Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( uleb cup :: 11/1/2006 19:34:35) 

ULEB CUP Πόλεμοι για το νερό

Ανακεφαλαίωση

Απέμειναν μόλις δύο εισιτήρια

1,4 δισ. άνθρωποι αντιμέτωποι με τη λειψυδρία

Οι πράξεις μεταξύ δυαδικών ακεραίων αριθμών γίνονται παρόμοια με τις πράξεις στο δεκαδικό σύστημα.

Δέκα τέσσερις ομάδες συνολικά έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του ULEB Cup και στην τελευταία αγωνιστική θα κριθούν τα δυο εισιτήρια που απομένουν, τα οποία διεκδικούν τέσσερις ομάδες, (Σαρλερουά και Μπεσίκτας στον τρίτο όμιλο και Λε Μαν και Ρόμαστον τέταρτο).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος παράστασης των αρνητικών ακεραίων αριθμών είναι η παράσταση συμπληρώματος του 2, η οποία διευκολύνει πολύ στην εκτέλεση των αριθμητικών πράξεων.

Μετά τον Άρη και ο Πανιώνιος προκρίθηκε στους "16" της διοργάνωσης παρά την εντός έδρας ήττα από τη Βιλερμπάν.

Η μεγαλύτερη στον κόσμο διεθνής διάσκεψη για το νερό εγκαινίασε χθες τις εργασίες της στο Κιότο της Ιαπωνίας, με στόχο να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις σε 1,4 δισεκατομμύριο ανθρώπους που είναι αντιμέτωποι με τη λειψυδρία.

Για την παράσταση των πραγματικών αριθμών υπάρχει η παράσταση σταθερής υποδιαστολής, όπου κάθε αριθμός έχει δεδομένο πλήθος κλασματικών ψηφίων, και η παράσταση κινητής υποδιαστολής, όπου οι αριθμοί παριστάνονται σε κανονική εκθετική μορφή.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει αήττητη ομάδα στη διοργάνωση, μετά την ολοκλήρωση της ένατης αγωνιστικής, αφού η Ούνιξ Καζάν που μετρούσε μόνο νίκες ηττήθηκε στη Σερβία από τη Ζελέζνικ.

Η ξηρασία. Τα χειρότερα σενάρια προβλέπουν ακόμη και πολέμους για τον έλεγχο υδάτινων αποθεμάτων

Η δεύτερη είναι πιο ευέλικτη, αν και οι αριθμητικές πράξεις σε αυτή είναι πιο πολύπλοκες, γι' αυτό και γενικά προτιμάται.

Ο Μάιρ Τσάτμαν (φωτογραφία) της Ντιναμό Μόσχας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της ένατης αγωνιστικής, παρά την ήττα της ομάδας του από την Χαποέλ Ιερουσαλήμ

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο πρίγκιπας διάδοχος της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, συμμετέχουν 10.000 αντιπρόσωποι από 160 χώρες του κόσμου.

Οι χαρακτήρες παριστάνονται σαν ακολουθίες από 8 ή 16 δυαδικά ψηφία, σύμφωνα με ένα πρότυπο κωδικοποίησης όπως το ASCII.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στους τέσσερις ομίλους του ULEB Cup (με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν προκριθεί):

Πρόκειται για το τρίτο τέτοιο φόρουμ, έπειτα από εκείνα της Χάγης (2000) και του Μαρακές (1997), και το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ για το θέμα αυτό.

Ερωτήσεις

Α΄ όμιλος: Άρης-Εστουντιάντες 73-69, Βέντσπιλς -Ακαντέμικ 82-69, Μπρι-Άλμπα 82-74 Η διεθνής κοινότητα είχε αποφασίσει το 2002, στη διάσκεψη του Γιοχάνεσμπουργκ για την αειφόρο ανάπτυξη, να μειώσει κατά το ήμισυ, έως το 2015, τον αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν αρκετό πόσιμο νερό (2,3 δισεκατομμύρια).

- Ποιο πρέπει να είναι το άθροισμα τριών δυαδικών ψηφίων για να έχουμε κρατούμενο;

Βαθμολογία: Άρης 16*, Ακαντέμικ 14*, Μπρι 14*, Βέντσπιλς 14*, Εστουντιάντες 12, Άλμπα 11. «Είναι καιρός να ενεργήσουμε ώστε ο στόχος αυτός να επιτευχθεί και σ' αυτό χρησιμεύει το τρίτο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ριουτάρο Χασιμότο, υπεύθυνος για τη διοργάνωση του Φόρουμ, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 23 Μαρτίου.

- Γιατί η παράσταση συμπληρώματος του 2 είναι τόσο δημοφιλής;

Β΄ Όμιλος: Πανιώνιος-Βιλερμπάν 76-79, Χέμοφαρμ -Άστρονατς 84-63, Ρέτζιο Εμίλια -Άνβιλ 83-78.

Έως τότε θα διεξαχθούν 350 σύνοδοι στις πόλεις Κιότο, Οζάκα και Σίγκα πάνω σε 40 θέματα, μεταξύ των οποίων οι κλιματικές αλλαγές, το νερό ως παράγων συγκρούσεων, οι νέες αρδευτικές τεχνολογίες και η χρηματοδότηση των υποδομών του νερού.

- Πώς παριστάνεται ο ακέραιος αριθμός -17 σε έναν υπολογιστή με μήκος λέξης 16 bits και παράσταση συμπληρώματος του 2 για αρνητικούς αριθμούς;

Βαθμολογία: Ρέτζιο Εμίλια 15*, Χέμοφαρμ 15*, Βιλερμπάν 15*, Πανιώνιος 13*, Άστρονατς 12, Άνβιλ 11.

Τα συμπεράσματα θα υποβληθούν στους 150 υπουργούς, οι οποίοι θα συνεδριάσουν το Σαββατοκύριακο στο Κιότο για να υιοθετήσουν δήλωση, στην οποία θα εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίσουν επιθετικά την «παγκόσμια κρίση του νερού».

- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για την παράσταση σταθερής υποδιαστολής των πραγματικών αριθμών;

Γ΄ Όμιλος: Κουελούζ -Αλικάντε 58-92, Μπεσίκτας-Σαρλερουά 79-56, Ζελέζνικ -Ούνιξ Καζάν 70-67.

Η κατάσταση είναι πράγματι ανησυχητική.

- Πώς προσθέτουμε δύο αριθμούς σε παράσταση κινητής υποδιαστολής;

Βαθμολογία: Ούνιξ Καζάν 17*, Ζελέζνικ 15*, Αλικάντε 14*, Σαρλερουά 13, Μπεσίκτας 12, Κελούζ 10.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες όπως η χολέρα και ο τύφος έπειτα από κατανάλωση μολυσμένου νερού.

- Πώς σχετίζεται η ακρίβεια και το εύρος των αριθμών κινητής υποδιαστολής;

Δ΄ Όμιλος: Χάποελ Ιερουσαλήμ-Ντιναμό Μόσχας 87-83, Ρόμα -Ερυθρός Αστέρας 94-88, Σκαϊλάινερς -Λε Μαν 57-85.

Απ' αυτούς, 2,2 εκατομμύρια πεθαίνουν.

- Τι εννοούμε με τους όρους «συμπλήρωμα ως προς 2» και «παράσταση συμπληρώματος ως προς 2»;

Βαθμολογία: Ντιναμό Μόσχας 16*, Χάποελ Ιερουσαλήμ 15*, Ερυθρός Αστέρας 14*, Λε Μαν 14, Ρόμα 13, Σκαιλάινερς 9.

Και η κατάσταση προβλέπεται να επιδεινωθεί μέσα στα 50 επόμενα χρόνια.

- Τι εννοούμε με τον όρο «υπερχείλιση»;

Σύμφωνα με τα χειρότερα σενάρια, χώρες μπορεί να φθάσουν ώς και σε πόλεμο για τον έλεγχο υδάτινων αποθεμάτων.

Οι οργανωτές του Φόρουμ επισήμαναν πως οι συζητήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιό του θα επιδράσουν πολύ περισσότερο στην ανθρωπότητα κατά τον 21ο αιώνα, απ' ό,τι αυτά που τώρα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, ενώ υπάρχει συμφωνία για την ανάγκη να αναληφθεί δράση, επικρατεί αντιπαράθεση όσον αφορά τις προτεινόμενες λύσεις.

Οι αριθμοί

10.000 αντιπρόσωποι 160 χωρών μετέχουν στο Κιότο, στο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό, το οποίο άρχισε χθες και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 23 Μαρτίου.

2,2 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με την κακή ποιότητα του νερού (ΟΗΕ). Το 2025 θα φθάσουν τα 5 εκατ., από τα οποία 2 εκατ. θα είναι παιδιά κάτω των 5 ετών (14.000 άνθρωποι κάθε μέρα).

70% του νερού που καταναλώνεται στον κόσμο χρησιμοποιείται για τη γεωργία. Το 22% χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και το 8% καταναλώνεται για οικιακή χρήση.