Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο νικος σκαρμουτσος το "χρυσο" γκολ και στο βαθος ο πανσερραϊκος :: 19/2/2006 21:11:43) 

ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ: Ο Νίκος Σκαρμούτσος έχει πετύχει το γκολ κόντρα στον Θρασύβουλο και πανηγυρίζει με τους Μωυσιάδη, Νεμπεγλέρα και Γκουγκουλιά.

Αυξάνεται το ποσό της σύνταξης αναπηρίας

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ" ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Στα 500 ανέρχονται τα περιστατικά παραπληγίας και απόλυτης αναπηρίας, των οποίων εκκρεμεί η εξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές κατ' οίκον, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ. Να συμπληρωθεί ο παρακάτω πίνακας

Ραντεβού το Σάββατο

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για την περίπτωση του Ηρακλείου Κρήτης (είχαν γράψει πρώτα "ΤΑ ΝΕΑ"), όπου γιατροί του ΙΚΑ εξέταζαν ανάπηρους μέσα στον δρόμο, δόθηκαν οδηγίες από τη διοίκηση του ΙΚΑ για άμεση εξέταση των σχετικών περιπτώσεων που εκκρεμούν.

Συνδυασμός - Αγαθό Χ - Αγαθό Ψ – κόστος ευκαιρίας Χ - κόστος ευκαιρίας Ψ Α – 0 - ; - - - - - 5/14 - ; Β – 14 – 15 - - - - - ; - 2/3 Γ - ; - 12 - - - - - ; - ; Δ – 17 – 8 - - - - - 8 - ; Ε - ; - 0 - -

Το πρώτο γκολ του Νίκου Σκαρμούτσου με τη φανέλα του Άρη αποδείχθηκε "χρυσό". Έφερε και πάλι τον Άρη στην τριάδα της βαθμολογίας της Β' εθνικής, επιτρέποντάς του να ορίζει την τύχη του.

Σε σχετική της εγκύκλιο, η διεύθυνση υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ έδωσε εντολή στους διευθυντές 8 μονάδων υγείας, όπου εκκρεμούν οι 500 περιπτώσεις, να ακολουθήσουν ειδική διαδικασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί η εξέταση κατ' οίκον περιστατικών παραπληγίας - απόλυτης αναπηρίας.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των περιστατικών (108) παραπληγίας και απόλυτης αναπηρίας, των οποίων εκκρεμεί η εξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές κατ' οίκον εντοπίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ ακολουθεί ο Βόλος (94) και η Θεσσαλονίκη (67).

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου βρίσκεται πλέον και… μαθηματικά και ουσιαστικά σε τροχιά ανόδου στην 20η αγωνιστική.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΙΚΑ - μετά την υλοποίηση του μέτρου της ηλεκτρονικής κλήρωσης των μελών των υγειονομικών επιτροπών αναπηρίας - υπέβαλε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχέδιο νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορά μέτρα για οριστικές βελτιώσεις στον τομέα της απονομής αναπηρικών συντάξεων.

Γι' αυτό έβαλε τη σφραγίδα του ένας από τους παίκτες που πήγαν στο Χαριλάου τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προκειμένου να αποκτήσει η ομάδα την αγωνιστική διαφορά μέσα στο γήπεδο για την επίτευξη του ενός και μοναδικού στόχου: την επιστροφή στην Α' εθνική.

Παράλληλα, λειτουργεί ειδικό τμήμα ελέγχου συντάξεων αναπηρίας - όπου εξετάζονται όλα τα προσερχόμενα για πρώτη φορά περιστατικά - ενώ καθιερώθηκε το μέτρο της επ' αόριστον παράτασης της χορήγησης των επιδομάτων στους ασφαλισμένους που παρουσιάζουν μόνιμες ή ανατάξιμες βλάβες και έχουν κριθεί ήδη δύο φορές από υγειονομικές επιτροπές.

Ο σκόρερ του μοναδικού γκολ που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Θρασύβουλο στη Φυλή, αφιερώνει το τέρμα στους φίλους των "κίτρινων" που προσήλθαν μαζικά στο γήπεδο και υποστήριξαν από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο την ομάδα.

Σημειώνεται ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος επιφέρει αλλαγές στο καθεστώς των αναπηρικών συντάξεων του ΙΚΑ για τους μετά την 1.1.1993 ασφαλισμένους.

Παράλληλα δίνει ραντεβού για το προσεχές Σάββατο στο Χαριλάου για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, με "όσους ήρθαν κοντά μας στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό και ακόμη περισσότερους"…

Πρόκειται για ευνοϊκές ρυθμίσεις, που τέθηκαν σε ισχύ για όσους εξέρχονται στη σύνταξη λόγω αναπηρίας.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι στον αγώνα με την ομάδα της Ηλείας, τον πρώτο μετά από εννιά μήνες στο Χαριλάου για τις ελληνικές διοργανώσεις και τη βαριά τιμωρία, οι φίλαθλοι του Άρη έφτασαν τις 12.000.

Μεταξύ άλλων, αυξάνεται σημαντικά το ποσό σύνταξης αναπηρίας των νεοασφαλισμένων από 1.1.1993 και εξής.

Ο 30ΧΡΟΝΟΣ επιθετικός, λέει για το παιχνίδι της Φυλής:

Η αύξηση επιτυγχάνεται μέσω του ανακαθορισμού του ποσοστού των συντάξιμων αποδοχών κάθε έτους ασφάλισης.

"Δεν σημαίνει κάτι αυτή η νίκη από μόνη της.

Συγκεκριμένα, για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τις 11 Ιουλίου 2002 και μετά, το πόσο της βασικής μηνιαίας σύνταξης διαμορφώνεται σε ποσοστό 2% επί των συντάξιμων αποδοχών για κάθε 300 ημέρες ασφάλισης και μέχρι 10.500 ημέρες.

Έπρεπε να κερδίσουμε για να πάρουμε την κατάσταση υπό τον έλεγχό μας, να έχουμε το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο.

Για κάθε 300 ημέρες ασφάλισης πέραν των 10.500 ημερών, που πραγματοποιούνται μετά το 65ο έτος και μέχρι το 67ο, το ποσοστό αυξάνεται σε 3%.

Είμαστε όλοι χαρούμενοι, αλλά το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη, όλα τα παιχνίδια έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά στην ομάδα.

Τέλος, αυξάνονται και τα ποσά των κατώτατων ορίων αναπηρίας των από 1.1.1993 και εξής ασφαλιζομένων και σχεδόν εξομοιώνονται με τα ποσά που χορηγούνται στους ασφαλιζόμενους πριν από την 31/12/1992.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια για χαλάρωση ή πανηγυρισμούς".

ΤΟ ΓΚΟΛ που πέτυχε στο 85' και χάρισε τη νίκη σε ένα κομβικό σημείο για όλη την προσπάθεια της ομάδας, απογείωσε τους οπαδούς του Άρη δίνοντάς τους μια σημαντική ικανοποίηση για τη δυναμική τους παρουσία: "Είμαι ικανοποιημένος από τη δική μου συμμετοχή, αλλά περισσότερο επειδή κέρδισε η ομάδα. Ζητήσαμε το παιχνίδι, τη νίκη, την επικράτηση, το είχαμε ανάγκη και στο τέλος ήρθε το γκολ που μας φέρνει σε μια καλή θέση".

Το Σάββατο, στο Χαριλάου ο Άρης υποδέχεται τον Πανσερραϊκό επιδιώκοντας μια ακόμη επιτυχία που θα τον σταθεροποιήσει στην ανοδική του πορεία και ο Σκαρμούτσος λέει: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και σήμερα κοντά μας και ήταν φανταστικός. Θέλουμε το Σάββατο να ξαναδούμε γεμάτο το γήπεδο για να τον ευχαριστήσουμε και πάλι".