Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η μεταγραφη του δεξιου οπισθοφυλακα μεταφερεται για το καλοκαιρι :: 24/1/2006 21:50:36) 

Ο Αρμάντο Φουτσίνι θα κληθεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στο δεξιό άκρο μετά την αποδέσμευση του Φατίχ Ακιέλ. ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Τι μάθαμε σε αυτό το κεφάλαιο

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Φρενάρει η ανάπτυξη

Η αρχιτεκτονική του Προσωπικού Υπολογιστή είναι οργανωμένη γύρω από το διάδρομό του, που έχει φτάσει σε εξελιγμένα πρότυπα και ικανότητες.

Πάει για τζακ ποτ

ΦΙΛΙΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ

Οι πιο πολλοί προσωπικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν επεξεργαστές της εταιρίας Intel ή παρόμοιους.

Οι μέρες περνούν, έξι και σήμερα απέμειναν για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, και όπως εξελίσσονται τα πράγματα, όλα δείχνουν… τζακ ποτ!

Αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στο Ιράκ, διαβρωμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών και αυξημένες τιμές πετρελαίου συνθέτουν την εικόνα μιας τελματωμένης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στη μητρική κάρτα του προσωπικού υπολογιστή υπάρχουν θέσεις για τη σύνδεση όλων των μονάδων που τον απαρτίζουν.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση στις χώρες της ευρωζώνης αποτυπώνει τη ζοφερή εικόνα.

Η κύρια μνήμη στον προσωπικό υπολογιστή είναι οργανωμένη σε κυκλώματα τύπου SIMM ή DIMM.

Κάθε μέρα που περνά, λιγοστεύουν οι πιθανότητες να κάνει ο ΠΑΟΚ κι άλλη μεταγραφή, ειδικά για το δεξιό άκρο της άμυνας, όπου "πονά", μετά και την αποδέσμευση του Φατίχ Ακιέλ.

Με τη φθινοπωρινή πρόβλεψη για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1,8% μέσα στο 2003 να θεωρείται προ πολλού εξωπραγματική, η Επιτροπή εκτιμά πλέον ότι η αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ θα κυμανθεί «γύρω στο 1%», δηλαδή ποσοστό ακόμα πιο μετριοπαθές κι από τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (1,3%) ή της Ένωσης Ευρωπαίων Εργοδοτών - UNICE (1,2%).

Στους νεότερους προσωπικούς υπολογιστές υπάρχει λανθάνουσα μνήμη δύο επιπέδων. Μια περίπτωση που περίμεναν στην Τούμπα τις τελευταίες τρεις τέσσερις μέρες, δεν φαίνεται να προχωρά, ακόμη και τώρα συνεχίζεται η αναζήτηση, αλλά στον ΠΑΟΚ άρχισαν να συμβιβάζονται με την ιδέα, ότι η ομάδα θα συνεχίσει τη σεζόν με τον Αραμπατζή σ' αυτή τη θέση, τον Φουτσίνι όταν επιστρέψει και ενδεχομένως τον Ζαγοράκη, αν καταστεί ανάγκη στο μέλλον, αφού ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έχει παίξει στο παρελθόν σ' αυτή τη θέση και τη γνωρίζει καλά.

Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στο πιο αισιόδοξο από τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις επιπτώσεις από τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου.

Βιβλιογραφία - Πηγές ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ της διοίκησης επικρατεί η άποψη, πως πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μεταγραφή, καθώς θα φανεί ανακόλουθη, ωστόσο η τεχνική ηγεσία φέρεται να μην καίγεται για την απόκτηση ενός παίκτη την τελευταία στιγμή, απλά για να γίνει μεταγραφή, που δεν θα είναι σίγουρη λύση και θα ελλοχεύει ο κίνδυνος του… λάθους.

