Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πρωτοχρονιά στα γήπεδα :: 1/1/2006 19:48:35) 

Μοιράιος παίκτης για τη Χαρτς ο Τάκης Φύσσας που αποβλήθηκε στον αγώνα με τη Σέλτικ.

«Εξοντώνουν έναν λαό»

11. Η είσοδος στη Γη της Επαγγελίας: η υπόσχεση του Θεού εκπληρώνεται

Πρωτοχρονιά στα γήπεδα

Διακόπηκε η δίκη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο

α) Ο Μωυσής λέει αντίο στο λαό του

Για εννιά από τους Έλληνες της διασποράς, η Πρωτοχρονιά ήταν διαφορετική, αφού λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του έτους βρέθηκαν σε γήπεδα…

Ο πόλεμος στο Ιράκ επηρέασε και τη δίκη της 17 Νοέμβρη. Η διαδικασία χθες ήταν ολιγόωρη, καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε να απέχουν τα μέλη του από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ οι δικηγόροι της δίκης συνέταξαν κείμενο όπου μιλούν για «άδικο πόλεμο» και «εξόντωση ενός λαού».

Ο Μωυσής δεν πρόλαβε να μπει στη Γη της Επαγγελίας. Αναλυτικά:

Στις 12 σταμάτησε τη δίκη ο πρόεδρος Μιχ. Μαργαρίτης ύστερα από αίτημα των δικηγόρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πόλεμο στο Ιράκ

Λίγο πριν πεθάνει, μίλησε στο λαό του, τους υπενθύμισε τη Διαθήκη και τους έδωσε οδηγίες.

Γιώργος Σαμαράς (Χέερενβεν): δύο γκολ στο 4-2 επί του Άγιαξ, όπου έπαιξε επί 90'. Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής έκλεισαν τους φακέλους με τις δικογραφίες και αποχώρησαν από το δικαστήριο.

Η πιο βασική ήταν αυτή:

Άγγελος Χαριστέας (Άγιαξ): κι αυτός έπαιξε στα 90' του παραπάνω αγώνα, βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του -κακώς- ακυρώθηκε. Μόνον ένας εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής εξέφρασε αρχικά τη διαφωνία του δηλώνοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει τη δίκη.

«Άκου λαέ του Ισραήλ:

Γιάννης Αναστασίου (Άγιαξ): έμεινε στον πάγκο στο ίδιο ματς. Όμως, όπως παρατήρησε και ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μιχάλης Μαργαρίτης, η συνεδρίαση ακόμη κι αν εκείνος είχε όλη την καλή διάθεση να παραμείνει στη θέση του δεν μπορούσε να συνεχιστεί, αφού οι κατηγορούμενοι δεν θα είχαν δικηγόρους.

Ο Κύριος είναι ο Θεός μας – μόνον ο Κύριος.

Κώστας Λουμπούτης (Τβέντε): έμεινε στον πάγκο στην ισοπαλία 1-1 με την Αϊντχόφεν. Τον συμβούλευσε μάλιστα να ακολουθήσει τους συναδέλφους του για να μην έχει… μπλεξίματα με τον Σύλλογό του.

Ν’ αγαπάς, λοιπόν, τον Κύριο, το Θεό σου, μ’ όλη την καρδιά σου, μ’ όλη την ψυχή σου και μ’ όλη τη δύναμή σου.

Τάκης Φύσσας (Χαρτς): βασικός, αποβλήθηκε στο 76' της ήττας 2-3 με τη Σέλτικ.

Μόλις οι δικαστές κατέλαβαν τις θέσεις τους στην έδρα οι υπερασπιστές έθεσαν θέμα ημίωρης διακοπής, ως ελάχιστη συμβολή στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις.

Να μείνουν στην καρδιά σου οι εντολές αυτές που εγώ σήμερα σου δίνω.

Σωτήρης Κυργιάκος (Ρέιντζερς): έμεινε εκτός αποστολής στο 3-0 επί της Νταντί, λόγω τιμωρίας.

Ο πρόεδρος, πιστός στους δικονομικούς τύπους, δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους υπενθυμίζοντάς τους ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ούτε απόφαση του ΔΣΑ ούτε απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Να τις διδάσκεις στα παιδιά σου και να μιλάς γι’ αυτές όταν κάθεσαι στο σπίτι σου κι όταν βαδίζεις στο δρόμο, όταν ξαπλώνεις για ύπνο κι όταν σηκώνεσαι».

Στέλιος Γιαννακόπουλος (Μπόλτον): βασικός, έπαιξε ως το 76' στο εφιαλτικό 4-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Εδώ είμαστε δικαστές»

Όλα όσα είπε περιέχονται στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης που ονομάζεται Δευτερονόμιο (= επανάληψη του Νόμου).

