Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ξανθη: ξεχνουν την καλαμαρια ενοψει ολυμπιακου :: 6/2/2006 21:09:45) 

Η διαιτησία του Σκουφίτσα στο παιχνίδι της Καλαμαριάς ήταν και χθες το κυρίαρχο θέμα συζητήσεων για τους ανθρώπους της Ξάνθης.

ΓΝΩΜΗ

Τα κυριότερα αίτια της σύγχρονης αθεΐας:

ΞΑΝΘΗ: ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Νέο χτύπημα για τις αεροπορικές

1. Η απολυτοποίηση της ανθρώπινης γνώσης και δύναμης

Τεντωμένα νεύρα

Οι αεροπορικές εταιρείες, που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση λόγω της τρομοκρατίας και της κακής κατάστασης της οικονομίας, ετοιμάζονται να δεχθούν ένα νέο χτύπημα από έναν πόλεμο στο Ιράκ.

Η τεχνολογική πρόοδος και τα μεγάλα επιτεύγματα των επιστημών οδήγησαν τον άνθρωπο στην απολυτοποίηση της γνώσης και της δύναμής του.

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η Ξάνθη μία μέρα μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του Βασίλη Σκουφίτσα, που εκφράστηκαν έντονα από τους πρωταγωνιστές.

Όμως τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν οι αεροπορικές εταιρείες θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις και στην υπόλοιπη οικονομία.

Έτσι, ο άνθρωπος θεώρησε αυτόνομο και θεοποίησε τον εαυτό του.

Οι Θρακιώτες θεωρούν τον Αθηναίο ρέφερι αποκλειστικά υπεύθυνο για την ήττα και η χθεσινή προπόνηση διεξήχθη με εμφανή τα σημάδια της απογοήτευσης στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών.

Τέτοιες επιπτώσεις από μια μείωση στην επιβατική κίνηση όμως θα ήταν αντιληπτές και σε άλλους κλάδους, όπως είναι ο κλάδος των ξενοδοχείων, της ενοικίασης αυτοκινήτων, των κρουαζιερών, ακόμη και των εστιατορίων. Αυτή η απολυτοποίηση όμως κάνει τον άνθρωπο να αγνοεί όχι μόνο την έμφυτη τάση που υπάρχει μέσα του να βρει τον Θεό, αλλά και την ελευθερία της ψυχής του, ώστε να εκφραστεί ανάλογα.

Το τελευταίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Γιάννη Ματζουράκη, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας, ενόψει του αγώνα κυπέλλου της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό.

Κι αυτό γιατί ένα ξέσπασμα του πολέμου θα έκανε πολλούς να καθήσουν στα σπίτια τους, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα όχι μόνο σε αμερικανικές αλλά και σε αεροπορικές εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο.

2. Η εξάρτηση από τα υλικά αγαθά

Ο 56χρονος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες να ξεχάσουν τον αγώνα στην Καλαμαριά και να συγκεντρωθούν σε αυτόν που ακολουθεί με τους "ερυθρόλευκους", φοβούμενος πως η οργή θα τους… στοιχίσει αγωνιστικά.

Για παράδειγμα, η Μπρίτις Αίργουεϊς που βασίζεται στη βορειοαμερικανική αγορά έχει ήδη περικόψει το 17% του προσωπικού της.

Το κυνήγι των υλικών αγαθών και ο καταναλωτισμός δεν αφήνει περιθώριο στον άνθρωπο για άλλη στάση ζωής που απαιτεί η πίστη προς το Θεό. Μάλιστα, "απαγόρεψε" να δοθεί συνέχεια στις δηλώσεις που αφορούν τη διαιτησία της κυριακάτικης αναμέτρησης, αν και στο περιθώριο της προπόνησης σχολιάστηκε αρνητικά το ότι ο Κασναφέρης (Αθηνών) θα διευθύνει το παιχνίδι στα "Πηγάδια".

3. Τα πάθη που κυριαρχούν στην ψυχή του ανθρώπου δεν τον αφήνουν να νιώσει τις ενέργειες του Θεού στον εαυτό του και στον κόσμο, να αισθανθεί την αγάπη, τη μακροθυμία και την πρόνοιά Του. ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ μέρος, ο Ματζουράκη προβληματίζεται σχετικά με τη συμμετοχή του Σταύρου Λαμπριάκου.

4. Η άγνοια των αληθειών της πίστης, δηλαδή της γνώσης και της χάρης.

Ο έμπειρος επιθετικός αποβλήθηκε στην Καλαμαριά, ενώ και ο Παπαδημητρίου συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες αλλά θα αγωνιστεί κανονικά.

Η πρώτη παρέχεται στον άνθρωπο από την Αγία Γραφή και τα βιβλία της Εκκλησίας και η δεύτερη από την προσευχή, την άσκηση και τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Ο αρχηγός της ομάδας θα απουσιάσει από το παιχνίδι της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό.

5. Η έλλειψη βιωμάτων ανάγει σε ιδεολογία την αθεΐα.

ΣΗΜΕΡΑ το πρωί (11.00) θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα, καθώς ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να μεταβεί χθες στην Ξάνθη, λόγω της κακοκαιρίας.

Μπορεί άραγε η ιδεολογία να σταθεί από μόνη της υπέρ ή κατά της ύπαρξης του Θεού χωρίς τη μυστική προσωπική εμπειρία;

Οι Πειραιώτες θα παραλάβουν επίσης τα 500 εισιτήρια που ζήτησαν.

Ο ίδιος ο Χριστός είπε ότι η βασιλεία του Θεού είναι μέσα στον άνθρωπο (Λουκ. 17,21). ΛΑΡΙΣΑ: Με αισιοδοξία και πίστη για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου αναχωρεί σήμερα η αποστολή για την Αθήνα, όπου αύριο (17.00) θα αντιμετωπίσει τον Ακράτητο. Ο Γκούγκα υπέστη θλάση και θα αποκλειστεί από την αποστολή, ενώ σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Σίμου.