Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βολεϊ: προβληματισμος στον ηρακλη παρα τη νικη στην αυστρια :: 5/1/2006 20:17:22) 

Ο Ηρακλής θα βρει τον ρυθμό του σύμφωνα με τον Λόι Μπολ.

Το πνεύμα του τόνου

Β. Προσέγγιση της γλώσσας του κειμένου

ΒΟΛΕΪ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΡΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Τι βλέπει ο κάμεραμαν

1. Να σχηματίσεις δύο προτάσεις για κάθε μία από τις υπογραμμισμένες λέξεις, στις οποίες να φαίνεται η άμεση, καθημερινή σημασία της λέξης και η συνειρμική μεταφορική: πόλεμος, τυφλός, διάστημα.

Κέρδος η πρόκριση

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

2. Να βρεις ένα συνώνυμο και ένα αντώνυμο για τις λέξεις: όμορφος, θλιμμένος, αληθινός, όμοιος.

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω σε πολύπλοκα νομικά προβλήματα των ημερών, σκέπτομαι ότι δεν θα ήταν χωρίς σημασία να εξετάσουμε και κάτι που δεν σκεφτήκαμε να το αντιμετωπίσουμε.

Με εξασφαλισμένο το εισιτήριο της πρόκρισης στις δώδεκα κορυφαίες ομάδες του Τσάμπιονς λιγκ έφτασε χτες από την Αυστρία η αποστολή του Ηρακλή.

Κάποιοι διεκδικούσαν, εν ονόματι της δημοσιότητας μιας δίκης, την παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας στον χώρο των δικαστηρίων.

Η δύσκολη νίκη επί της Τιρόλ Ίνσμπρουκ με 3-2 σετ (οι Αυστριακοί πήραν τα δύο πρώτα σετ) μετρίασε κάπως τους πανηγυρισμούς, για την επιστροφή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Κι αυτό το συνέδεαν με την πληρότητα της δημοσιογραφικής ιδιότητας.

"ΕΧΟΥΜΕ πολλή δουλειά μπροστά μας.

Κάποιοι μάλιστα ταύτιζαν την κάμερα με το μολύβι και το χαρτί του δημοσιογράφου των παλαιών χρόνων.

Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα", δήλωσε λακωνικά ο Αλέκος Λεώνης, ενώ ο πασαδόρος του Ηρακλή, Λόι Μπολ, επισήμανε:

Είναι, όμως, έτσι;

"Ήμουν απογοητευμένος για την εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε στα δύο πρώτα σετ.

Ο δημοσιογράφος λογοδοτεί κάπου, υπόκειται ακόμη και μέσω του συνδικαλιστικού του οργάνου σε έλεγχο, έστω και χαλαρά υπακούει σε μια δεοντολογία.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της Τιρόλ Ίνσμπρουκ εμφανίστηκαν πολύ δυνατοί.

Ο κάμεραμαν;

Στη συνέχεια μεταφέραμε την πίεση σε αυτούς που δεν έχουν την ίδια εμπειρία με εμάς.

Πού λογοδοτεί, ποια δεοντολογία, έστω και ως γενικό πλαίσιο, καθορίζει τα όρια μέσα στα οποία οφείλει να κινήσει τη μηχανή του;

Αυτό ήταν και το πλεονέκτημά μας.

Ως καλός επαγγελματίας, κάθε φορά θα εστιάζει τον φακό του σε ό,τι προσωπικά θα τον ερεθίζει.

Ξέρουμε ότι πρέπει να συνεχίζουμε να προσπαθούμε και ο ρυθμός μας κάποια στιγμή θα επανέλθει".

Κοντινά πλάνα, γκριμάτσες, δάκρυα, χασμουρητά, τραυλισμοί, αμήχανα χέρια, τρόπος καθίσματος.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ νίκησε χθες στο κλειστό του Ρέντη την τσέχικη Κλάντνο με 3-0 σετ (25-16, 25-21, 25-21) για τον β' όμιλο του Τσάμπιονς λιγκ και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους "12" στον εκτός έδρας αγώνα του με την γερμανική Φριντρισχάφεν, την ερχόμενη Πέμπτη.

Την ώρα που ένα επιχείρημα (και κάθε δίκη δεν ελέγχει συμπεριφορές, τικ, γκριμάτσες, αλλά γεγονότα που έγιναν άλλοτε, επιχειρήματα, αποδεικτικά στοιχεία) θα κατατίθεται, ο φακός θα δείχνει ένα θολό μάτι, ένα κολλύριο ή τα σφιγμένα χέρια δύο κατηγορούμενων συζύγων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της 12ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών:

Αν πάλι ο φακός δείχνει γενικά σταθερά πλάνα, δεδομένης της διάταξης ενός δικαστηρίου, ή θα βλέπει πλάτες κατηγορουμένων και πρόσωπα δικαστών ή πλάτη δικαστών και φάτσες κατηγορουμένων.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Πανερυθραϊκός - Ηρακλής (19.00).

Αν είναι κιάλι ή πολυκάμερα, τότε στο βαν ο σκηνοθέτης θα επιλέγει από τις πολλές εικόνες τι θα στέλνει στις οθόνες.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός - ΕΑ Πατρών (18.00), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Νίκαια (18.30), ΠΑΟΚ - Ορεστιάδα (19.00), Λαμία - Παναθηναϊκός (20.00-ΕΤ3).

Οι δημοσιογράφοι πού είναι σ' αυτές τις στιγμές, αφού την ώρα της λήψης δεν μπορούν ούτε να κατευθύνουν τον κάμεραμαν ούτε να σχολιάζουν μέσα στην αίθουσα;

ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανελλήνιος - Παγκράτι (18.00).

ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, σε τρεις δόσεις θα διεξαχθεί η 11η αγωνιστική: ΣΑΒΒΑΤΟ: Βύρωνας - Ηρακλής Κηφισιάς (16.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Φιλαθλητικός - Άρης (Γηπ. ΠΑΟΚ - 15.30), Πανελλήνιος - Μαρκόπουλος (16.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Παναθηναϊκός - Κτησιφών (17.00).