Γιάννης Σκοπελίτης (Πόρτσμουθ): εκτός αποστολής στη νίκη 1-0 επί της Φούλαμ.

«Εδώ είναι δικαστήριο.

Πάνω στο όρος Νεβώ ο Μωυσής με δυναμικά και ζωντανά λόγια έβαλε τους Ισραηλίτες μπροστά στο δίλημμα: Κώστας Χαλκιάς (Πόρτσμουθ): εκτός αποστολής στη νίκη 1-0 επί της Φούλαμ, ενώ οι φήμες τον θέλουν να οδεύει προς Σιένα!

Δεν λαμβάνουμε θέσεις πολιτικές.

«Κοιτάξτε, εγώ βάζω σήμερα μπροστά σας τη ζωή και την ευτυχία από τη μια μεριά, το θάνατο και τη δυστυχία από την άλλη…

Να πούμε ότι σταματάμε τώρα τη διαδικασία, δεν ξέρω αν είναι νόμιμο και δικονομικό.

Διαλέξτε, λοιπόν, τη ζωή για να ζήσετε εσείς και οι απόγονοί σας…».

Είμαστε πολίτες, αλλά έξω από αυτή την αίθουσα.

Λίγο πριν κλείσει τα μάτια του, είδε από μακριά τη γη Χαναάν, ευλόγησε το λαό και απάγγειλε τα λόγια αυτού του τραγουδιού … δυνατά, για να τ’ ακούσει όλη η ισραηλιτική κοινότητα:

Όσο είμαστε εδώ, είμαστε δικαστές.

«Ακούστε, ουρανοί, που θα μιλήσω κι άκουσε γη τα λόγια που θα πω…

Και εγώ σαν πολίτης κάνω ό,τι πρέπει, αλλά όχι όταν βρίσκομαι στην έδρα», απάντησε ο κ. Μαργαρίτης στο σχόλιο της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιάννας Κούρτοβικ ότι «δεν θέλουμε να πολιτικοποιήσουμε τη δίκη, αλλά ούτε και να αποπολιτικοποιήσουμε τον πόλεμο».

Το μεγαλείο υμνήστε του Θεού μας.

Για το κυρίαρχο αυτό θέμα η υπεράσπιση είχε ετοιμάσει μία γραπτή δήλωση, που αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Γιατί είναι … τέλεια τα έργα του…

Στη δήλωση, που προσυπογράφουν όλοι οι δικηγόροι στην υπόθεση της 17Ν, αναφέρονται τα εξής:

Βρήκε ο Κύριος τον Ισραήλ στην έρημο μες στης ερημιάς τη φρίκη και στων θηρίων τα ουρλιαχτά.

«Τις πρωινές ώρες (σσ: προχθές) ξεκίνησαν ενάντια στον ιρακινό λαό οι επιχειρήσεις ενός από τους πιο άνισους και πιο άδικους πολέμους στη νεώτερη ιστορία, αλλά και από τους πιο καταδικασμένους στη συνείδηση των λαών.

Τον φρόντισε, τον παιδαγώγησε, και τον εφύλαξε καθώς την κόρη των ματιών του…

Με τη μοναδική σε υπεροπλία πολεμική τους μηχανή οι ΗΠΑ και με τη σύμπραξη, συμμετοχή, συνενοχή και ανοχή σειράς δορυφόρων κρατών και κυβερνήσεων, ξεκίνησαν την επιχείρηση εξόντωσης ενός λαού νηστικού και αφοπλισμένου, γονατισμένου από το πολύχρονο εμπάργκο και γυμνό από τους εξονυχιστικούς στρατιωτικούς ελέγχους, που προηγήθηκαν.

Μόνος ο Κύριος το λαό του οδήγησε…».

Είναι μία κορυφαία πράξη της στρατηγικής του τρόμου, είναι αυτό που οφείλουμε να λέμε όλοι με το όνομά του, να λέμε χωρίς ενδοιασμό πραγματική τρομοκρατία τη βία των ισχυρών, εις βάρος των αδυνάτων».

Ο Μωυσής … πέθανε εκεί στη Μωάβ. Κι οι Ισραηλίτες τον έκλαψαν για τριάντα μέρες.

Οι Ισραηλίτες ονομάζουν τη βασική οδηγία του Μωυσή Σεμά από την πρώτη λέξη (= άκου). Πάντως η απόλυτη αγάπη προς το Θεό αποτελεί το θεμέλιο και για τις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες (Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Ισλάμ).

Ιησούς = Ο Θεός σώζει