Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο σακης πριττας οριοθετησε το φετινο στοχο του ηρακλη :: 15/1/2006 20:09:38) 

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΥΡΩΠΗ: Ο Σάκης Πρίττας πανηγυρίζει το πολύτιμο τρίποντο του Ηρακλή.

Το τέλος της διπλωματίας

Εισαγωγικά στοιχεία

Ο ΣΑΚΗΣ ΠΡΙΤΤΑΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Οι ΗΠΑ πιθανόν να μη ζητήσουν τελικά την έγκριση του ΟΗΕ

Πληροφορία είναι κάθε στοιχείο που ενδιαφέρει κάποιον και αφορά πρόσωπα, καταστάσεις, συνθήκες, προϋποθέσεις κτλ.

Τα πάντα για την Ευρώπη

ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ

Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ατομικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές, επαγγελματικές κτλ.

Ήρθε για να κάνει τη "βρώμικη δουλειά" στη μεσαία γραμμή. Το Σάββατο όμως, εξελίχθηκε στο μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, καθώς με το γκολ που πέτυχε χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Θα μετατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η επίμαχη ψηφοφορία για το Ιράκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες; "Τίποτα δεν αποκλείεται", λέει ο Κόλιν Πάουελ, φέρνοντας τον πόλεμο εγγύτερα.

Για παράδειγμα, μια πληροφορία που ίσως ενδιαφέρει ένα μαθητή της Γ'τάξης Γυμνασίου μπορεί να είναι «πόσα και ποια μαθήματα διδάσκονται στην Α' τάξη του Ενιαίου Λυκείου».

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Είχε προηγηθεί δήλωση του Άρι Φλέισερ, του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, βάσει της οποίας "η διπλωματική διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα".

Οι ενέργειες που θα κάνει η πολιτεία, το ΚΕ.ΣΥ.Π. της περιοχής του, ο καθηγητής Σ.Ε.Π. κ.ά. προκειμένου να συγκεντρώσουν, να οργανώσουν, να αξιολογήσουν, να διαδώσουν πληροφορίες, καθώς και οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο ίδιος ο μαθητής για να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη πληροφορία συνιστούν την πληροφόρηση.

Ο Σάκης Πρίττας πανηγύρισε με την ψυχή του το πρώτο γκολ με την φανέλα του Ηρακλή.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το σχέδιο απόφασης για το Ιράκ μπορεί να αποσυρθεί - και οι ΗΠΑ να πάνε σε πόλεμο μαζί με τη "συμμαχία των προθύμων".

Ο βαθμός και η ποιότητα της πληροφόρησης που εξασφαλίζει κάποιος για ένα θέμα: • αυξάνει τις γνώσεις του σχετικά με αυτό και διευρύνει τους ορίζοντές του • επηρεάζει τις σκέψεις, τις εκτιμήσεις, τις στάσεις, τη συμπεριφορά του • αυξάνει την αυτοπεποίθησή του και τον βοηθά να γίνει περισσότερο υπεύθυνος για τις αποφάσεις και τις πράξεις του • τον βοηθά να ξεκαθαρίσει τους στόχους του και να χαράξει το σχέδιο ζωής του • διευρύνει τις επιλογές του και αυξάνει τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή του κάθε φορά. • τον βοηθά στην λήψη αποφάσεων

Έτρεξε προς το πέταλο των οργανωμένων οπαδών και αρκετοί εξ αυτών μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου για να τον αγκαλιάσουν.

«Μία δεύτερη απόφαση για το Ιράκ είναι σήμερα λιγότερο πιθανή από ποτέ», φέρεται να δήλωσε χθες ο Τόνι Μπλερ στον ηγέτη του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Ειδικότερα η πληροφόρηση για σπουδές και επαγγέλματα, σε συνδυασμό με τη γνώση του εαυτού, είναι πολύτιμος οδηγός για τις εκπαιδευτικές και για τις επαγγελματικές αποφάσεις του μαθητή της Γ' Γυμνασίου.

"Κάποια στιγμή θα ερχόταν και το γκολ. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Washington Post", εάν καταρρεύσουν οι συνομιλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Τζορτζ Μπους ενδέχεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό κατά τη διάρκεια του οποίου θα διατυπώσει προς τον Σαντάμ Χουσεΐν ένα μονομερές τελεσίγραφο για τον αφοπλισμό του.

