Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Αποχή των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Συμπέρασμα

Κατηγορητήριο… φωτιά

Αποχή από τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία πραγματοποιούν από σήμερα οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή προσωπικού από τις εφημερίες, καθώς δεν επαρκούν τα σχετικά κονδύλια. Από τη μελέτη του πίνακα φαίνεται ότι ο διπλασιασμός της διαφοράς δυναμικού έχει ως συνέπεια το διπλασιασμό της έντασης, ο τριπλασιασμός της διαφοράς δυναμικού τον τριπλασιασμό της έντασης κ.ο.κ.

Μέχρι τώρα οι κλήσεις από τον αθλητικό δικαστή για τη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ, "μεταφράστηκαν" σε πρόστιμα.

Οι γιατροί αποφάσισαν να απέχουν επ' αόριστον από τα τακτικά περιστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα μετέχουν μόνο στις εφημερίες και θα αντιμετωπίζουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Παρατηρούμε ότι το πηλίκο της διαφοράς δυναμικού και της αντίστοιχης έντασης παραμένει σταθερό.

Συνολικά στον πρώτο γύρο η ΠΑΕ πλήρωσε 35.000 ευρώ, για υβριστικά συνθήματα και καπνογόνα.

"Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση του νοσοκομείου μάς ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες και άρχισε να μειώνει τους γιατρούς που εφημερεύουν. Το σταθερό αυτό πηλίκο το ονομάζουμε αντίσταση του αντιστάτη και το συμβολίζουμε με R.

Μετά τα όσα όμως συνέβησαν την Κυριακή το κατηγορητήριο είναι πιο… βαρύ.

Αυτή τη στιγμή ο χειρουργικός και ο εργαστηριακός τομέας αλλά και τα παιδιατρικά τμήματα λειτουργούν στα όρια ασφαλείας", αναφέρει η κ. Ζαχαρούλα Σαρρή, μέλος της 3μελούς επιτροπής της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών, Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) στο νοσοκομείο. R = V/I (3.2)

Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία για το πρωί της Παρασκευής με την κλήση να αφορά "ελαφρά αδικήματα" όπως τα υβριστικά συνθήματα (από τον Γούμενο μέχρι τον Λαμπριάκο), ρίψεις καπνογόνων αλλά και "βαρύτερα".

Στη Θεσσαλονίκη

Η αντίσταση δοσμένου αντιστάτη είναι το σταθερό πηλίκο της διαφοράς δυναμικού που εφαρμόζεται στα άκρα του αντιστάτη και της αντίστοιχης έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος. "Στο 64ο λεπτό φίλαθλοι από την θύρα 4 έβαλαν φωτιά σε ορισμένα καθίσματα με την παρέμβαση όμως της πυροσβεστικής ή φωτιά έσβησε.

Αποχή από την αντιμετώπιση των τακτικών περιστατικών πραγματοποιούν εδώ και έναν περίπου μήνα και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Η μονάδα αντίστασης, που προκύπτει από τη σχέση (3.2), αν θέσουμε V = 1Volt και I = 1A, ονομάζεται 1 Ohm και γράφεται 1Ω.

Περί ώρα 21.00 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης, φίλαθλοι της εγκαλουμένης από την κερκίδα 4Α έσπασαν 40 περίπου πλαστικά καθίσματα και τα εκσφενδόνισαν κατά των πυροσβεστών και των αστυνομικών" αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορτηριο.

Χθες μάλιστα αποφάσισαν ότι δεν θα υπογράφουν πλέον ούτε εξιτήρια για τους νοσηλευόμενους ασθενείς. [pic]

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Από τις 9 Φεβρουαρίου κανένα νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας δεν κλείνει ραντεβού για τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ούτε προγραμματίζει χειρουργεία. Θα λέμε ότι η αντίσταση ενός αντιστάτη είναι 1 Ω, αν διαρρέεται από ρεύμα έντασης 1Α, όταν στα άκρα του εφαρμόζεται διαφορά δυναμικού 1 Volt.

Ανησυχία στην Τούμπα

Αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, τα οποία εισάγονται στις εφημερίες.

Από φυσική άποψη μπορούμε να πούμε ότι η αντίσταση εκφράζει τη δυσκολία διόδου του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από τα διάφορα υλικά και οφείλεται στις κρούσεις που κάνουν οι ελεύθεροι ηλεκτρικοί φορείς με τα άλλα δομικά στοιχεία των σωμάτων (όπως π.χ. τα ιόντα στους μεταλλικούς αγωγούς). Με αίτηση στην Ε.Ε.Α. για κατάπτωση της εγγυητικής της ΠΑΕ απείλησε ο Άγγελος Αναστασιάδης προκειμένου να εισπράξει τις περίπου 200.000 ευρώ, που του οφείλονται από τη διακοπή της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Ο ρόλος του αντιστάτη σε ένα κύκλωμα είναι φανερός από την εξίσωση (3.2), σύμφωνα με την οποία η ένταση του ρεύματος που τον διαρρέει είναι αντιστρόφως ανάλογη με την αντίσταση του για σταθερή διαφορά δυναμικού.

Ο δικηγόρος του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ συναντήθηκε με τον Γιάννη Γούμενο και τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του Αναστασιάδη, προκαλώντας ανησυχία.

