Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ισοπαλο εληξε το 14ο ολ σταρ γκεϊμ παρουσια 5.000 φιλαθλων στη λαρισα :: 26/2/2006 23:19:03) 

Ο Φώτης Βασιλόπουλος εν δράσει.

«Τρέχουν» τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων

Ε. Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το κάρφωμα του Μιχάλη Παραγιού, που του χάρισε τον τίτλο.

Κερδίζουν έδαφος - έναντι των παραδοσιακών

1. Η οργάνωση της Κρητικής Πολιτείας

Οι Λαρισαίοι φίλαθλοι κατέκλυσαν το κλειστό της Νεάπολης, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ

Μέσα σε μια απερίγραπτη φρενίτιδα ενθουσιασμού ο εντολοδόχος των Μεγάλων Δυνάμεων πρίγκιπας Γεώργιος ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 9 Δεκεμβρίου 1898.

Ο Κώστας Βασιλειάδης διεισδύει στο καλάθι των ξένων υπό την πίεση του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

Τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων κερδίζουν συνεχώς περισσότερο έδαφος στην ελληνική αγορά. Από το 25% που ήταν το μερίδιό τους το 2001, ανάβηκε στο 30% το 2002, έναντι των ελαστικών της κατηγορίας στάνταρ.

Ο Γάλλος Ναύαρχος Ποττιέ, υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Συμβουλίου των Ναυάρχων, παρέδωσε επίσημα στο Γεώργιο τη διοίκηση της Κρήτης.

Εναέρια μονομαχία μεταξύ Ράιαν Στακ και Κώστα Τσαρτσαρή.

Η αγορά ελαστικών αυξήθηκε πέρυσι κατά 4% φτάνοντας τα 2,2 εκατομμύρια τεμάχια

Τα πλοία των Δυνάμεων της Διεθνούς Προστασίας χαιρέτισαν τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας και ο Ύπατος Αρμοστής απηύθυνε το πρώτο του διάγγελμα προς τον κρητικό λαό.

ΙΣΟΠΑΛΟ ΕΛΗΞΕ ΤΟ 14ο ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 5.000 ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αποτελούν τη λύση που επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι αυτοκινητιστές, προκειμένου να προσδώσουν στο όχημά τους δυνατότητες για υψηλότερες επιδόσεις, μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερα «κρατήματα» στις γρήγορες ταχύτητες, ενώ πλέον και οι κατασκευαστές τα τοποθετούν ακόμη και σε αυτοκίνητα μικρού βάρους, αλλά μεγάλης ιπποδύναμης.

Η κρητική σημαία υψώθηκε στο φρούριο του Φιρκά, ενώ η τουρκική διατηρήθηκε μόνο στο φρούριο της Σούδας, ως τελευταίο σύμβολο της τουρκικής επικυριαρχίας στην Κρήτη.

Όλοι ήταν κερδισμένοι!

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η αγορά ελαστικών αυξήθηκε πέρυσι κατά 4% φτάνοντας τα 2,2 εκατομμύρια τεμάχια και, παρ' ότι αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των στάνταρ συνεχίζουν να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, το ποσοστό συμμετοχής τους στη συνολική κατανάλωση χρόνο με τον χρόνο μειώνεται.

Το νησί τέθηκε υπό διεθνή προστασία.

Το 14ο Ολ σταρ γκέιμ ήταν απόλυτα πετυχημένο, αν και δεν είχε νικητή ή χαμένο. Τουλάχιστον στα χαρτιά, καθώς το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με σκορ 97-97! Όλοι ήταν κερδισμένοι όμως, γιατί ευχαριστήθηκαν τον αγώνα και διασκέδασαν μαζί με τους 5.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν το κλειστό της Νεάπολης.

Από 75% το 2001, διαμορφώθηκε πέρυσι στο 70%, καθώς αυξήθηκε στο 30% από 25% το μερίδιο των ελαστικών που υπόσχονται ασφαλές οδήγημα στις μεγάλες ταχύτητες.

7. «Θα καταβάλω πάσαν προσπάθειαν υπέρ της ευημερίας σας, θα φροντίσω να διοικηθήτε καλώς, δικαίως και αμερολήπτως, ν' αποκτήσετε ανεξαιρέτως ασφάλειαν αληθή, ην εγγυάται μόνον το κράτος του νόμου και θεσμοί λυσιτελείς…».

ΛΑΡΙΣΑ, Αποστολή: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ

Οι πωλήσεις των τελευταίων το 2002 αυξήθηκαν από 10% έως 20% (ανάλογα με την εταιρεία), έναντι μείωσης περίπου 5% των στάνταρ.

Οι ξένοι Ναύαρχοι αναχώρησαν την επομένη (10 Δεκεμβρίου) και αμέσως άρχισε με γοργούς ρυθμούς το δυσχερές έργο της οργάνωσης του νέου πολιτικού σχήματος, που ονομάστηκε Κρητική Πολιτεία.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΧΑΣΤΑΣ

Πρόκειται για ελαστικά με δείκτες ταχύτητας από 210 χιλιόμετρα έως και 300 χιλιόμετρα την ώρα (έναντι μόλις 180-190 χιλιομέτρων των κλασικών), τα οποία αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς οι εταιρείες δαπανούν κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα.

Ορίστηκε μια 16μελής Επιτροπή από 12 χριστιανούς και 4 μουσουλμάνους, για να εκπονήσει το σχέδιο του κρητικού συντάγματος, ενώ παράλληλα προχώρησαν οι πολιτικές πράξεις, χωρίς χρονοτριβή.

Το 14ο Ολ σταρ γκέιμ τα είχε όλα.

Τα λάστιχα αυτά αρχίζουν να προτιμώνται από τους Έλληνες αυτοκινητιστές, αν και έχουν υψηλότερο κόστος.

Έναν ακριβώς μήνα μετά την εγκατάσταση του

Πλούσιο θέαμα, κατάμεστο γήπεδο από 5.000 φιλάθλους και άλλους 800 που ήταν απ' έξω γιατί… άργησαν να πάνε και δεν μπόρεσαν να μπουν! Για παράδειγμα, για ζάντες διαστάσεων 13-14 ιντσών, ένα στάνταρ λάστιχο στοιχίζει από 90 έως 120 ευρώ, όταν η τιμή για ένα υψηλών επιδόσεων κυμαίνεται μεταξύ 140 και 180 ευρώ.

Ύπατου Αρμοστή, δημοσιεύτηκε το πρώτο σημαντικό διάταγμα «Περί συγκροτήσεως της Κρητικής Συνελεύσεως» και αμέσως προκηρύχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη πληρεξουσίων.

Το τελικό 97-97 ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους ήταν ό,τι καλύτερο για φινάλε της γιορτής του ελληνικού μπάσκετ.

Στην εγχώρια αγορά ελαστικών κυριαρχούν σήμερα πέντε μεγάλες εταιρείες, οι οποίες κατέχουν μερίδιο ίσο με το 75%.

Στις εκλογές αυτές αναδείχθηκαν 138 χριστιανοί και 50 μουσουλμάνοι πληρεξούσιοι και η Κρητική Βουλή άρχισε τις εργασίες της στις 8 Φεβρουαρίου 1899.

Οι προπονητές, οι παίκτες και οι διαιτητές συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε λόγος να παιχτεί η παράταση γιατί το αποτέλεσμα μικρή σημασία είχε.

Πρόκειται για τις θυγατρικές των τριών μητρικών εταιρειών, Michelin, Goodyear-Dunlop και Pirelli και τις ελληνικές εταιρείες ΕΛΑΣΤΡΑΚ (έχει την αντιπροσωπεία των Bridgestone) και ΕΜΑ (αντιπροσωπεύει τα Continental).

Χάρτης Διεθνούς Προστασίας

Βέβαια, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν δεν υπήρχε και η τελετή λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο, που έπρεπε να μεταδοθεί από το κρατικό κανάλι και έτσι δεν υπήρχε χρόνος για να μεταδοθεί η παράταση.

Μόνο οι τρεις πρώτες κατέχουν μερίδιο ίσο με το 55% της αγοράς.

Η σημαία της Κρητικής πολιτείας

Η ΛΑΡΙΣΑ αποδείχτηκε η τέλεια επιλογή από τον ΕΣΑΚΕ, γιατί οι διοργανωτές κατάφεραν να γεμίσουν το κλειστό της Νεάπολης.

Το Σύνταγμα της Κρητικής Πολιτείας, που συντάχθηκε κατά το πρότυπο του ισχύοντος τότε ελληνικού συντάγματος, αφού εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των Πρέσβεων των Προστάτιδων Δυνάμεων στη Ρώμη, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αυτό που έμεινε ήταν το τζάμπολ που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Ορφανός και φυσικά η εξαιρετική εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, σκοράροντας και πάλι (μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών) έξω από τα 6,25μ.

Λίγες ημέρες αργότερα συγκροτήθηκε και ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση της Κρητικής Πολιτείας, στην οποία Υπουργός Δικαιοσύνης ορίστηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

"Όσο το διασκέδασε ο κόσμος, άλλο τόσο το διασκεδάσαμε και εμείς μέσα στο γήπεδο.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης Πρίγκιπας Γεώργιος με τους Ναυάρχους των Μ. Δυνάμεων, ευθύς μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (9 Δεκεμβρίου 1898)

Χάρηκα που το γήπεδο ήταν γεμάτο, ήταν ένα μήνυμα αυτό ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά", είπε ο MVP του αγώνα, όμως η καλύτερη ατάκα ανήκει στον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος με εξαιρετικό χιούμορ δήλωσε πως "θέλαμε να παίξουμε γρήγορα γιατί ξέραμε ότι ο Κώστας Κορομηλάς δεν ήταν σε καλή κατάσταση και δεν θα προλάβαινε τις φάσεις… Κάναμε καλό σκάουτινγκ".