Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( 4ος ομιλος (17η αγωνιστική) :: 8/1/2006 19:49:24) 

4ος ΟΜΙΛΟΣ (17η αγωνιστική) Σύσσωμο όχι της Βουλής στον πόλεμο

Πώς και πότε γράφτηκαν τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης;

Εθν. Ολυμπ. Βόλου - Ρήγας Φεραίος δ.δ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΘΑΣ

Πρώτα πρώτα είναι ανάγκη να γνωρίζουμε ότι τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης πριν γίνουν γραπτά κείμενα ήταν προφορικές παραδόσεις. Δήμητρα - Φάρσαλα 0-3

Ο Απόστολος Κακλαμάνης

Λόγια δηλαδή και αφηγήσεις που οι Εβραίοι, άντρες και γυναίκες, επαναλάμβαναν ο ένας στον άλλον έξω απ' τις σκηνές τους στην έρημο, σε φτωχικά σπίτια ή σε παλάτια, νύχτες με φεγγάρι ή μέρες ηλιόλουστες, κρυφά ή φανερά, χαρούμενοι ή λυπημένοι. Αστέρας Καρδίτσας - Θησέας 3-1

Σύσσωμη η ελληνική Βουλή χθες τάχθηκε κατά του πολέμου στο Ιράκ, υποστήριξε τη διευθέτηση της κρίσης με ειρηνικά μέσα, καταδίκασε τη μονομέρεια των ΗΠΑ να προχωρεί σε δράση ερήμην του ΟΗΕ, και ζήτησε τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στην καρδιά αυτών των αφηγήσεων βρισκόταν πάντα η βαθιά βεβαιότητα ότι ο Θεός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη ζωή των ανθρώπων. Απόλλων Λάρισας - Αστέρας Ιτέας 4-1

Κατά τη συζήτηση που έγινε, με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για τον πλήρη αφοπλισμό τού Ιράκ με ειρηνικά μέσα, καθώς και για τον σεβασμό στις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Οι περισσότερες από τις αφηγήσεις αυτές - όπως άλλωστε όλες οι πληροφορίες πριν από την εφεύρεση της τυπογραφίας - μεταδίδονταν με τρόπους που ήταν εύκολο να απομνημονευθούν: διηγήσεις, εικόνες, αποφθέγματα*, ποιήματα.

Φαρκαδόνα - Μυρίκη 2-0 (α.α.)

Κατά του πολέμου και υπέρ των αποφάσεων του ΟΗΕ κινήθηκαν με τις ομιλίες τους και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι, ωστόσο, άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μ' αυτόν τον τρόπο χαράζονταν ανεξίτηλα* στη μνήμη των ανθρώπων κι ο καθένας μπορούσε να τις καταλάβει.

ΓΣ Αλμυρού - Μετέωρα 2-1

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα, ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, ενώ οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς στάθηκαν ιδιαίτερα στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αιώνες πέρασαν μέχρις ότου κάποιοι αρχίσουν να καταγράφουν αυτές τις αφηγήσεις.

Ανδρούτσος Γραβιάς - Ταυρωπός 2-1

Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «όλη η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα τεράστιο γήπεδο διαδηλώσεων και διαμαρτυριών κατά του παράνομου πολέμου» και χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση «πολιτικά και ηθικά υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό, γιατί ενώ παραδέχεται ότι ο πόλεμος είναι παράνομος έχει παραδώσει γην και ύδωρ στις ΗΠΑ».

Σιγά σιγά δημιουργήθηκε μια συλλογή κειμένων.

Ηρακλής Χάλκης - ΑΟ Καρδίτσας 0-0

Επιτέθηκε όμως και στη Ν.Δ. καταδικάζοντας τη στάση της, επειδή προσπαθεί να πατάει σε δύο βάρκες, ενώ ζήτησε και από τον ΣΥΝ να διευκρινίσει τη στάση του.

Αυτή η συλλογή αποτέλεσε τις ιερές γραφές του ισραηλιτικού λαού.

Φιλοκτήτης - Κίσαβος 0-1

Εναντίον των διευκολύνσεων και υπέρ της άμεσης σύγκλησης της Βουλής τάχθηκε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος μετά τη συνάντησή του με κ. Απόστολο Κακλαμάνη.

Μετά τον ερχομό του Χριστού, και οι χριστιανοί συμπεριέλαβαν αυτή τη συλλογή στη δική τους Αγία Γραφή, ως το πρώτο της τμήμα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

* Τέλος, την ανησυχία του για τον κίνδυνο επαναχάραξης των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδης Έβερτ.

Επειδή οι αφηγήσεις αφορούσαν εποχές παλαιότερες από την εποχή του Χριστού, της έδωσαν τον τίτλο Παλαιά Διαθήκη. B ΓΚΟΛ 1. Ανδρούτσος Γραβιάς 41 31-5 2. Ρήγας Φεραίος 30 25-16 3. Φιλοκτήτης Μελιβοίας 30 20-15 4. Φαρκαδόνα 29 20-16 5. ΑΟ Καρδίτσας 28 24-13 6. Αχιλλέας Φαρσάλων 26 28-15 7. Ταυρωπός 26 26-18 8. Απόλλων Λάρισας 25 18-15 9. Αστέρας Καρδίτσας 24 18-13 10. Μετέωρα 22 20-26 11. Κίσαβος Συκουρίου 22 14-13 12. Ηρακλής Χάλκης 21 22-25 13. Εθν. Ολυμπιακός Βόλου 20 22-19 14. Θησέας 19 17-24 15. ΓΣ Αλμυρού 19 13-26 16. Αστέρας Ιτέας 17 24-39 17. Δήμητρα 11 8-26 18. Μυρίκη 3 11-49 * O Εθν. Ολυμπιακός Βόλου έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και το θέμα της διασφάλισης των ελληνικών συνόρων από την επικείμενη εισροή λαθρομεταναστών.

Έχει νόημα να επισημάνουμε ότι τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, όπως άλλωστε και όλης της Αγίας Γραφής, δε γράφτηκαν με τη σειρά που τα βρίσκουμε στον Κανόνα.