Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( σημερα για τις μετοχες :: 19/3/2006 21:43:42) 

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

ΑΣΚΗΣΗ

Στην ΠΑΕ ο Κατσαρής

Αντιπαραθέσεων απουσία

Η εξίσωση ζήτησης ενός αγαθού είναι QD = 12-5 P και η εξίσωση προσφοράς του ίδιου αγαθού είναι Qs = 5 + 3/4 P.

Την ώρα, που όλοι περιμένουν από τον Γιάννη Γούμενο να ανοίξει τα χαρτιά του, ο Θανάσης Κατσαρής, υπό την πίεση (κυρίως) των οργανωμένων οπαδών, προσπαθεί να ξεδιαλύνει την κατάσταση και να μην αποκλείσει καμιά λύση για την ΠΑΕ.

ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

Ζητείται να βρεθούν: α) η τιμή ισορροπίας και η ποσότητα ισορροπίας, β) ποια θα είναι η ζητούμενη και η προσφερόμενη ποσότητα αν P = 2.

Σήμερα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη σκοπεύει να πάει στα γραφεία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για να διαπιστώσει αν πράγματι οι μετοχές βρίσκονται στο χρηματοκιβώτιο της ΠΑΕ και ανήκουν στους Γούμενο - Παγώνη. Σχολιάστηκαν και οι πλέον επουσιώδεις λεπτομέρειες. Στη συνάντηση, που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής, στο δικηγορικό γραφείο του Σταύρου Κουμεντάκη, αυτή την εντύπωση αποκόμισε, αλλά θέλει να σιγουρευτεί. Το παραμικρό που συμβαίνει σ' αυτή τη δίκη - εντός ή εκτός αιθούσης - γίνεται μείζον θέμα. Συν τοις άλλοις, σήμερα αναμένεται να έχει μια τηλεφωνική επαφή, με έναν εκ των συνεργατών του Παύλου Ψωμιάδη, για να μάθει από πρώτο χέρι αν το ενδιαφέρον υφίσταται, εφόσον αλλάξει τακτική ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Κάπως έτσι είχαμε φανταστεί όλη τη διαδικασία και γι' αυτό άλλωστε προετοιμαζόμασταν μήνες τώρα. Ο κ. Κατσαρής, είχε χαρακτηρίσει εξαρχής τον πρόεδρο του ομίλου εταιρειών "Ασπίς" ως "μια πολύ καλή λύση για τον ΠΑΟΚ". Με δέος για τη δίκη των τρομοκρατών. Κι ο ίδιος, πάντως, γνωρίζει ότι τις όποιες εξελίξεις μπορεί να τις καθορίσει μόνο το δίδυμο Γούμενου - Παγώνη. Των… τεράτων που βλέπαμε το καλοκαίρι να αδειάζει η Αθήνα για να μεταφερθούν από το ένα κτίριο στο άλλο… Περιμέναμε τουλάχιστον, αν δεν ήταν ακόμη ανθρωπόμορφα θηρία οι ίδιοι, να τους αντιμετώπιζε έτσι το δικαστήριο. Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών, τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η διαδικασία των διαπιστεύσεων, με λίγα λόγια όλες οι προϋποθέσεις προοιωνίζονταν μια δίκη "σταθμό" όχι μόνο από πλευράς ουσίας, αλλά και από πλευράς κλίματος. Όσον αφορά το αντικείμενό της είναι σαφές ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη των ελληνικών ποινικών χρονικών. Θα αφήσει άραγε στη μνήμη μας εικόνες; Ύστερα από κάποια χρόνια τι θα έχουμε συγκρατήσει εκτός - ίσως - από την απόφαση; Αν εξαιρέσουμε την πολιτισμένη ατμόσφαιρα (απαραίτητη για τη διεξαγωγή μιας δίκης, αλλά όχι συνήθη), δεν βρίσκεις άλλο χαρακτηρισμό να τής αποδώσεις. Ούτε καν τα στοιχεία των καθημερινών αντιδικιών, αυτών που δικάζουν κατά εκατοντάδες τα ανά τη χώρα δικαστήρια. Πού είναι η ένταση των πολιτικώς εναγόντων, το πάθος των… επαναστατών κατηγορουμένων; Πού είναι η αγωνία του δικαστηρίου για την τήρηση της δικονομικής τάξης ή - το σημαντικότερο - η σπουδή των φρουρών για την πρόληψη επεισοδίων; Όλα κυλούν τόσο ήρεμα ώστε ακόμη και οι δημοσιογράφοι δεν τσακώνονται μεταξύ τους! Τι ειρωνεία… Να έχεις ζήσει στην ίδια αίθουσα, σε δίκη με δύο κατηγορουμένους για μια ανθρωποκτονία, σκηνές ζούγκλας και τώρα να επιχειρούν πού και πού κάποιοι δικηγόροι να ανεβάσουν τους τόνους κι αυτοί να μην ανεβαίνουν με τίποτε… Εδώ που τα λέμε πώς να ανέβουν; Με αναιτιολόγητες επιθέσεις στους δημοσιογράφους ελλείψει άλλου αντικειμένου αντιπαράθεσης; Όταν κήρυξε ο πρόεδρος την έναρξη της διαδικασίας, υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη δίκη δεν διαφέρει για τον ίδιο σε τίποτε από τη μικρότερη υπόθεση που έχει δικάσει. Μήπως υποτίμησε τις άλλες;