Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( επεμεινε στην παραιτηση που εγινε αποδεκτη απο την υπολοιπη διοικηση :: 15/1/2006 21:36:46) 

ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΑ

Κάρτες δικτύου

Φυσική κατάληξη με Ματθαίου

Τάσεις καθόδου στα συμβόλαια

Οι κάρτες δικτύου αποτελούν τις συσκευές μέσω των οποίων γίνεται η διασύνδεση ενός υπολογιστή σε ένα τοπικό δίκτυο.

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Καθοδικές τάσεις καταγράφηκαν στην Αγορά Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης. Η κάρτα δικτύου συνδέεται στο διάδρομο του υπολογιστή και αναλαμβάνει να μεταφέρει δεδομένα από και προς το δίκτυο.

Ο Νικήτας Ματθαίου αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Άρης.

Ο συνολικός όγκος συναλλαγών, των ΣΜΕ των δύο δεικτών, στη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 13.432 συμβόλαια, αξίας 47,14 εκατ. ευρώ. Ο ρόλος της είναι να ομαδοποιεί τα δεδομένα, μετατρέποντάς τα σε κάποια μορφή που είναι συμβατή με το πρωτόκολλο του δικτύου, ώστε να μπορούν να διαβαστούν από τους υπόλοιπους υπολογιστές.

Χθες και επίσημα, με επιστολή προς την εταιρεία ανακοίνωσε την "για προσωπικούς λόγους" τελεσίδικη απόφασή του, οριστικοποιώντας αυτό που ήταν αναμενόμενο.

Το μεγαλύτερο μέρος της ημερήσιας ρευστότητας κατέληξε στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης που παρακολουθούν τις διακυμάνσεις του δείκτη των είκοσι blue chip, με 13.128 συμβόλαια αξίας 46,44 εκατ. ευρώ. Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα των καρτών αναλαμβάνουν τη διόρθωση των λαθών, την αποστολή και λήψη των δεδομένων.

Οι διαφωνίες στην αντίληψη του τρόπου, με τον οποίο έπρεπε να χειριστεί κάποια θέματα η διοίκηση, αφού οι απόψεις του δεν συνέπιπταν με αυτές που είχε το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, με πρώτο το διευθύνοντα σύμβουλο, Λάμπρο Σκόρδα.

Ο υποκείμενος δείκτης, FTSE/ASE-20, κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 1,96%, σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και διαμορφώθηκε στις 720,41 μονάδες. Το πιο διαδεδομένο πρωτόκολλο δικτύωσης είναι το Ethernet, και οι περισσότερες κάρτες στους προσωπικούς υπολογιστές λειτουργούν με αυτήν την κατηγορία δικτύων.

Έτσι θεώρησε εαυτόν "ριγμένο", πότε απέχοντας από την πρώτη γραμμή των εξελίξεων και πότε εκφράζοντας άλλη άποψη από αυτήν που τελικώς επικρατούσε.

Τα ΣΜΕ Μαρτίου και Απριλίου έκλεισαν στις 712,69 και 704,07 μονάδες αντίστοιχα, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 1,21% και 1,65%.

Οι κάρτες δικτύου Ethernet στο πίσω μέρος τους έχουν ειδικές υποδοχές για διαφόρων ειδών συνδέσεις: υπάρχει η υποδοχή για συνδεσμολογία ομοαξονικού καλωδίου (BNC) και η υποδοχή για συνδεσμολογία συνεστραμμένου ζεύγους (RJ45).

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, είχε τα δικά της παράπονα κυρίως αναφορικά με την συμμετοχή τού -πρώην πια- προέδρου σε οικονομικά ζητήματα, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που τελευταία χρειάστηκε, ελλείψει εσόδων να τοποθετήσει χρήματα για να καλυφθούν ανάγκες της εταιρείας.

Τα ΣΜΕ λήξης Μαϊου διαμορφώθηκαν στις 696,17 μονάδες, με απώλειες κατά 1,65%.

Επικρατέστερος νέος πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ο Σκόρδας, που ως διευθύνων σύμβουλος έχει έτσι κι αλλιώς το δικαίωμα της υπογραφής.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης που παρακολουθούν το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο όγκος περιορίστηκε στα 304 ΣΜΕ, αξίας 698 χιλ. ευρώ.

Αν και ο ίδιος δεν φαινόταν ζεστός να αναλάβει το ρόλο του προέδρου και σκεφτόταν να προτείνει την τοποθέτηση ενός εκ των άλλων μελών της διοίκησης, οι τελευταίοι θεωρούν πως αυτή η κίνηση θα έκλεινε άμεσα και οριστικά το θέμα.

Ο υποκείμενος δείκτης έκλεισε στις 149,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 2,10%.

ΤΡΙΤΟ και πιο μακρινό σενάριο ήταν να αναζητηθεί στέλεχος της οικογένειας του Άρη εκτός διοίκησης, για να αναλάβει τη θέση του προέδρου.

Στο ΧΠΑ οι τιμές διαμορφώθηκαν στις 149 μονάδες για τα Συμβόλαια Μαρτίου, σημειώνοντας απώλειες κατά 1,81% και στις 147,21 μονάδες για τα συμβόλαια Απριλίου, περιορισμένα κατά 2,29%.

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί χθες το βράδυ, μετά την οριστικοποίηση της αποδοχής της παραίτησης Ματθαίου, που ήταν το πρώτο θέμα προς συζήτηση.

Στην αγορά των ΣΜΕ επί των μετοχών συνολικά διακινήθηκαν 1.142 συμβόλαια, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα παράγωγα της ALPHA ΒΑΝΚ (619 συμβόλαια) και του ΟΤΕ (298 συμβόλαια).

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ μετοχών περίπου 9% παραμένει στην κατοχή του, ενώ συνεχίζει κανονικά στη θέση του προέδρου του Ερασιτέχνη Άρη. Εκτός διοίκησης, αλλά μέτοχοι της εταιρίας είναι και οι κ.κ. Γρόλλιος, Τσαρούχας, Καραμανλής. Τα σενάρια για πιθανή "κίνηση" στην κατεύθυνση υποβολής "πρότασης μομφής" κατά της διοίκησης της ΠΑΕ διαψεύστηκαν από τους εκτός διοίκησης μετόχους εν τη γενέσει τους.