Το κακό και το χειρότερο

Maran R. Μαθαίνω μόνος μου τους υπολογιστές και το Internet, Γεννάδειος Σχολή, 1995. Στην τελευταία σύσκεψη μεταγραφικού περιεχομένου στην Τούμπα, ο Κωστίκος φέρεται να μετέφερε στη διοίκηση, πως μπορεί να βρει τις λύσεις μέσα από το υπάρχον υλικό, εφόσον δεν βρεθεί άμεσα ένας καλός παίκτης και το καλοκαίρι, με μεγαλύτερη ευχέρεια κι όταν θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές, να αποκτηθεί ένας δεξιός μπακ. Τα δύο σενάρια που δημοσιοποίησε χθες η Επιτροπή εμφανίζουν μείωση των ρυθμών ανάπτυξης της ευρωζώνης από 0,05%, στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου αυξηθεί κατά 50% (από τα 26,5 δολ. /βαρέλι να φτάσει τα 40) για ένα τρίμηνο, έως 0,4% στην περίπτωση που η τιμή του διπλασιαστεί και διατηρηθεί πάνω από τα 50 δολ. για ένα εξάμηνο. Δημόπουλου Κ., Α. Παρασκευόπουλου, 80 x 86 -Αρχιτεκτονική- Σχεδίαση-Προγραμματισμός, Παπασωτηρίου,1992.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που προκριθεί η λύση της "μεταγραφής, όπως και να έχει", τότε είναι πιθανό να μπει ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση Πετκάκη. Ωστόσο, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Επιτροπής, Κλάους Ρέγκλινγκ, δεν απέκλεισε χθες το χειρότερο σενάριο, δηλαδή μιας ύφεσης που θα επιφέρει τη συρρίκνωση της οικονομίας, εφόσον η παρατεταμένη εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου συμπαρασύρει τις υπόλοιπες οικονομικές σταθερές (δραματική πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων σε συνδυασμό με μείωση κερδών των επιχειρήσεων και χρηματιστηριακών τιμών και ανατροπή της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου).

Πώς δουλεύουν οι Υπολογιστές, Κλειδάριθμος, 1994.

Ο νεαρός δεξιός μπακ χαφ της Καλαμαριάς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ο Απόλλων φαίνεται πως θέλει να τον δώσει με μεταγραφή μέχρι την Τρίτη, ώστε να βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο του και να μην τον χάσει τον Ιούνιο χωρίς ευρώ και στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων μεταξύ των διοικήσεων των δύο ομάδων δεν αποκλείεται να στραφεί ο Δικέφαλος σ' αυτή τη λύση και να επιχειρήσει να αποκτήσει τον Πετκάκη. Σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη δεν θα είναι σε θέση να επιταχύνει την οικονομική της δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η όποια προοπτική ανάκαμψής της να μετατίθεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2003.

Alexandridis N., Design of Microprocessor- Based System, Prentice Hall, 1993.

Προς το παρόν, πάντως, τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Ήδη, για το πρώτο τρίμηνο του 2003, η Επιτροπή υπολογίζει ότι η ανάπτυξη θα είναι σχεδόν μηδενική, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο αρνητικής ανάπτυξης της τάξης του 0,1%.

Hutchinson S., Sawyer S., Computers and Information Systems, Irwin, 1996.

Οι άλλοι παράγοντες

Vermaat M., Walker T., Hall T., Repede J., Discovering Computer, Shelly Cashman Series, 1997.

Η αδυναμία, πάντως, της ευρωπαϊκής οικονομίας να ανακτήσει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης οφείλεται, σύμφωνα με την Επιτροπή, και σε άλλους παράγοντες.

Κεφάλαιο 7 Λειτουργικά Συστήματα - Διεργασίες

Οι κυριότεροι αφορούν την κατακρήμνιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τη ρευστότητα στους ισολογισμούς των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και μία εγγενή αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας να αντιδράσει γρήγορα και αποτελεσματικά στα σοκ που δέχεται.

Σκοπός του κεφαλαίου αυτού είναι να παρουσιάσει τα Λειτουργικά Συστήματα, και να περιγράψει τις πιο βασικές οντότητες του Λειτουργικού Συστήματος, τις διεργασίες.

Για τους ίδιους λόγους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί κάποια αισιοδοξία για πιο γρήγορη ανάπτυξη, που θα στηρίζεται και σε νέα μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Όταν ολοκληρώσεις το κεφάλαιο αυτό, θα μπορείς: - Να εξηγείς τι είναι Λειτουργικό Σύστημα και ποιες είναι οι αρμοδιότητές του. - Να περιγράφεις το ρόλο της διεργασίας σε ένα Λειτουργικό Σύστημα. - Να ορίζεις το πρόβλημα του κρίσιμου τμήματος και να προτείνεις τρόπους για τη λύση του.

Μαθήματα

7.1 Λειτουργικά Συστήματα 7.2 Διεργασίες και Ελαφρές Διεργασίες 7.3 Απεικόνιση Διεργασιών 7.4 Κρίσιμα Τμήματα και Αμοιβαίος Αποκλεισμός 7.5 Σηματοφορείς

Μάθημα 7.1 Λειτουργικά Συστήματα

Σκοπός του μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος αυτού είναι να ορίσει τα Λειτουργικά Συστήματα, να παρουσιάσει την ιστορία τους και να περιγράψει τη βασική τους δομή.