Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( σε καραντινα για ενα μηνα ο λουτσιανο :: 11/1/2006 19:13:13) 

ΞΑΝΘΗ

Δεν έπεισαν

Δ. Η ολική ενέργεια και οι ενεργειακές μετατροπές κατά την α.α.τ.

Στο περιθώριο για ένα μήνα τέθηκε ο Λουτσιάνο.

Ίσως όλα να εκτυλιχθούν βάσει του καλύτερου δυνατού σεναρίου για τις ΗΠΑ: υπό την πίεση του τελεσιγράφου που διατύπωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο ιρακινός στρατός θα μπορούσε να επιχειρήσει ένα πραξικόπημα το οποίο θα επέτρεπε στις αμερικανικές δυνάμεις να εισέλθουν «ειρηνικά» στο Ιράκ. Στο παράδειγμα που εξετάζουμε τόσο η ταχύτητα του σώματος όσο και οι παραμορφώσεις των δύο ελατηρίων μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της κίνησης (α.α.τ.).

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Ο ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ

Τίποτα δεν είναι λιγότερο εγγυημένο.

Οπότε, τόσο η κινητική ενέργεια όσο και η ελαστική δυναμική ενέργεια θα μεταβάλλονται κατά τη διάρκειά της.

Σιωπηρή τιμωρία

Και, σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα παραμένει: η είσοδος της Αμερικής και της Βρετανίας στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, χωρίς την εξουσιοδότηση του ΟΗΕ, με απόλυτα μονομερή κίνηση, ισοδυναμεί με μεγάλη διπλωματική αποτυχία για την κυβέρνηση Μπους.

Η κινητική ενέργεια του συστήματος μπορεί να προσδιοριστεί σε κάθε χρονική στιγμή, t, από την αντίστοιχη σχέση (5) για την ταχύτητα, και δίνεται από την: [pic] (9)

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Ξάνθης στον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.

Παρ' όλες τις πιέσεις που άσκησαν (ή ενδεχομένως εξαιτίας αυτών των πιέσεων), οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας την «πολιτική» - όχι νομική - πλειοψηφία των εννέα ψήφων που επιζητούσαν.

Επίσης, και η δυναμική του ενέργεια μπορεί να προσδιοριστεί σε κάθε χρονική στιγμή, t, από την αντίστοιχη σχέση (4) για τη θέση: [pic] και άρα, θα δίνεται από την: [pic] (10) Γιατί δεν ήταν μόνο το πρόστιμο των 3.000 ευρώ για το παράπτωμά του, που αφορούσε παραβίαση ωραρίου, αλλά και η ''καραντίνα'' στην οποία τέθηκε ο Βραζιλιάνος χαφ.

Δεν έπεισαν.

Οπότε, η συνολική ενέργεια, άθροισμα κινητικής και ελαστικής δυναμικής, η οποία διατηρείται σταθερή στο μοντέλο της 'αμείωτης' ταλάντωσης, θα δίνεται από τη σχέση: [pic] (11)

Ένα επιπλέον μήνα θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Λουτσιάνο, που θεωρήθηκε ανακόλουθος του εσωτερικού κανονισμού.

Παρ' όλα όσα λένε στην Ουάσιγκτον, το μεγαλύτερο πλήγμα το υπέστη το πολιτικό κύρος της Αμερικής και όχι ο ΟΗΕ.

Στα επόμενα διαγράμματα μπορούμε να δούμε πώς μεταβάλλεται η κινητική και η δυναμική ενέργεια κατά την ταλάντωση του αμαξιδίου, σύμφωνα με τα παραπάνω (δηλαδή, εάν δεν υπήρχαν καθόλου απώλειες λόγω τριβών: μοντέλο "αμείωτης" ταλάντωσης).

Αποτέλεσμα, ο Γιάννης Ματζουράκης να στερηθεί των υπηρεσιών του τόσο στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ, όσο και στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν μέχρι τις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Εικ. 39

Προβλήματα για την αναμέτρηση της Κυριακής αντιμετωπίζουν και οι Ντε Ματία, Τσικίνιο που είναι τραυματίες και γυμνάζονται μόνοι.

Από τα διαγράμματα γίνεται φανερό ότι τόσο η κινητική ενέργεια όσο και η δυναμική ενέργεια του συστήματος - ταλαντωτή μεταβάλλονται περιοδικά με το χρόνο, ενώ το άθροισμα τους (ολική ενέργεια) παραμένει σταθερό, που σημαίνει ότι η μία μορφή ενέργειας μετατρέπεται στην άλλη και αντίστροφα σε μία αδιάκοπη εναλλαγή.

ΣΗΜΕΡΑ η Ξάνθη θα δώσει φιλικό παιχνίδι στον Εχίνο με την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της γιορτής των μουσουλμάνων και θα αποτελέσει κριτήριο για τον Ματζουράκη να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, να δει την κατάσταση κάποιων παικτών του και να δοκιμάσει κάποιους παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα. Στη χθεσινή προπόνηση πήρε μέρος ένας Φιλανδός αμυντικός χαφ, ενώ αύριο αναμένεται και ένας Βέλγος, που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αμφότεροι αναμένεται να αγωνιστούν στο σημερινό φιλικό.

Γ. ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΙΔΗΣ