Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο κωστικος εδωσε το "οκ" για τον ναουσαιο και απερριψε τον ντα κοστα :: 23/1/2006 21:56:38) 

Παίκτης του αναμένεται να γίνει από τώρα ο Χρήστος Μελίσσης.

ΑΙΧΜΕΣ

Β. Προσέγγιση της γλώσσας του κειμένου

Ο ΚΩΣΤΙΚΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ "ΟΚ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟΥΣΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟΝ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ

Στη Χάγη

1. Να ονομάσεις και να προσέξεις τη λειτουργία των σχημάτων λόγου (μεταφορά, παρομοίωση, προσωποποίηση κ.ά.) στις παρακάτω εκφράσεις: - «… οι πομποί άρχισαν να κάνουν εκκλήσεις στον κόσμο […] ενώ συγχρόνως ζητούσαν γιατρούς και νοσοκόμους […] οι πομποί επανέλαβαν και φώναζαν στο στρατό…» - «… Οι ύαινες καταλαβαίνουν από τέτοια γλώσσα;…» - «… Από έρωτα στο έγκλημα…» - «… κάτι μίλησε μέσα μου…» - «… μπήκε στο νου μου τέτοια κουζουλάδα…» - «… να αλαφρώσουν τα μάτια της…»

Μελίσσης από τώρα

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

2. Να δημιουργήσεις οικογένειες λέξεων από τις παρακάτω λέξεις του κειμένου: πομπός - εκκλήσεις – φορεία - τραύμα - αίματα - περίσταση.

Οκτώ μέρες πριν πέσει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου, ο κύβος ερρίφθη για δύο από τους παίκτες, που απασχολούν τον ΠΑΟΚ. Ο ένας φεύγει κι ο άλλος έρχεται…

Κρίσιμη συνεργασία είχαν χθες ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με τον Κύπριο Πρόεδρο Τ. Παπαδόπουλο για να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στην κρίσιμη συνάντηση της Χάγης.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Ο Ραούφ Ντενκτάς απέρριψε χθες την πρόταση Ανάν για ταυτόχρονη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Αυτός, που φεύγει είναι ο Πορτογάλος Πάουλο Σέρτζιο Ντα Κόστα.

Στο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί δεν θα ωφελούσε η απόρριψη της πρότασης Ανάν από τον κ. Παπαδόπουλο.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός άφησε καλές εντυπώσεις, τις μέρες που συμμετείχε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ωστόσο η απόφαση που πάρθηκε είναι να μην αποκτηθεί.

Εάν ο Πρόεδρος της Κύπρου υιοθετήσει θετική στάση δεν σημαίνει ότι αποδέχεται τις πρόνοιες της λύσης που προτείνεται, διασφαλίζει όμως την έξωθεν καλή μαρτυρία και την απρόσκοπτη ένταξη στην Ε.Ε.

Αφενός γιατί με δεδομένο ότι ο Κωστίκος δεν είχε την ευκαιρία να τον δει αγωνιζόμενο σ' ένα φιλικό ή έστω σε μια δυνατή προπόνηση (τις προηγούμενες μέρες έλλειπαν σχεδόν οι μισοί παίκτες…), δεν μπορούσε να έχει σαφή και ασφαλή άποψη για την αξία του κι αφετέρου γιατί στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Τούμπα, διοίκηση και προπονητής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι από τη στιγμή, που ο ΠΑΟΚ δεν καίγεται αυτή τη στιγμή για την απόκτηση μεσοεπιθετικού, δεν υπάρχει λόγος να γίνει μία τέτοια κίνηση και να αναληφθεί το ρίσκο.

Ταυτόχρονα, "προφυλάσσεται" έναντι ενός τουρκικού "ναι" της τελευταίας στιγμής, ενώ στην πιθανότερη περίπτωση ενός τουρκικού "όχι" αναγκάζει τον ΟΗΕ να επιρρίψει στην τουρκοκυπριακή πλευρά την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση της πρωτοβουλίας Ανάν.

Παρά το γεγονός ότι με τον Ντα Κόστα, αλλά και με τη Μπορντό, στην οποία ανήκει, είχαν προσυμφωνηθεί οι οικονομικοί όροι της ενδεχόμενης συνεργασίας, ο Πορτογάλος θα έχει σήμερα ένα τετ α τετ με τον Γιώργο Κωστίκο και θα του ανακοινωθεί ότι μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του. Παραμένοντας πιστός στην πολιτική "ευελιξίας και συνεργασίας" που εγκαινίασε ο προκάτοχός του, ο κ. Παπαδόπουλος θα ισχυροποιήσει τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς όταν επανέλθει το Κυπριακό στο προσκήνιο, στο πλαίσιο των επιδιώξεων της Άγκυρας να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, αυτός που θα έρθει στην Τούμπα, θα είναι ο Χρήστος Μελίσσης.

Και τότε, η επανεξέταση των όποιων σχεδίων λύσης θα γίνει υπό ευνοϊκότερες συνθήκες.

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός δεν ήρθε χθες στη Θεσσαλονίκη, υπό το φόβο του… χιονιά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τον αποκτήσει άμεσα και να μην περιμένει το καλοκαίρι. Στη χθεσινή σύσκεψη, ο Γιώργος Κωστίκος ζήτησε από τον Γιάννη Γούμενο να πιέσει τον Πανσερραϊκό, ώστε να ενεργοποιηθεί τώρα η συμφωνία με τον Μελίσση κι όχι το καλοκαίρι, αφού με τα τόσα προβλήματα, διαπιστώθηκε "λειψανδρία" και στο κέντρο της άμυνας. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επικοινώνησε με τον Πέτρο Θεοδωρίδη και ζήτησε να γίνει τώρα η μεταγραφή κι ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού τον ενημέρωσε ότι "πρέπει να μιλήσει με τον προπονητή της ομάδας και θα πάρει την απόφαση". Το πιο πιθανό είναι να παρθεί η απόφαση τη Δευτέρα, καθώς αν ο Πανσερραϊκός δεν κερδίσει στην Πάτρα την Παναχαϊκή, οι ελπίδες του για άνοδο, στην ουσία εξανεμίζονται.