I= 1/R V (3.3)

Η πρόταση που του έγινε, ήταν να περιμένει τα εμπορικά παιχνίδια που έρχονται στην Τούμπα, ώστε να πληρωθεί από τις εισπράξεις των αγώνων και να εξοφληθεί στις 30 Απριλίου.

Από τη σχέση (3.3) φαίνεται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση του αντιστάτη τόσο μικρότερη είναι η ένταση του ρεύματος που τον διαρρέει.

Αναμένεται η απάντησή του…

Είναι, λοιπόν, δυνατόν να ελέγχουμε την ένταση των ρευμάτων στα διάφορα κυκλώματα, επιλέγοντας κατάλληλες τιμές των αντιστάσεων των αντιστατών.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Στην ειδική περίπτωση που η αντίσταση ενός αντιστάτη έχει σχεδόν άπειρη τιμή, η ένταση του ρεύματος από τον αντιστάτη είναι σχεδόν μηδέν.

Εθνικές απουσίες

Αυτό σημαίνει ότι εάν το ρεύμα πρόκειται να διακλαδιστεί σε πολλούς δρόμους σε κάποιο σημείο Α, ο αγωγός με τη μεγαλύτερη αντίσταση θα διαρρέεται από το ρεύμα με τη μικρότερη ένταση. Μείον έξι παίκτες θα μετρά ο Κωστίκος τις επόμενες μέρες, λόγω Εθνικών ομάδων. Αν κάποιος αγωγός έχει "άπειρη" αντίσταση, δε διαρρέεται καθόλου από ρεύμα. Στις Ελπίδες κλήθηκαν από τον Στέλιο Αποσπόρη οι Μπαλάφας, Ηλιάδης, Χριστοδουλόπουλος και Αραμπατζής για το αυριανό φιλικό με τον Πανιώνιο. Αντίθετα, αν κάποιος αγωγός έχει μηδενική αντίσταση, θα τραβήξει όλο το ρεύμα μέσα από αυτόν (εικόνα 11). Όλοι τους θα επιστρέψουν την Παρασκευή.

Εικ. 11

Στην Εθνική ανδρών ενσωματώνονται σήμερα οι Ζαγοράκης και Σαλπιγγίδης για το τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας και θα επιστρέψουν την επόμενη Πέμπτη.

Από πρακτική άποψη ένας ανοικτός διακόπτης έχει άπειρη αντίσταση, ενώ ένας κλειστός έχει μηδενική αντίσταση.

Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα φύγει και ο Φερνάντεζ, ο οποίος κλήθηκε στη Β' εθνική ομάδα της Πορτογαλίας (23-26/1), στην οποία καλούνται παίκτες, που είναι στην… αναμονή για την πρώτη ομάδα.

Όταν σχεδιάζουμε κυκλώματα, οι αγωγοί σύνδεσης (καλώδια), επειδή, πρακτικά, έχουν μηδενική αντίσταση, σχεδιάζονται με ευθείες γραμμές.

Η τιμή της αντίστασης ενός αντιστάτη καθορίζεται με τη βοήθεια ενός χρωματικού κώδικα. Κάθε αντιστάτης φέρει πάνω του τέσσερις έγχρωμες παράλληλες λωρίδες. Οι τρεις από αυτές είναι σχετικά κοντά η μία με την άλλη. Η τέταρτη βρίσκεται κάπως μακρύτερα. Οι πρώτες τρεις λωρίδες εκφράζουν την αντίσταση του αντιστάτη σε Ω. Ο κώδικας φαίνεται στον πίνακα II. Το χρώμα της πρώτης και της δεύτερης λωρίδας καθορίζουν τα δύο πρώτα ακέραια ψηφία της αντίστασης. Το χρώμα της τρίτης λωρίδας καθορίζει τον αριθμό των μηδενικών της αντίστασης. Το χρώμα της τέταρτης λωρίδας καθορίζει την πιθανή απόκλιση της πραγματικής τιμής από την αναγραφόμενη, σύμφωνα με την επόμενη σύμβαση: Κόκκινο χρώμα: απόκλιση 2% Χρυσαφί: απόκλιση 5% Ασημένιο: απόκλιση 10%

ΠΙΝΑΚΑΣ I Χρώμα – 1 – 2 - Μηδενικά Μαύρο – 0 – 0 - Καφέ – 1 – 1 - 0 Κόκκινο – 2 – 2 - 00 Πορτοκαλί – 3 – 3 - 000 Κίτρινο – 4 – 4 - 0000 Πράσινο – 5 – 5 - 00000 Γαλάζιο – 6 – 6 - 000000 Ιώδες – 7 – 7 - 0000000 Γκρίζο – 8 – 8 - 00000000 Λευκό – 9 – 9 - 000000000

Η αντίσταση του αντιστάτη που φαίνεται στο απέναντι σχήμα είναι 1000 Ω = 1 KΩ.

Σε στενή σχέση με την έννοια της αντίστασης είναι η έννοια της αγωγιμότητας. Ως αγωγιμότητα G ενός αντιστάτη ορίζουμε το αντίστροφο της αντίστασής του: G = 1/R (3.4)

Από φυσική άποψη η αγωγιμότητα ενός αντιστάτη εκφράζει την ευκολία διόδου του ηλεκτρικού ρεύματος από αυτόν.

Μονάδα αγωγιμότητας είναι το 1Ω-1, όπως φαίνεται από τη σχέση (3.4).