Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( μαζικη συμμετοχη στις εκλογες του συλλογου ελληνων ολυμπιονικων :: 27/2/2006 20:51:51) 

Ο Λάμπρος Παπακώστας θα διεκδικήσει την προεδρία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΜΠΛΕΡ

Αμοιβαίος αποκλεισμός για δυο διεργασίες: η λύση του Peterson

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗ

Παραιτούνται οι υπουργοί του

Η πρώτη λύση που δόθηκε στο πρόβλημα του αμοιβαίου αποκλεισμού για δύο διεργασίες ήταν αυτή του Δανού μαθηματικού Τ. Dekker, όμως η λύση που έδωσε το 1981 ο J. Peterson είναι πολύ πιο απλή.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

Ο Ρόμπιν Κουκ (αριστερά) παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τη στάση «ιέρακος» του Τόνι Μπλερ (δεξιά)

Υπάρχει μια κοινή μεταβλητή με όνομα π.χ. seira, που δείχνει ποια από τις δυο διεργασίες έχει σειρά να εκτελέσει το κρίσιμο τμήμα της.

Μετράει η ενότητα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπέστη χθες το ισχυρότερο πολιτικό πλήγμα που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής εξαιτίας της κρίσης με το Ιράκ, όταν ο αρχηγός της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τη στάση «ιέρακος» που τηρεί ο πρωθυπουργός.

Αν η μεταβλητή έχει την τιμή 1, τότε είναι σειρά της πρώτης διεργασίας, ενώ αν έχει την τιμή 2 είναι σειρά της δεύτερης.

Μπορεί το ερώτημα "Νίκη Μπακογιάννη ή Λάμπρος Παπακώστας" για τη θέση του προέδρου να μην απαντήθηκε από χθες, ωστόσο οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έστειλαν το δικό τους μήνυμα στις αρχαιρεσίες του ΣΕΟ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της συμμετοχής.

«Με λύπη μου παραιτήθηκα σήμερα από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Κουκ.

Επίσης υπάρχουν δύο μεταβλητές, μία για κάθε διεργασία, με ονόματα π.χ. eisodosl και eisodos2.

Η παρουσία 107 μελών του ΣΕΟ στις εκλογές αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη, αφού κανείς δεν περίμενε τη συμμετοχή τριψήφιου αριθμού, γεγονός που άλλαξε και τους συσχετισμούς στην κάλπη.

«Δεν μπορώ να δεχθώ τη συλλογική ευθύνη για την απόφαση να δεσμευθεί τώρα η Βρετανία σε στρατιωτική δράση στο Ιράκ χωρίς διεθνή συμφωνία ή εσωτερική υποστήριξη».

Η μεταβλητή eisodosl έχει την τιμή true όταν η διεργασία 1 είναι έτοιμη να εκτελέσει ή εκτελεί το κρίσιμο τμήμα της, ενώ σε όλες τις άλλες φάσεις εκτέλεσής της έχει τιμή false.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Παρασκευή, αποτελείται από τρεις εκπροσώπους του στίβου (Νίκη Μπακογιάννη, Λάμπρος Παπακώστας, Φανή Χαλκιά), τρεις της υδατοσφαίρισης (Τάσος Παπαναστασίου, Βαγγέλης Πάτρας, Βούλα Κοζομπόλη), δύο της πάλης (Στέλιος Μυγιάκης, Παναγιώτης Ποικιλίδης) και έναν της άρσης βαρών (Γιώργος Τζελίλης).

Μία άλλη υπουργός, η οποία έχει δηλώσει πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που η Βρετανία μετάσχει σε πόλεμο κατά του Ιράκ, η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Κλερ Σορτ ανέφερε πως θα κάνει δήλωση αργότερα.

Διεργασία 1

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του νέου δ.σ. θα είναι τα νέα πρόσωπα, αφού οι Παπακώστας, Χαλκιά και Κοζομπόλη εκλέγονται για πρώτη φορά, ενώ θα λείπουν οι Ολυμπιονίκες της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος και Δημήτρης Θανόπουλος.

Διεργασία 2

Όσο για τον προεδρικό θώκο, τα πάντα δείχνουν πως θα καταλήξει σ' έναν εκπρόσωπο του άλματος σε ύψος:

Αντίστοιχες τιμές παίρνει και η μεταβλητή eisodos2, για τη διεργασία 2.

Είτε στην απερχόμενη πρόεδρο Μπακογιάννη, που θα επιδιώξει μια δεύτερη διετή θητεία, είτε στον Παπακώστα.

Οι δύο διεργασίες έχουν τη μορφή που φαίνεται στα σχήματα.

Ο τελευταίος θα έχει και την στήριξη του ΓΓΑ Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος φερόταν έτοιμος να διεκδικήσει προσωπικά το χρίσμα, αλλά τελικά προτίμησε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, τρεις ημέρες πριν από την εκλογική μάχη.

Κάθε διεργασία περιμένει για την άλλη, εφόσον είναι η σειρά της άλλης και εκείνη έχει δηλώσει πρόθεση να εκτελέσει το κρίσιμο τμήμα της.

ΟΠΩΣ κι αν διαμορφωθούν οι εσωτερικές ισορροπίες μέχρι την Παρασκευή, πάντως, το βέβαιο είναι ότι "…ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί παμψηφεί, όποιος κι αν είναι", όπως τόνισε ο Παπακώστας στη "M Sports", προσθέτοντας ότι "σημασία έχει να είμαστε ενωμένοι, ώστε να αναδείξουμε το ρόλο του Ολυμπιονίκη και να παρουσιάσουμε το κοινωνικό έργο που μπορούμε να προσφέρουμε.

Αν π.χ. είναι η σειρά της διεργασίας 2 αλλά εκείνη δεν είναι έτοιμη να εκτελέσει το κρίσιμο τμήμα της (δηλαδή eisodos2=false), τότε η διεργασία 1 μπαίνει στο δικό της κρίσιμο τμήμα, εμποδίζοντας τη 2 με τη βοήθεια της eisodosl.

Σεβόμαστε την ιεραρχία και ο στόχος όλων μας θα είναι να βγάλουμε πρόεδρο τον καλύτερο.

Αν και οι δυο διεργασίες θέλουν ταυτόχρονα να εκτελέσουν το κρίσιμο τμήμα τους, το εκτελεί πρώτα εκείνη που υποδεικνύεται από τη μεταβλητή seira.

Ο ΣΕΟ, άλλωστε, δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο…".

Η λύση αυτή μπορεί να επεκταθεί και για την περίπτωση που έχουμε ν διεργασίες· η λύση αυτή όμως είναι αρκετά πολύπλοκη, ενώ το πρόβλημα λύνεται πολύ πιο απλά με τη βοήθεια των σηματοφορέων (semaphores) που περιγράφονται στη συνέχεια.