Για παράδειγμα, οι πληροφορίες που μπορεί να έχει ένας μαθητής της Γ' Γυμνασίου για τις διάφορες εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο πιθανόν να επηρεάσουν τις σκέψεις του και τη στάση του για κάποια εκπαιδευτική κατεύθυνση (π.χ. τεχνική ή γενική εκπαίδευση).

Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Το τελεσίγραφο αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ως "καμπανάκι" προς τους δημοσιογράφους, τα μέλη των ανθρωπιστικών αποστολών και άλλους να εγκαταλείψουν το Ιράκ, αν φυσικά το επιθυμούν.

Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να διευρύνουν τις επιλογές του και, επομένως, να καθορίσουν την τελική του απόφαση για τον εκπαιδευτικό δρόμο που αυτός θα διαλέξει, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του.

Ήταν μία δίκαιη νίκη.

Σκληρό παζάρι

Οι πληροφορίες, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικές για τη πορεία σου στη ζωή και για τις διάφορες αποφάσεις (εκπαιδευτικές, επαγγελματικές ή γενικές για άλλα θέματα) που λαμβάνεις και αφορούν τη ζωή και το μέλλον σου.

Πιέσαμε τον Ακράτητο, παρά το γεγονός ότι παίζαμε με δέκα παίκτες από νωρίς.

Προς το παρόν, πάντως, οι διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας συνεχίζονται και σύμφωνα με τον Πάουελ δεν θα διακοπούν ούτε το Σαββατοκύριακο.

Τόσο η έλλειψη όσο και, αντίθετα, η υπερπληθώρα πληροφοριών μπορούν να δυσκολέψουν τις αποφάσεις σου και να σε αποπροσανατολίσουν.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι αδικηθήκαμε".

Βασικό αντικείμενό τους είναι οι έξι νέοι σκληροί όροι που πρότεινε να τεθούν στον Σαντάμ η Βρετανία προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο.

Από τη μια, χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες για την κάθε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, μοιάζεις σαν να είσαι οδηγός χωρίς χάρτη σε μια ξένη χώρα.

Ο 27ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΟΣ αναφέρθηκε τόσο στον αγώνα με την ΑΕΚ, όσο και στο μεγάλο στόχο του Ηρακλή:

Γαλλία, Ρωσία και Γερμανία τις απέρριψαν χθες ως εντασσόμενες σε μία "λογική πολέμου".

Από την άλλη, μπορεί να συμβεί να έχεις πάρα πολλές πληροφορίες που να σου δημιουργούν σύγχυση και να μην ξέρεις πώς να τις αξιολογήσεις, ποιες να χρησιμοποιήσεις και πώς.

"Μπροστά μας έχουμε ένα ντέρμπι, το οποίο όμως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Αναφερόμενος ειδικά στη Γαλλία, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε δηκτικά ότι απέρριψε τις προτάσεις "πριν ακόμη και από τον Σαντάμ Χουσεΐν" - ο οποίος τις χαρακτήρισε "εξωραϊσμό ενός σχεδίου πολέμου".

Στη σημερινή εποχή δεχόμαστε όλοι λίγο-πολύ έναν καταιγισμό πληροφοριών και πολλές φορές ίσως νιώθουμε ότι χανόμαστε και μπερδευόμαστε μέσα σε αυτό το πλήθος των πληροφοριών.

Τρεις βαθμούς πήραμε με τον Ακράτητο, τρεις θα πάρουμε αν κερδίσουμε την ΑΕΚ.

Ενδεικτικό, ωστόσο, του πόσο απελπισμένα επιθυμεί ο Τόνι Μπλερ (για λόγους πολιτικής του επιβίωσης) να εξασφαλίσει μια δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών του δήλωσε χθες πρόθυμος να παραλείψει τον όρο που θέλει τον Σαντάμ να εμφανίζεται στην ιρακινή τηλεόραση και να ομολογεί ότι διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής - αν, όπως δήλωσε, "αυτό είναι το μόνο θέμα ανάμεσα σ' εμάς, στους εταίρους στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον Σαντάμ Χουσεΐν".

Είναι ανάγκη να προσέχουμε όχι μόνον την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των πληροφοριών που μας δίνουν ή ανακαλύπτουμε.

Είμαστε σε καλό δρόμο και θα κάνουμε τα πάντα για να οδηγήσουμε την ομάδα στην Ευρώπη.

Παράταση

Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος".

Διπλωματικές πηγές θέλουν επίσης τη Βρετανία πρόθυμη να επεκτείνει "αρκετά" (έως και κατά δέκα ημέρες) τη διορία της 17ης Μαρτίου που θέτει στον Σαντάμ το κατατεθειμένο σχέδιο απόφασης προκειμένου να συμμορφωθεί.

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ:

Οι ΗΠΑ, ωστόσο, έχουν δηλώσει πως θα δεχθούν μόνο μία "πολύ, πολύ" μικρή παράταση.

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Παντελή Καπετάνου στην ΑΕΚ.

Το Παρίσι και η Μόσχα έχουν πει καθαρά πως θα ασκήσουν βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση ανοίγει, άμεσα ή έμμεσα, τον δρόμο για τον πόλεμο και δήλωσαν χθες πως θα συνεχίσουν τις πολιτικές και διπλωματικές τους προσπάθειες για μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Ο 23χρονος επιθετικός θεωρείται "ξένο σώμα" για τον Ηρακλή, μετά τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ χωρίς νόημα θα είναι η σημερινή του απολογία στα γραφεία της Μίκρας.

Γερμανική κυβερνητική πηγή, ωστόσο, υποστήριξε πως είναι απίθανο να επιτευχθεί συμβιβασμός στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ακόμα και αν η ψηφοφορία αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα.

"Με τις δηλώσεις του έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας", σχολίασε ο Σάββας Κωφίδης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο δεν παραβρέθηκε στο Καυταντζόγλειο, προφανώς για να μη χάσει ούτε λεπτό από τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο.

Όσον αφορά τώρα τις έξι αναποφάσιστες χώρες στις οποίες βασίζεται (θεωρητικά) η Ουάσιγκτον προκειμένου να εξασφαλίσει εννέα ψήφους και μια ελάχιστη νομιμότητα, η Γουινέα δήλωσε χθες πως ενδέχεται να απόσχει από την ψηφοφορία και η Χιλή διέψευσε τις φήμες ότι θα υπερψηφίσει το σχέδιο απόφασης.

Ο Κωφίδης ζήτησε την απόκτηση ενός επιθετικού (επίκειται συνάντησή του με τον Σπανουδάκη), καθώς στο ρόστερ έχει απομείνει μόνο ένας ετοιμοπόλεμος, που δεν είναι άλλος από τον Εστέμπαν Ερέρα.

Στην πραγματικότητα, για την τελική στάση των έξι αναποφάσιστων ισχύει ό,τι και για την υποβολή του σχεδίου σε ψηφοφορία ή όχι. Τίποτα δεν αποκλείεται. Στο μεταξύ, το Ιράκ κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να τις πείσει ότι συνεργάζεται: ανακοίνωσε ότι θα στείλει σήμερα στον Χανς Μπλιξ έκθεση για το νευροπαραλυτικό αέριο VX και λίγες ημέρες αργότερα άλλη μια έκθεση για τις ποσότητες βακίλου του άνθρακα που κατέστρεψε, όπως υποστηρίζει, μετά το 1991.

ΙΡΑΚ

Διαπραγματεύσεις με μυστικούς πράκτορες

Μυστικές διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται μεταξύ παραγόντων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κορυφαίων Ιρακινών στρατιωτικών αξιωματούχων, προκειμένου οι ΗΠΑ να καταφέρουν τμήματα του ιρακινού στρατού να μην πολεμήσουν τις αμερικανοβρετανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το CNN, η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να στέφεται με επιτυχία.

Και το Πεντάγωνο, όμως, έχει μπει στον χορό των υποσχέσεων, καθώς ανέφερε ότι σκοπεύει να πληρώσει τους μισθούς δύο εκατομμυρίων Ιρακινών γραφειοκρατών και στρατιωτών για να συμβάλουν στη σταθεροποίηση του Ιράκ, μεταπολεμικά.

Την ίδια ώρα και ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο, μια απλή αμμοθύελλα προκάλεσε τεράστια προβλήματα στα αμερικανοβρετανικά στρατεύματα την Πέμπτη: η ορατότητα μειώθηκε στο μηδέν, προκλήθηκαν προβλήματα υγείας στους στρατιώτες και βλάβες στα όπλα, καθώς και σε άλλο στρατιωτικό υλικό - από ηλεκτρονικούς υπολογιστές έως μηχανές ελικοπτέρων.