Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κανενα περιθωριο απωλειας για τον αρη σημερα απεναντι στον εργοτελη :: 22/1/2006 19:26:27) 

Ο Μάριο Κάσερες θα αναζητήσει τον δρόμο προς τα δίχτυα του Εργοτέλη.

Τιμές - ασανσέρ

Τι άλλαξε στη ζωή του λαού μετά την εγκατάσταση στη Χαναάν;

ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Το πετρέλαιο ανεβοκατέβαινε χθες…

Αρχικά οι ισραηλιτικές φυλές εγκαταστάθηκαν κυρίως στις ορεινές και πιο άγονες περιοχές, ενώ οι κοιλάδες και οι πεδιάδες παρέμεναν στην κατοχή των Χαναναίων.

Είναι ένας τελικός

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στη Χαναάν, όπως επιβεβαιώνεται και αρχαιολογικά, υπήρχε κοσμοπολίτικος πολιτισμός, δηλαδή με επιδράσεις από άλλους πολιτισμούς, όπως της Αιγύπτου, της Μεσοποταμίας, της Αραβίας, των Μυκηνών, του Αιγαίου, της Κύπρου.

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Με πτώση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου σημαδεύτηκε η πρώτη ημέρα των πολεμικών επιχειρήσεων των Αμερικανών κατά του Ιράκ.

Γρήγορα οι Ισραηλίτες ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό των Χαναναίων και γνώρισαν τη ζωή των πόλεων.

Μια αναμέτρηση πολύ καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την επαφή που θα έχει ο Άρης με την προνομιούχο τριάδα είναι η σημερινή με τον Εργοτέλη, στο Χαριλάου.

Πετρελαιοπηγή στη Βασόρα. Οι τιμές πετρελαίου έπεφταν το πρωί, ανέβηκαν το βράδυ, ξανάπεφταν αργά τη νύχτα…

Όπως ήταν φυσικό, η καθημερινή τους ζωή άλλαξε.

Το κατέδειξαν τα χθεσινά αποτελέσματα της αγωνιστικής. Σε νευρική κρίση βρίσκεται η αγορά πετρελαίου, καθώς οι φήμες ότι το Ιράκ πιθανόν να έχει βάλει φωτιά σε εγκαταστάσεις εξόρυξης και διύλισης σε συνδυασμό με τις ελπίδες ότι ο πόλεμος θα είναι μικρής διάρκειας έχουν κάνει τις τιμές «ασανσέρ».

Από νομάδες και κτηνοτρόφοι έγιναν ιδιοκτήτες γης και γεωργοί.

Ο Άρης σήμερα είναι πέμπτος, πίσω και από τον Εθνικό Αστέρα και απέχει ένδεκα βαθμούς από την πρωτοπόρο Κέρκυρα και εννιά από τον δεύτερο Θρασύβουλο.

Χαμηλά επίπεδα

Εγκαταστάθηκαν στις πόλεις, είχαν πια περισσότερα αγαθά και ευημερούσαν.

Έτσι, κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη που θα τον φέρει ξανά στην τέταρτη θέση και σε απόσταση ενός βαθμού από τον τέταρτο Εργοτέλη, δυσκολεύει πολύ την προσπάθεια των "κίτρινων" να αποκαταστήσουν την τάξη στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Έτσι, οι τιμές του μαύρου χρυσού, που νωρίτερα είχαν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, κινήθηκαν ανοδικά και ξεπέρασαν τα 27 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο και τα 30 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, για να υποχωρήσουν στη συνέχεια στα 25,55 και στα 28,60 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα.

Σιγά σιγά υιοθέτησαν το χαναανιτικό τρόπο ζωής.

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του με τα δεδομένα προβλήματα απουσιών.

Νωρίτερα το πρωί, οι τιμές του πετρελαίου στην αγορά του Λονδίνου είχαν υποχωρήσει στα 25,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης οι τιμές του πετρελαίου αρχικά είχαν υποχωρήσει στα 28,53 δολάρια το βαρέλι.

Έτσι, η λιτότητα και η αυστηρότητα της ερήμου αντικαταστάθηκε από την πολυτέλεια και τη χαλαρότητα της ζωής στην πόλη και η ισότητα των μελών της φυλής από τις κοινωνικές διαφορές.

