Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( καλαματα - κερκυρα 0-2 :: 8/1/2006 20:14:03) 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ 0-2 Θα πληρώσουν δύο φορές το Ιράκ

Δ. ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Ανοδος ολοταχώς

Οι Αμερικανοί θα καταβάλλουν 20 δισ. δολάρια ετησίως και για την ανασυγκρότησή του

Κύτταρο της Εκκλησίας είναι η ενορία, δηλαδή η κοινωνία των προσώπων μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Ωριμότητα και ουσία διέθετε η Κέρκυρα στην Καλαμάτα (0-2) συνεχίζοντας ακάθεκτη την προσπάθεια για επιστροφή στην Α' Εθνική.

ΑΜΑΛΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ

Σ' αυτήν την μικρή κοινωνία προΐσταται ένας πρεσβύτερος, δηλαδή ο ιερέας και η συνάντηση των προσώπων αυτών, όλων βαφτισμένων στο όνομα της Αγίας Τριάδας, είναι η ευχαριστιακή σύναξη.

Οι νησιώτες είχαν τις λύσεις και προηγήθηκαν στο 42' με σουτ του Ντα Σίλβα, ενώ εδραίωσαν την επιτυχία τους στο 57' με πέναλτι του Φοφόνκα σε χέρι του Γενιτσαρίδη.

Στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου δεν γίνεται πλέον συζήτηση για το εάν πρέπει ή όχι να πραγματοποιηθεί ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ. Όλοι μιλούν πια για «ανασυγκρότηση» του Ιράκ - η οποία υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει στους Αμερικανούς φορολογουμένους 20 δισ. δολάρια ετησίως, για πολλά χρόνια.

Η ευχαριστιακή σύναξη είναι η συνάντηση όλων στη Θεία Λειτουργία, όπου γίνεται η ανάμνηση του Σταυρού και της Ανάστασης του Χριστού και καλούνται όλοι να κοινωνήσουν Σώμα και Αίμα Χριστού, να κοινωνήσουν δηλαδή τον ίδιο τον Θεό.

Στο 72' ο Τάσιτς είχε δοκάρι, ενώ στο 92' αποβλήθηκε ο Σπυριδάκης.

Την ίδια ώρα, η Ε.Ε. διαμηνύει στις ΗΠΑ ότι θα κληθούν ολομόναχες να πληρώσουν το κόστος αυτής της ανασυγκρότησης, εάν προχωρήσουν σε πόλεμο χωρίς έγκριση του ΟΗΕ.

Έτσι, ανανεώνεται ο σύνδεσμος της αγάπης μεταξύ Θεού και ανθρώπων και όλων μαζί μεταξύ τους, για να καταργείται η αίσθηση της παρουσίας της φθοράς και του θανάτου.

Διαιτήτευσε ο Βασιλόπουλος (Αχαΐας).

Για να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την ανασυγκρότηση του Ιράκ μετά τον πόλεμο, οι Αμερικανοί θα κληθούν να πληρώνουν ετησίως, και μάλιστα για πολλά χρόνια, 20 δισ. δολάρια.

Όταν κανείς έχει διαρκή και ουσιαστική σχέση με τον άλλον, νιώθει να ζει πραγματικά, να έχει νόημα η ζωή του, να καταργείται κάθε αίσθηση μοναξιάς και περιθωριοποίησης.

KAΛΑΜΑΤΑ: Καλομοίρης, Γεμνιτσαρίδης, Σεντεμέντες (22' Μαρής), Μπριλάκης, Καλαγκάνης, Μιχελής (72' Κοταρέλας), Κατσόγλου (66' Τζανετάκος), Τάσιτς, Μιλόσκοβιτς, Κατσαρός, Σπυριδάκης

Και αυτό το θέμα πρέπει οπωσδήποτε να το θέσει στον αμερικανικό λαό ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

«Κι αν η κοινωνία δεν είναι εντελώς ερειπωμένη, αν στο ανθρώπινο γένος δεν επικρατεί ένα μίσος τέλειο κι αμείλικτο του ενός προς τον άλλο, η μόνη κρυφή αιτία είναι η θεία Λειτουργία, που θυμίζει στον άνθρωπο την αγία κι ουράνια αγάπη του αδελφού προς τον αδελφό. Έτσι, όποιος θέλει να ενδυναμωθεί σε αυτή την αγάπη, πρέπει να παρίσταται όσο μπορεί πιο συχνά, με φόβο, πίστη κι αγάπη σε αυτό το Δείπνο της αγάπης…» Νικολάι Γκόγκολ, Η θεία Λειτουργία, Αθήνα 1962, σ. 100

ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Σαρακατσάνος, Φλαβίνιο, Νταμπρόβσκι (87' Διαμαντής), Κουτσουρές, Μοσχογιάννης, Γκαρόζης (75' Κακιούζης), Φοφόνκα, Ντα Σίλβα, Γήτας, Ιωάννου (65' Χατζής).

Αυτά αποφάνθηκαν χθες κορυφαίοι Αμερικανοί, ειδικοί στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ 2-2

Ζητούν μέτρα Δίκαιη μοιρασιά

Αυτοί οι ειδικοί, οι οποίοι συμμετέχουν σε μια ανεξάρτητη επιτροπή που σχημάτισε το think tank, Council on Foreign Relations, εκπόνησαν έκθεση, με τίτλο «Ιράκ: Η Επόμενη Μέρα», με την οποία ζητούν από τον Μπους, μεταξύ άλλων, να πάρει μέτρα, ώστε γρήγορα να αναμειχθεί η διεθνής κοινότητα στο έργο - και, κυρίως, την ανάληψη του κόστους για την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Ό,τι έχτισε σε 44 λεπτά τα γκρέμισε μέσα σε ένα δίλεπτο ο Εθνικός Αστέρας με αντίπαλο τον Ηλυσιακό (2-2).

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από την Ευρώπη.

Ο φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί στο α' μέρος και προηγήθηκαν στο 8' με τον Τζιμπούρ.

Όπως τόνισε χθες ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξωτερικές σχέσεις, Κρις Πάτεν, σε μία ακόμα έκκληση προς την αμερικανική κυβέρνηση να ανακόψει την πορεία της προς τον πόλεμο, η Ε.Ε. δεν θα δώσει χρήματα για την ανασυγκρότηση του Ιράκ, εάν οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν τον πόλεμο, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο ίδιος παίκτης στο 31' πέτυχε το 0-2, δίνοντας την αίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας της ομάδας του.

Ο Πάτεν τόνισε, επίσης, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι εάν οι ΗΠΑ τελικά προχωρήσουν σε πόλεμο, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, θα βλάψουν τρομακτικά το κύρος του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και των διατλαντικών σχέσεων.

Στο 45' ο Κάμπας με πέναλτι (ανατροπή Μακρή) μείωσε σε 1-2 και στις καθυστερήσεις του α' μέρους, ο Μακρής διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

«Δεν αντέχει η Ε.Ε.»

Διατήτευσε ο Σταμάτης (Φθιώτιδας)

Δηλώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. είναι ήδη «πολύ βαρύς», ο Πάτεν σημείωσε ότι η Ε.Ε., ο μεγαλύτερος παγκόσμιος δωρητής, έχει έως τώρα προβλέψει να δώσει φέτος στο Ιράκ 15 εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά πιθανόν να χρειαστεί να δώσει πολύ περισσότερα - αντλώντας τα επιπλέον χρήματα από αποθεματικά εκτάκτου ανάγκης.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Ιβάνοφ, Κόγιογλου, Τσιοργιάννης, Ψαρρής, Ρινκόν (84' Νίτης), Γκοσμποντίνοφ, Παπαδημητρίου, Βετλίτσκοιφ, Κοζανίδης, Κάμπας, Μακρής

«Γενικά, όμως», σημείωσε επιπλέον ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις εξωτερικές σχέσεις, «δεν είναι πολύ πιο πιθανό ο πόλεμος να συμβάλει στην ενίσχυση των τρομοκρατών, παρά να τους αποθαρρύνει;

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Οικονόμου, Παρακευαΐδης, Γαλάνης (63΄Μουλόπουλος, 83' Μήτσης), Χουζούρης, Φερεκίδης, Σενουσί, Βερβάλ, Ζουντί, Κακιούζης, Ντεμπά (79' Σιαλμάς), Τζιμπούρ.

Είναι δύσκολο να οικοδομηθεί η δημοκρατία στην κάννη ενός όπλου, όταν η Ιστορία μάς δείχνει ότι η δημοκρατία είναι συνήθως το προϊόν μακροχρόνιας εσωτερικής ανάπτυξης μέσα σε μια κοινωνία», τόνισε.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-2

Και κατέληξε:

Εκπληξη στον Πύργο

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι το να εισβάλουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, την ώρα που αποτυγχάνουν να φέρουν ειρήνη στη Μέση Ανατολή, θα δημιουργούσε ακριβώς εκείνες τις συνθήκες, στις οποίες η τρομοκρατία θα ανθήσει».

Σκιά του εαυτού του ο Θρασύβουλος υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (2-2) από τον καλύτερο του Πανηλειακό. Στο 8' ο Κακαζούκης με κοντίνό σουτ πέτυχε το 1-0, όμως στο 13' ο Λεονάρντο πέτυχε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 51' με κεφαλιά του Αθανασιάδη, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με δυνατό σουτ του Λιβέρη (2-2). Διαιτήτευσε ο Αθανασίου (Θεσπρωτίας).

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καρακούτσης, Ρεπετσάς, Μεσέρδης, Πελέκης, Κολοτούρος, Λιβέρης, Κακαζούκης, Μπάμπιτς (30' Μιτρόφ), Γέλοβατς, Δημητρακόπουλος, Μπρης (71' Λιοσάτος). ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Ράπτης, Παπαθανασίου, Κωτσής, Βασιλείου, Σύρος, Αλ Τζάχερ, Θ. Άγγος, Λεονάρντο (68' Πουρτουλίδης), Πλιάγκας (72' Κατσίκης), Γιαννακίδης (63' Κ. Άγγος) Αθανασιάδης.