνίδια δεν υπάρχει νίκη, αφού πέρσι στο Χαριλάου το παιχνίδι έληξε 1-1 (οι Κρητικοί προηγήθηκαν και ισοφάρισε ο Άρης), ενώ ισόπαλο είχε λήξει και στο Παγκρήτιο στάδιο το παιχνίδι (οι Κρητικοί σκόραραν έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας του Άρη). Στη μικρή πολιτεία της νέας τεχνολογίας θα εγκατασταθούν περίπου 6.000 στελέχη των εταιρειών συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα απασχοληθούν στις υποστηρικτικές δραστηριότητες.

Επίσης, δεν άφηναν στους Ισραηλίτες ούτε πρόβατα ούτε βόδια ούτε γαϊδούρια…

Φέτος, στην πρεμιέρα της σεζόν ο Εργοτέλης κέρδισε με 1-0, έπειτα από απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας του Μάρτι Κουούζελα.

Το πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 451 στρεμμάτων, σε ακίνητο που ανήκει στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής και βρίσκεται στα Κιούρκα της Αττικής.

Εξαιτίας, λοιπόν, των Μαδιανιτών οι Ισραηλίτες είχαν τρομερά εξαθλιωθεί και επικαλέστηκαν τον Κύριο.

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ

Για την απόκτηση της συγκεκριμένης έκτασης υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου στο νεαρό ακόμη Γεδεών και του είπε:

"Δεν μπορώ να παρέμβω"

Το τίμημα έχει καθοριστεί στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν οι τελικές υπογραφές.

«Ο Κύριος είναι μαζί σου, γενναίε πολεμιστή…

Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Άρης (ο προεδρεύων Γιάννης Γρανούζης και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπρος Σκόρδας) στο περιθώριο των εγκαινίων των γραφείων της ΕΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη, έθεσαν και πάλι στον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο σε θέματα αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό το θέμα των εργασιών στο γήπεδο Χαριλάου, που έχουν σταματήσει, με αποτέλεσμα να μην έχει παραδοθεί ακόμη το γήπεδο στον Α.Σ. Άρης.

Επένδυση 145 εκατ. ευρώ

Μ' αυτή τη δύναμη που έχεις πήγαινε και θα ελευθερώσεις τον Ισραήλ από τους Μαδιανίτες.

Ο κ. Ορφανός, τόνισε ότι το θέμα δεν είναι πια στη δική του αρμοδιότητα και συνεπώς δεν έχει άλλη παρεμβατική δυνατότητα, αφού το πρόβλημα έχει να κάνει με την εμπλοκή στο θέμα της αναδόχου και της υπεργολάβου εταιρείας.

Η δημιουργία της ελληνικής Silicon Valley αποτελεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, η ολοκλήρωση του οποίου θα απαιτήσει κεφάλαια ύψους 145 εκατ. ευρώ.

Εγώ σε στέλνω»…

Σε τελευταία τοποθέτησή του, ο υπουργός τόνισε ότι σε περίπτωση που κηρυχθούν έκπτωτες, τότε θα χαθούν χρήματα που δικαιούνται πολλοί εργαζόμενοι και κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της Πολιτείας, που αναζητεί μια άλλη λύση που, προφανώς καθυστερεί, αλλά θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές.

«Έργο εθνικής εμβέλειας» το χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της εταιρείας Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Τεχνόπολις Ακρόπολις, κ. Αχιλλέας Χατζηνίκος, ο οποίος και εξηγεί τους λόγους:

«Μα πώς, Κύριέ μου, θα γλιτώσω εγώ τον Ισραήλ;» αποκρίθηκε ο Γεδεών.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, θα λειτουργούν τα νέα ιδιόκτητα γραφεία της ΠΑΕ, στην οδό Αλκμήνης 69, στο γήπεδο Χαριλάου.

«Με τη δημιουργία τού πάρκου όλες οι ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας θα βρίσκονται δίπλα - δίπλα, γεγονός που θα κάνει πιο εύκολες τις μεταξύ τους συνεργασίες και συμμαχίες, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί και ο διεθνής προσανατολισμός τους.»

«Η συγγένειά μου είναι η πιο ταπεινή ανάμεσα στη φυλή Μανασσή κι εγώ ο πιο μικρός της οικογένειας του πατέρα μου».

Παραγωγή και έρευνα

Τότε του είπε ο Κύριος:

Μάλιστα, στους στόχους της εταιρείας είναι να προσελκύσει με την εγκατάσταση στο πάρκο και εταιρείες από γειτονικές χώρες αλλά και πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Ναι, αλλά εγώ θα είμαι μαζί σου, και θα νικήσεις τους Μαδιανίτες σαν να 'ταν ένας μόνον άνθρωπος».

«Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε το πάρκο σε κόμβο παραγωγής και έρευνας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», επισημαίνει ο πρόεδρος της Τεχνόπολις Ακρόπολις Α.Ε.

Έτσι, λοιπόν, ο Γεδεών με τις οδηγίες του Θεού άρχισε να ετοιμάζει στρατό για να αντιμετωπίσει τους Μαδιανίτες.

Το μέγεθος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν μέχρι και την ολοκλήρωση της επένδυσης φαίνεται ότι δεν φοβίζει τη διοίκηση της εταιρείας.

Προηγουμένως όμως γκρέμισε το θυσιαστήριο του Βάαλ που είχαν κτίσει οι συμπατριώτες του κι έχτισε θυσιαστήριο για τον αληθινό Θεό.

Ένα σημαντικό μέρος από αυτά θα προέλθει από τα ίδια κεφάλαια των 139 εταιρειών-μετόχων της εταιρείας, ένα άλλο μέρος από τα ενοίκια τα οποία θα πληρώνουν οι εταιρείες που δεν είναι μέτοχοι αλλά θα θελήσουν να εγκατασταθούν στο πάρκο, ενώ τα υπόλοιπα από τραπεζικό δανεισμό και κρατικές επιχορηγήσεις.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν χιλιάδες στρατιώτες από όλες τις φυλές του Ισραήλ.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των ελληνικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας να αποκτήσουν το δικό τους πάρκο είναι και η υπερκάλυψη σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της περίπου κατά 15.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο Κύριος είπε στο Γεδεών:

Το πάρκο θα είναι μια μικρή πόλη, η οποία, εκτός από τις κτιριακές εγκαταστάσεις των εταιρειών, θα διαθέτει χώρους εστίασης, αναψυχής και άθλησης, ακόμη και παιδικό σταθμό, αλλά και συνεδριακούς χώρους.

«Μόνο με τριακόσιους άντρες … θα σας ελευθερώσω…

Το 90%, πάντως, της έκτασης θα είναι χώρος πρασίνου και μόνο στο υπόλοιπο 10% θα αναπτυχθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Όλοι οι υπόλοιποι ας πάνε στα σπίτια τους». Στη συνέχεια ο Γεδεών μοίρασε τους τριακόσιους άντρες σε τρία μέρη και έδωσε στον καθένα τους από μια σάλπιγγα και μια άδεια στάμνα με μια λαμπάδα μέσα. Μετά τους είπε: «Όταν σαλπίσω με τη σάλπιγγα, εγώ κι αυτοί που είναι μαζί μου, τότε θα σαλπίσετε κι εσείς γύρω από το στρατόπεδο και θα φωνάξετε: 'Για τον Κύριο και το Γεδεών'». Έτσι κι έγινε. Από τον ξαφνικό κρότο που έκαναν οι στάμνες, καθώς έσπαζαν, και από τη λάμψη των δαυλών οι Μαδιανίτες αιφνιδιάστηκαν, κατατρόμαξαν, έστρεψαν το ξίφος τους ο ένας εναντίον του άλλου και αλληλοσκοτώθηκαν. Όσοι γλίτωσαν τράπηκαν σε άτακτη φυγή.

Ύστερα απ' αυτά οι Ισραηλίτες είπαν στο Γεδεών: «Γίνε εσύ κυβερνήτης μας, έπειτα ο γιος σου και μετά ο εγγονός σου, γιατί εσύ μας ελευθέρωσες από τους Μαδιανίτες». Ο Γεδεών όμως τους απάντησε: «Δε θα σας κυβερνήσω εγώ ούτε κι ο γιος μου. Ο Κύριος θα σας κυβερνάει».

Οι Κριτές δεν ήταν άνθρωποι με ιδιαίτερη κοινωνική θέση (μορφωμένοι, πλούσιοι κ.λπ.). Το κριτήριο εκλογής τους από το Θεό ήταν η μεγάλη τους εμπιστοσύνη σ' αυτόν. Ήταν ηγέτες που τους καλούσε ο ίδιος ο Θεός να βοηθήσουν το λαό του σε κρίσιμες ώρες. Μετά τη δράση τους επέστρεφαν στην ιδιωτική τους ζωή ή υπηρετούσαν το λαό ως ισόβιοι άρχοντες, χωρίς όμως να μεταβιβάζουν το αξίωμα αυτό στα παιδιά τους. Σπουδαιότεροι Κριτές ήταν η Δεββώρα, ο Γεδεών, ο Σαμψών, ο Ιεφθάε και ο Σαμουήλ.