Οι μακροχρόνια απόντες, Νάιντος, Πασσαλής, Καρατζιοβαλής, ο τιμωρημένος Γκουγκουλιάς και ο τραυματίας Ντεκάμπ θα δουν το παιχνίδι από την κερκίδα του άδειου και σήμερα Χαριλάου.

Κίνδυνος καταστροφής

Όμως και θρησκευτικά επηρεάστηκαν.

Το παιχνίδι είναι το όγδοο και προτελευταίο της ποινής αποκλεισμού της έδρας του Άρη που έχει κοστίσει οκτώ βαθμούς σε παιχνίδια (Προοδευτική, Θρασύβουλος, Παναχαϊκή, Χαϊδάρι) που είχε προϋπολογιστεί ότι θα αποφέρουν μόνο νίκες… Οι αγορές δεν μπορούν να αποβάλουν τον φόβο ότι το Ιράκ θα μπορούσε να προχωρήσει στην καταστροφή εγκαταστάσεων εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου, με αποτέλεσμα τη διατάραξη της ομαλής τροφοδοσίας της αγοράς.

Η θρησκεία των Χαναναίων ήταν πολυθεϊστική με κύρια χαρακτηριστικά τη μαγεία και τη λατρεία της φύσης.

ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ του δεύτερου γύρου, οι "κίτρινοι" θα παραταχθούν με ένα σχήμα που φαινομενικά υπόσχεται ισχύ στη μεσαία γραμμή, η οποία προφανώς εκτιμάται ότι θα κρίνει πολλά στην αναμέτρηση. Πάντως, από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία, που είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι ο ΟΠΕΚ είναι έτοιμος να καλύψει οποιαδήποτε έλλειψη, αυξάνοντας την παραγωγή πετρελαίου, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Ως σημαντικότεροι θεοί λατρεύονταν ο Βάαλ, θεός της βλάστησης και της βροχής, και η Αστάρτη, θεά της γονιμότητας.

Για πρώτη φορά επί των ημερών του Νίκου Αναστόπουλου θα ξεκινήσουν στην ίδια ενδεκάδα οι δύο πιο δημιουργικοί μέσοι, ο Ρόναλντ "Νάτσο"Γκαρσία και ο Φερνάντο Σανχούρχο.

Πόσο παράγει κάθε χώρα - μέλος του ΟΠΕΚ

Ζώντας λοιπόν κοντά στους Χαναναίους οι Ισραηλίτες ξεχνούσαν κάποιες φορές τις παραδόσεις τους.

Ο Αργεντινός θα κινείται κοντά στο Μάριο Κάσερες και θα είναι επί της ουσίας παρτενέρ του στην επίθεση και ο Βολιβιανός θα παίξει σε ρόλο οργανωτή του παιχνιδιού στο κέντρο του γηπέδου.

Η παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ κανονικά ανέρχεται σε 2,5 εκατ. βαρέλια, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα είχε μειωθεί σε 1,7 εκατ. βαρέλια.

Εγκατέλειπαν τον Κύριο και λάτρευαν το Βάαλ και την Αστάρτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, στην άμυνα και μπροστά από τον Μπούτσεκ η πεντάδα ποδοσφαιριστών (Κολτσίδας, Γόγολος, Παπαδόπουλος στο κέντρο και στα άκρα Ντομορό, Αμπελάς) είναι η προβλέψιμη, ενώ στην τριάδα των μέσων, δίπλα στο Γκαρσία θα κινούνται Νεμπεγλέρας και Μωυσιάδης. Υπολογίζεται ότι ο ΟΠΕΚ έχει τη δυνατότητα να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή του κατά ένα έως δύο εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση. Οι δύο Λατίνοι, Σανχούρχο και Κάσερες αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο του σκοραρίσματος. Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αυτό το διάστημα φτάνει τα εννέα εκατομμύρια βαρέλια σε ημερήσια βάση, ενώ το Κουβέιτ παράγει καθημερινά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια. Στην αποστολή συμμετέχει για πρώτη φορά ο Ευθύμης Κουλουχέρης, που θα πάρει χρόνο συμμετοχής αν τα πράγματα πάνε καλά στην επίθεση και στο τέλος χρειαστεί θωράκιση στην άμυνα και ακόμη οι Πουρλιοτόπουλος, Μπενίσκος, Βελώνης, Τσαγκαράκης, Ντούρντεκ, Βαγκέλι. Συνολικά, το Κουβέιτ, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ διακινούν καθημερινά στην περιοχή του Περσικού Κόλπου 15 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο.