Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το κύπελλο της ευκαιρίας :: 8/1/2006 20:12:26) 

Ο Σωτήρης Κυργιάκος σκόραρε για τη Ρέιντζερς.

Η ανακόλουθη επιχειρηματολογία του κ. Μπους

β) Ησαύ και Ιακώβ: δίδυμοι, αλλά τόσο διαφορετικοί!

Το κύπελλο της ευκαιρίας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Η Ρεβέκκα όμως ήταν στείρα κι ο Ισαάκ προσευχήθηκε στον Κύριο γι' αυτό.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Σωτήρης Κυργιάκος βρήκαν… ευκαιρία και χρίστηκαν σκόρερ στις αναμετρήσεις κυπέλλου με ομάδες μικρότερων κατηγοριών.

Διαδηλωτής διακωμωδεί τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους

Ο Κύριος άκουσε την προσευχή του και η Ρεβέκκα έμεινε έγκυος με δίδυμα στην κοιλιά της…

Αναλυτικά οι επιδόσεις των Ελλήνων της διασποράς:

Ο Πρόεδρος Μπους και το επιτελείο του εκτιμούν ότι ο πόλεμος θα είναι σύντομος.

Όταν έφτασε η μέρα της γέννας, η Ρεβέκκα έκανε πράγματι δίδυμους γιους.

Στέλιος Γιαννακόπουλος (Μπόλτον): σκόραρε στο 3-0 επί της Γουότφορντ, όπου έπαιξε 90' και μάλιστα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το ηθικό των Ιρακινών στρατιωτών είναι χαμηλό, καθώς αναγκάζονται να συγκρουσθούν με την ισχυρότερη πολεμική μηχανή που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης για να υπερασπισθούν έναν ηγέτη που δεν συμπαθούν.

Αυτός που βγήκε πρώτος ήταν εντελώς κόκκινος και τριχωτός σαν μανδύας και τον ονόμασαν Ησαύ.

Σωτήρης Κυργιάκος (Ρέιντζερς): σκόραρε στο 5-0 επί της Πίτερχεντ, όπου έπαιξε 90'.

Το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω δεδομένα είναι ότι ο ιρακινός στρατός είναι αδύναμος.

Μετά βγήκε ο αδερφός του, που με το χέρι του κρατούσε τη φτέρνα του Ησαύ και τον ονόμασαν Ιακώβ…

Άκης Ζήκος (Μονακό): στο άνετο 0-6 του κυπέλλου επί της άσημης Ρον Βαλέ έπαιξε αλλαγή από το 60', μάλιστα στο 90' εκτέλεσε πέναλτι, αλλά αστόχησε!

Η εκτίμηση αυτή δεν συνάδει, όμως, με τη θέση του κ. Μπους ότι ο πόλεμος «τώρα» είναι αναγκαίος, διότι ο Σαντάμ Χουσεΐν αποτελεί έναν τεράστιο και άμεσο κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

Ο Ησαύ έγινε εξαίρετος κυνηγός, άνθρωπος της υπαίθρου, ενώ ο Ιακώβ ήταν ήσυχος άνθρωπος, που του άρεσε να μένει στη σκηνή.

Τάκης Φύσσας (Χαρτς): έπαιξε 90' στο 2-1 επί της Κιλμάρνοκ.

Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο.

Ο Ισαάκ αγαπούσε περισσότερο τον Ησαύ, ενώ η Ρεβέκκα τον Ιακώβ.

Ζήσης Βρύζας (Τορίνο): στην πρεμιέρα του έπαιξε 90' στο 1-1 με την Πεσκάρα.

Είτε ο Ιρακινός ηγέτης είναι ισχυρός και αποτελεί άμεσο κίνδυνο, οπότε ο πόλεμος μπορεί να είναι δικαιολογημένος, αλλά θα είναι χρονοβόρος και η έκβασή του αβέβαιη, είτε ο Σαντάμ Χουσεΐν είναι αποδυναμωμένος και, άρα, η επιχείρηση θα είναι σχετικά εύκολη και σύντομη, αλλά όχι τόσο αναγκαία τώρα.

Κάποτε που ο Ησαύ γύρισε κατάκοπος και πεινασμένος στο σπίτι, ο Ιακώβ βρήκε την ευκαιρία να τον εκβιάσει για να του πάρει τα δικαιώματα του πρωτότοκου.

Βαγγέλης Νάστος (Βιτσέντζα): έπαιξε 90' στο 1-0 επί της Καταντζάρο.

Η ανακολουθία που χαρακτηρίζει την επιχειρηματολογία του κ. Μπους δεν περιορίζεται στη στρατιωτική πτυχή της επιχείρησης, αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική.

Του πρόσφερε δηλαδή ψωμί και φακή με αντάλλαγμα τα πρωτοτόκια.

ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ οι: Στάθης Ταβλαρίδης (Λιλ), Λάμπρος Χούτος (Μαγιόρκα), Γιώργος Κυριαζής (Τριεστίνα), Αντώνης Νατσούρας (Κιέβο), Δημήτρης Ελευθερόπουλος (Ρόμα), Κώστας Χαλκιάς (Πόρτσμουθ).

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται σε μια χώρα για να ανατρέψει έναν στυγνό δικτάτορα, να απελευθερώσει τον λαό της και να ανοίξει τον δρόμο για την εγκαθίδρυση και λειτουργία δημοκρατικού πολιτεύματος.

Χωρίς να το καλοσκεφτεί ο Ησαύ δέχτηκε χάνοντας έτσι τα δικαιώματα του πρωτότοκου.

ΣΕ… ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ διακοπές βρίσκονται οι: Γιώργος Σαμαράς (Χέερενβεν), Άγγελος Χαριστέας, Γιάννης Αναστασίου (Άγιαξ), Κώστας Λουμπούτης (Τβέντε), Γιάννης Αμανατίδης (Άιντραχτ), Δημήτρης Γραμμόζης (Κολωνία), Γιούρκας Σεϊταρίδης (Ντιναμό Μόσχας). Θέλει, δηλαδή, να δημιουργήσει ένα Ιράκ όπου οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα αντικατοπτρίζουν τη θέληση του λαού.

Όταν γέρασε πια ο Ισαάκ και δεν έβλεπε καλά, ο Ιακώβ, με τη βοήθεια της Ρεβέκκας, τον εξαπάτησε, ώστε να πάρει απ' αυτόν την ευλογία του πρωτότοκου.

Δεν δείχνει, όμως, να επιθυμεί το ίδιο και για τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, των οποίων τους ηγέτες καλεί να υποστηρίξουν την πολιτική του αγνοώντας την επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των λαών τους που αντιτίθεται σε αυτόν τον πόλεμο.

Ακόμη κι όταν η απάτη φανερώθηκε ο Ισαάκ δεν πήρε πίσω την ευλογία του. Έτσι … ο Ησαύ μίσησε τον Ιακώβ… «Κοντεύει ο καιρός», έλεγε, «που θα πενθήσουμε για το θάνατο του πατέρα μου. Τότε θα σκοτώσω τον αδερφό μου τον Ιακώβ». Όταν έφτασαν στ' αυτιά της Ρεβέκκας τα λόγια του μεγαλύτερου γιου της, … κάλεσε τον Ιακώβ και του είπε: «Ο αδερφός σου ο Ησαύ … θέλει να σε σκοτώσει… Σήκω και φύγε. Πήγαινε στον αδερφό μου το Λάβαν στη Χαρράν και μείνε εκεί … ώσπου να περάσει ο θυμός του αδερφού σου».

Πρωτότοκος ονομαζόταν το αγόρι που γεννιόταν πρώτο. Σύμφωνα με το δίκαιο της Παλαιάς Διαθήκης ο πρωτότοκος θεωρείτο ο επόμενος αρχηγός της οικογένειας και κληρονομούσε το διπλάσιο από τα άλλα αρσενικά παιδιά της οικογένειας.