Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΤΕΝΙΣ

Σαντάμ και Μπους παρέα στη Μαδρίτη

Γ. Ερμηνεία κειμένου Παραγωγή λόγου

Ο Παγδατής κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου

Κέρινος Σαντάμ. Ο Ιρακινός ηγέτης κέρδισε μια θέση στην αιωνιότητα, έστω και κέρινη, στο μουσείο της Μαδρίτης

1. Στην εφημερίδα δημοσιεύτηκε η παραπάνω αγγελία.

ΣΕΛΙΔΕΣ 44, 45 Ο Σαντάμ βρήκε μια θέση στη Μαδρίτη, έστω και σαν κέρινο ομοίωμα ανάμεσα στα ομοιώματα άλλων πολιτικών ηγετών από τον 19ο ώς τον 21ο αιώνα που κοσμούν το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαδρίτης.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις τα σχετικά προσόντα.

ΤΡΕΖΕΓΚΕ

Ο Σαντάμ, ο οποίος κρατάει ένα τουφέκι, πήρε τη θέση του στην γκαλερί του μουσείου με τους πολιτικούς ηγέτες, πίσω από δύο καρέκλες στις οποίες κάθονται ο κύριος αντίπαλός του σήμερα Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ.

Αφού γράψεις το Βιογραφικό σου Σημείωμα με δύο τρόπους: α) ακολουθώντας τη φόρμα του Βιογραφικού που σου δόθηκε, β) με τη μορφή ενιαίου κειμένου, να συντάξεις και την αίτηση, με την οποία θα ζητάς να σε προσλάβουν.

Τρία γκολ σε 18'

Το ομοίωμα του Σαντάμ περιτριγυρίζεται από 11 άλλους πολιτικούς ηγέτες μεταξύ των οποίων η πρώην πρωθυπουργός της Ινδίας Ίντιρα Γκάντι, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκωλ, ο πρώην γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Μάο ΤσεΤουνγκ και ο Γερμανός δικτάτορας Αδόλφος Χίτλερ.

2. Να γράψεις μια αίτηση προς το Δημαρχείο της περιοχής σου, με την οποία να ζητάς πιστοποιητικό της γέννησής σου.

ΜΠΑΣΚΕΤ

"Εδώ και τρεις μήνες κάνουμε μια έρευνα για να μάθουμε ποιες είναι οι προσωπικότητες που δεν υπάρχουν στις γκαλερί μας και που το κοινό θα ήθελε να βλέπει και επελέγη ο Σαντάμ Χουσεΐν", εξήγησε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του μουσείου Γκονζάλο Πρέσα Χιντάλγο.

3. Αποφάσισες να αλλάξεις τον προσωπικό σου Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

Αποκαλύψεις Βασιλακόπουλου στη γιορτή της ΕΚΑΣΘ

Να γράψεις μια αγγελία πώλησης στις εφημερίδες αναφέροντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τα προγράμματα που διαθέτει και την τιμή του.

ΣΕΛΙΔΑ 17

Βοήθεια: Ενεργητική - Παθητική σύνταξη Πρόσεξε τις προτάσεις: 1) Τα σύννεφα κάλυψαν τον ήλιο 2) Ο ήλιος καλύφθηκε από τα σύννεφα Οι 1 και 2 περιγράφουν το ίδιο γεγονός: τα σύννεφα μπήκαν μπροστά στον ήλιο. Θα μπορούσε λοιπόν να θεωρηθεί ότι είναι ίδιες και από άποψη σημασίας. ΟΜΩΣ: αν προσέξουμε καλά τις 1 και 2 από άποψη σημασίας, θα δούμε ότι δεν είναι απολύτως συνώνυμες: Στην 1 ο φορέας της δράσης (σύννεφα) που εκφράζεται από το ρήμα προβάλλεται περισσότερο, ενώ στη 2 προβάλλεται ο δέκτης της δράσης αυτής (ήλιος). Γι' αυτό και δεν θα λέγαμε «τα δέντρα κάλυψαν τον ήλιο», γιατί εδώ τονίζεται ο δράστης και τα δέντρα δεν δρουν (δεν κινούνται). Θα λέγαμε όμως «ο ήλιος καλύφθηκε από τα δέντρα» γιατί εδώ τονίζεται το αποτέλεσμα της δράσης.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Κούβελας ηγέτης με το… σπαθί του

ΣΕΛΙΔΑ 37

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 42 ΑΕΚ 39 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 33 ΗΡΑΚΛΗΣ 28 ΠΑΟΚ 27 ΞΑΝΘΗ 26

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ 4-0 ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝΔΕΚΑ ΑΓΩΝΩΝ

Γαλάζιο όνειρο!

Σκορ και θέαμα από τους "κυανόλευκους" μπροστά σε 13.000 φιλάθλους. Σκόρερ οι Λαγός (2), Ερέρα, Επαλέ στη μεγάλη επιτυχία του Καυταντζόγλειου.

ΣΕΛΙΔΕΣ 20, 21

Πλήρωσε λάθη και διαιτησία

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος καθυβρίστηκε από τους φιλάθλους της ομάδας. Ο Γιώργος Κωστίκος μίλησε για "λάθη δημοτικού". Ο Βασιλείου έπρεπε να αποβάλει τον Ντάγκα στη φάση της ανατροπής του Μίετσελ. Η διοίκηση ετοιμάζει μεταγραφική "απάντηση".

ΣΕΛΙΔΕΣ 22, 23

Απόδραση και διπλό μεταγραφικό χτύπημα

Με γκολ του Ντομορό, ο Άρης νίκησε στον Κορυδαλλό την Προοδευτική (0-1) και κρατήθηκε σε τροχιά ανόδου. Συμφωνία με τον Νίκο Σκαρμούτσο, ενώ ακολουθεί η απόκτηση του Πορτογάλου Πάουλο Ντα Κόστα

ΣΕΛΙΔΑ 35

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ: Λαμπρή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη και μνήμες από το παρελθόν για τα 40 χρόνια του γηπέδου-συμβόλου ΣΕΛΙΔΑ 46