Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πανιωνιος :: 29/1/2006 19:24:37) 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΝΩΜΗ

Βιογραφικό Σημείωμα

Λινάρδος αντί Ιωάννου

Μια αμιγώς πολιτική δίκη (3)

Ατομικά Στοιχεία

Ο Πανιώνιος έλυσε τη συνεργασία του με τον Μέμο Ιωάννου σε μια προσπάθεια να αλλάξει την πορεία της ομάδας τη φετινή χρονιά.

Αρθρώσεις και… εξαρθρώσεις

Ονοματεπώνυμο: Βασίλειος Καρράς

Η "κυανέρυθρη" ΚΑΕ εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον Έλληνα τεχνικό:

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ημερομηνία γέννησης: 12 - 08 - 60

"Ο κ. Ιωάννου σε όλη του τη θητεία στην ομάδα μας ήταν υπόδειγμα επαγγελματία και έκανε μόνο φίλους στη Νέα Σμύρνη. Αναφέρθηκα χθες σε ορισμένα επιχειρήματα των πολέμιων της άποψης ότι η δράση της 17Ν ήταν πολιτική, που σχετίζονται με την απαξία της ανθρώπινης ζωής.

Τόπος γέννησης: Νέα Σμύρνη - Αθήνα

Όμως η συνέχιση της συνεργασίας μαζί του δεν ήταν δυνατή, λόγω της άσχημης πορείας της ομάδας μπάσκετ, μιας πορείας της οποίας, φυσικά και δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος. Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να εξεταστεί ένα ακόμα επιχείρημα όσων αρνούνται να αναγνωρίσουν τον πολιτικό χαρακτήρα της δράσης της 17Ν, το οποίο είναι το εξής: η προσπάθεια επίτευξης των στόχων της συγκεκριμένης οργάνωσης ήταν προφανώς μάταιη και, επιπλέον, η δράση της ήταν παντελώς αποξενωμένη από οποιοδήποτε μαζικό κίνημα.

Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών

Η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον αναγνωρισμένο τεχνικό ήταν κατά κάποιο τρόπο αναπόφευκτη, παρότι αντίθετη στις αρχές και τον σχεδιασμό του Πανιωνίου, που επιθυμούσε τη μακροχρόνια συνεργασία μαζί του. Αν και οι δύο αυτές διαπιστώσεις ισχύουν, αφορούν αποκλειστικά τον ιδεολογικο-πολιτικό απολογισμό τής εν λόγω οργάνωσης και εξηγούν ενδεχομένως την απομόνωση και τον συνακόλουθο εκφυλισμό της, επ' ουδενί πάντως αποδεικνύουν τον "μη πολιτικό" χαρακτήρα της (έλεος, με αυτήν τη λογική κάθε μικρή πολιτική ομάδα ακραίων αντιλήψεων πώς ορίζεται;).

Ταχυδρομική διεύθυνση: Μάρκου Μπότσαρη 90, Ζωγράφου - Αθήνα

Όμως τα τελευταία γεγονότα και αποτελέσματα στην ομάδα, σε συνδυασμό και με τη δική του επιθυμία, οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας".

Θεωρώ ότι η προαναφερθείσα προσέγγιση είναι πολιτικά καιροσκοπική, ιδεολογικά διάτρητη και επιστημονικά αντιφατική.

Τηλέφωνο: 26.958

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ όλες τις ενδείξεις ο Νίκος Λινάρδος, άμεσος συνεργάτης του Ιωάννου, που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας στον αυριανό αγώνα με τον Άρη, θα είναι και αυτός που θα τον διαδεχτεί στην τεχνική ηγεσία. Είναι πολιτικά καιροσκοπική γιατί είναι πασιφανές ότι αν η δράση της 17Ν είχε αποτελεσματικότητα (π.χ., δημιουργούσε ρήγματα στη λειτουργία του κράτους) και εξασφάλιζε την ενεργή συμμετοχή τμημάτων του μαζικού κινήματος, θα αντιμετωπιζόταν με πολύ μεγαλύτερη απαξία από τις αρχές και όχι βεβαίως με αναγνώριση του πολιτικού χαρακτήρα της (το παράδειγμα των Ερυθρών Ταξιαρχιών, που συγκέντρωσαν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις αλλά αντιμετωπίστηκαν ως συμμορία αιμοσταγών δολοφόνων, είναι αποκαλυπτικό).

