Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( συμφωνια του ελληνα επιθετικου με την σιτι :: 15/1/2006 19:54:09) 

Ο Γιώργος Σαμαράς ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ

Εισαγωγικά στοιχεία

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΤΙ

Μαθαίνουν νομικά

Εκτός από τη σωματική, την πνευματική και την ψυχολογική ωρίμαση ενός ανθρώπου μπορούμε να μιλήσουμε και για την επαγγελματική του ωρίμανση,

Πολίτης Μάντσεστερ ο Σαμαράς

ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

Πρόκειται για τη διαδικασία εκείνη μέσα από την οποία διαμορφώνουμε μια προτίμηση για ένα επάγγελμα και πραγματοποιούμε την επιλογή μας αυτή.

Μια ανάσα από το να κάνει πράξη το μεγάλο του όνειρο και να αγωνισθεί στην πρέμιερ λιγκ, βρίσκεται ο Γιώργος Σαμαράς.

Υπερεντατικά μαθήματα Δικαίου απολαμβάνουν από την αρχή της διαδικασίας, αλλά περισσότερο τις δύο τελευταίες ημέρες, οι 19 κατηγορούμενοι.

Την επιλογή του επαγγέλματός μας την επηρεάζουν τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί παράγοντες.

Ο Ελληνας επιθετικός της Χέρενφεν μπορεί να μπήκε στο στόχαστρο της Άρσεναλ και η ομάδα του Λονδίνου να επιθυμούσε την απόκτησή του, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι αυτή που εκτός απροόπτου θα τον εντάξει στο δυναμικό της.

Με στραμμένα όλα τα κεφάλια προς τον εκάστοτε αγορεύοντα συνήγορο, ικανοποιούν τη φυσική ανάγκη κάθε κρατουμένου να εντρυφήσει στη Νομική επιστήμη.

Εξωτερικοί παράγοντες είναι μέλη της οικογένειάς μας, άλλοι άνθρωποι που γνωρίζουμε και είναι σημαντικοί για μας, άνθρωποι που θαυμάζουμε και θέλουμε να μιμηθούμε, το σχολείο, η κοινωνία, το οικονομικό σύστημα, η αγορά εργασίας, το φυσικό περιβάλλον, οι κλιματολογικές συνθήκες, η υπάρχουσα τεχνολογία κτλ.

Ο 21χρονος άσος, όπως αποκαλύπτει και η εφημερίδα «The Times», τα είχε βρει εδώ και αρκετό καιρό με τους ανθρώπους της Σίτι, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση του Στιούαρτ Πιρς. Δεν είναι ανεξήγητη αυτή η τάση ακόμη και των λιγότερο εγγράμματων έγκλειστων να εξελίσσονται σε αυτοδίδακτους δικηγόρους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη φυλακή.

Στους εσωτερικούς παράγοντες μπορούμε να συμπεριλάβουμε τα ιδιαίτερα κίνητρα, τα ενδιαφέροντα, τις προσδοκίες και τις επιθυμίες ενός ατόμου, τις αξίες του, τις ανάγκες του, αλλά και τις ιδιαιτερότητές του (χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, ειδικές δυνατότητες ή περιορισμούς που ισχύουν για κάθε άτομο).

Παρά την αρχική συμφωνία περίμενε μήπως γίνει κάτι με την ομάδα τού Αρσεν Βενγκέρ, αλλά όλα δείχνουν πλέον ότι θα ενταχθεί για τα επόμενα 4,5 χρόνια στο δυναμικό των "citizens".

Νιώθουν πως έτσι θωρακίζουν τον εαυτό τους απέναντι στο… άδικο που τους καταδιώκει, το οποίο, πολύ συχνά, βλέπουν και στο πρόσωπο του δικηγόρου τους.

Βέβαια, ως ένα βαθμό, οι εσωτερικοί παράγοντες επηρεάζονται από τους εξωτερικούς.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ της μετακίνησης υπολογίζεται στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ και σήμερα ή το αργότερο αύριο ο παίκτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, πριν να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Μελετούν νόμους, δικονομίες, αποφάσεις και… οπλισμένοι με γνώσεις επιχειρούν να κατευθύνουν τις διαδικασίες.

Σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, η γνώση του εαυτού, των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, των ενδιαφερόντων, των ικανοτήτων, αλλά και των προσωπικών μας αξιών.h

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σαμαράς θα αγωνιστεί άμεσα στην αγγλική ομάδα και όχι από το προσεχές καλοκαίρι.

Αν ο νομικός τους παραστάτης δεν υπακούει, τον καταργούν!

Στους εξωτερικούς παράγοντες μπορούμε να συμπεριλάβουμε την πληροφόρηση για τις σημερινές συνθήκες της αγοράς εργασίας, αλλά και για ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων επαγγελμάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πατέρας και μάνατζέρ του, Γιάννης Σαμαράς, μέλος της τεχνικής ηγεσίας της Χέρενφεν, δήλωνε πρόσφατα πως ο γιος του θα παραμείνει στην ολλανδική ομάδα μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, ενώ είχε κοστολογηθεί με… 10 εκατομμύρια ευρώ,

Ποιος έχει σειρά;

Μόνο στην περίπτωση που γνωρίζουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και την πραγματικότητα του περιβάλλοντος είμαστε σε θέση να κάνουμε προσωπικές επιλογές που μας ικανοποιούν και να πάρουμε λογικές αποφάσεις.

Η καριέρα του Σαμαρά

Ο καθένας μας, λαμβάνοντας συστηματικά υπ' όψη του τους παραπάνω παράγοντες, πρέπει να καταστρώνει ένα σχέδιο ζωής.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ 2002/03 15 4 2003/04 27 4 2004/05 31 11 2005/06 14 6

Είναι ένας καλός τρόπος να βλέπουμε τη ζωή μας σε προοπτική και να σχεδιάζουμε το μέλλον μας. Μπορεί η επιρροή κάποιων ανθρώπων ή η επίδραση ορισμένων συνθηκών του περιβάλλοντος να είναι πολύ σημαντική, ωστόσο ο αρχιτέκτονας του σχεδίου της ζωής σου πρέπει να είσαι εσύ ο ίδιος/η ίδια. Για μια σωστή επιλογή επαγγελματικής πορείας, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη μας τόσο τις βαθύτερες και διαχρονικά σταθερότερες επιθυμίες μας όσο και τις υπάρχουσες ή προβλεπόμενες συνθήκες. Ασφαλώς, το επάγγελμα που θα επιλέξεις πρέπει να εναρμονίζεται με το σχέδιο της ζωής σου. Το αρχικό σχέδιο ζωής πρέπει να είναι ευέλικτο, έτσι ώστε να μπορεί να αναπροσαρμόζεται όταν οι συνθήκες αργότερα το επιβάλλουν.