Ειδικότητα: Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος, Μηχανολόγος - Μηχανικός

Είναι ιδεολογικά διάτρητη διότι ο Δημοκρατικός Στρατός της περιόδου 1947-'49 συκοφαντήθηκε και αντιστοίχως κατεστάλη ως "εαμοβούλγαροι" και "συμμορίτες", αν και ήταν πασίδηλο ότι αποτελούσε ένοπλο μαζικό κίνημα με στόχο την κοινωνική αλλαγή, ακριβώς επειδή η ένοπλη αμφισβήτηση του καθεστώτος και του κρατικού μονοπωλίου στη βία ουδέποτε αντιμετωπίστηκε με "πολιτικό σεβασμό".

Υπηρεσιακή Κατάσταση

Τέλος, είναι επιστημονικά αντιφατική γιατί είναι, τουλάχιστον παράδοξο, θιασώτες της αντικειμενικής θεωρίας ερμηνείας του πολιτικού εγκλήματος να επικαλούνται έναν κατ' εξοχήν υποκειμενικό όρο αξιολόγησης όπως αυτός της "ματαιότητας επίτευξης των στόχων".

Ιδιότητα: Εκπαιδευτικός της Β/θμιας Εκπαίδευσης

Αλίμονο αν ανετίθετο στη νομική επιστήμη - πολλώ δε μάλλον σε δικαστές - η νοηματοδότηση, η έγκριση της χρησιμότητας ή της ματαιότητας των πολιτικών αγώνων…

Βαθμός: Α' της κατηγορίας ΠΕ του κλάδου 17 Οργανική θέση: 1ο Τ.Ε.Ε. Ζωγράφου

Σπουδές 1966 -1972: Στοιχειώδης Εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας 1972 - 1978: Μέση Εκπαίδευση στο Γυμνάσιο - Λύκειο Νέας Σμύρνης 1978 - 1983: Σπουδές στην Ανωτέρα Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (ΑΣΕΤΕΜ / ΣΕΛΕΤΕ)

Ξένες Γλώσσες Αγγλικά: καλά Γερμανικά: στοιχειωδώς

Επιμόρφωση • Ιούλιος - Σεπτέμβριος 1996: Παρακολούθηση σεμιναρίου στο ΕΛΚΕΠΑ με θέμα: Ήπιες μορφές ενέργειας (ηλιακά, φωτοβολταϊκά και αιολικά συστήματα). • Σεπτέμβριος 1998: Παρακολούθηση τριήμερου ενημερωτικού σεμιναρίου στη ΣΕΛΕΤΕ με θέμα: Οργάνωση και Διεύθυνση της Εκπαίδευσης.

Επαγγελματική Εμπειρία Ι. Εκπαιδευτική εμπειρία Σχολικό έτος 1987 - 1988: Αναπληρωτής στο Ε.Π.Λ. Ηλιούπολης Σχολικό έτος 1988 - 1989: Μόνιμος διορισμός – ΤΕΣ Καισαριανής Σχολικά έτη 1989 - 1990 ως και σήμερα: 1ο Τ.Ε.Ε. Ζωγράφου ΙΙ. Άλλη επαγγελματική εμπειρία 1985 - 1987: Εργάστηκα στην ιδιωτική εταιρεία NOVATHERMA με την ειδικότητα του ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ -ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ και με αρμοδιότητα στη μελέτη, την επίβλεψη της τοποθέτησης και λειτουργίας συσκευών κεντρικής θέρμανσης και κλιματισμού. Ευθύνη Εργαστηρίων 1995: Διαμόρφωση του χώρου του μηχανολογικού εργαστηρίου της 1ης ΤΕΣ Ζωγράφου, για την εξοικονόμηση χώρου και την ασφαλέστερη λειτουργία του. 1996 - 1997: Ίδρυση και λειτουργία δύο νέων εργαστηριακών χώρων, για την πρακτική άσκηση των τμημάτων Υδραυλικών και Ψυκτικών της 1ης ΤΕΣ Ζωγράφου.