Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ηρθε στη θεσσαλονικη, αλλα δεν συμφωνησε :: 30/1/2006 20:09:05) 

ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Τουρκικά F-16 κατά του πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Τέχνη και λαϊκός πολιτισμός

Επικοινωνιακό φιάσκο με Πεσίρ

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ"Μπλόκο" στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με το οποίο ο κ. Κ. Σημίτης μετέβαινε στην Αλεξανδρούπολη, είχαν στήσει τουρκικά F-16, αλλά ανεκόπησαν εγκαίρως με σκληρές αερομαχίες 10 F-16 στο κέντρο του Αιγαίου! Από το 17ο αιώνα, που αρχίζουν να βελτιώνονται οι συνθήκες στον τουρκοκρατούμενο ελληνικό χώρο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη της τέχνης, κυρίως της αρχιτεκτονικής και της ζωγραφικής.

Την επόμενη μέρα της δημοσιοποίησης -από την πλευρά της ΠΑΕ- της ταυτότητας του επιθετικού που φέρνει στη Θεσσαλονίκη, η "Μ sports" είχε αποκαλύψει το πρόβλημα που υπάρχει με την εμπλοκή της πρώην ομάδας του Τόμας Πεσίρ, Καϊσερίσπορ. Η νέα πρόκληση των Τούρκων παραλίγο να μετεξελιχθεί σε πραγματική παρενόχληση του VIP αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου Έμπραερ Legasy.

Προσκλητήριο ελευθερίας Όσ' απ' την τυραννίαν πήγαν στη ξενιτειάν, στον τόπο του ο καθένας ας έλθη τώρα πια. και όσοι του πολέμου την τέχνην αγροικούν, εδώ ας τρέξουν όλοι, Τυράννους να νικούν. Ως πότε οφφικιάλος σε ξένους βασιλείς; Έλα να γίνης στύλος δικής σου της φυλής. Κάλλιο για την Πατρίδα κανένας να χαθή ή να κρέμαση φούντα για ξένον στο σπαθί. Από το Θούριο του Ρήγα, στην Ανθολογία, Περάνθη, χ. χ., τ. Α', 292. οφφικιάλος: αξιωματούχος • Ποιους προσκαλεί ο Ρήγας να γυρίσουν στην Ελλάδα και γιατί; Για ποιους λόγους έφευγαν οι Έλληνες από την πατρίδα τους;

"Μην ασχολείστε με το θέμα. Ομάδα από 6 F-16 της τουρκικής Αεροπορίας λίγα λεπτά πριν περάσει το VIP αεροσκάφος από την περιοχή μεταξύ Σκύρου - Λήμνου επιχείρησαν να κατευθυνθούν από νοτιοανατολικά στο σημείο αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυξάνεται ο αριθμός των ζωγράφων που καλούνται να φιλοτεχνήσουν τα νέα μοναστήρια και τις νέες εκκλησίες που αρχίζουν να κτίζονται.

Θα εκτεθούν αυτοί που το γράφουν. Η ελληνική Αεροπορία, που είχε αρκετά αεροσκάφη στον αέρα, λόγω και άλλων τουρκικών προκλήσεων, κατηύθυνε αμέσως 4 αναχαιτιστικά F-16 προς τους Τούρκους, τους οποίους και μπλόκαρε με αναχαίτιση 20 μίλια μακριά από το σημείο που θα περνούσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Μεγάλη άνθηση παρουσιάζει και η λαϊκή τέχνη σε όλους τους τομείς.

Ο παίκτης θα έρθει το βράδυ να υπογράψει", ήταν η επίσημη απάντηση από τα γραφεία της Μίκρας. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η αναχαίτιση έγινε 12 μίλια από αυτό το σημείο.

Τη γνησιότερη, όμως, πνευματική εκδήλωση του λαϊκού πολιτισμού εκφράζουν τα δημοτικά τραγούδια.

Λίγη ώρα αργότερα αντιλήφθηκαν ότι το θέμα είναι υπαρκτό και γι' αυτό το λόγο κάλεσαν στα γραφεία της Μίκρας τον Έλληνα ατζέντη του. Η σκληρή εμπλοκή των 10 αεροσκαφών κράτησε 2-3 λεπτά χωρίς οι Τούρκοι να καταφέρουν να περάσουν το όριο των 20 μιλίων, όσο το VIP αεροσκάφος περνούσε στην ευρύτερη περιοχή.

Η λαϊκή τέχνη, τα δημοτικά τραγούδια, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς συνυφαίνουν διαχρονικά στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, βοήθησαν τους Έλληνες να αντισταθούν στον κίνδυνο της αφομοίωσης και να διαφυλάξουν την ελληνικότητά τους. ΑΡΧΙΚΑ φάνηκε ότι το πρόβλημα ξεπεράστηκε και ο Τσέχος ήρθε το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έγινε παρενόχληση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους και σημειώνει πως δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε κάθε αεροπορική μετακίνηση του Πρωθυπουργού λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Θορυβημένη από όσα αποκαλύφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, η ΠΑΕ θέλησε να προφυλαχθεί και -πολύ σωστά- ζήτησε από τον παίκτη να δεσμευτεί γραπτώς ότι θα αναλάβει να καλύψει (οικονομικά) πιθανή απαίτηση που θα προκύψει στο μέλλον από άλλη ομάδα. Αλλά και κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας τόνιζαν χθες ότι από την κατεύθυνση της πτήσης των Τούρκων δεν ήταν σίγουρο ότι επεδίωκαν την παρενόχληση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, "αλλά, όπως πρόσθεταν, κανείς δεν ξέρει". Κάτι που ο παίκτης δεν αποδέχτηκε, φοβούμενος προφανώς εμπλοκή της τουρκικής ομάδας. Τόνιζαν ακόμη ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το περιστατικό δεν έγινε παρενόχληση, με αεροπορικούς όρους. Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ γνωστοποίησε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Πεσίρ, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει κίνηση για την απόκτηση κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή. Άλλωστε, όπως έλεγαν, δεν κινήθηκαν προς αναχαίτιση των Τούρκων τα δύο (2) F-16 που συνόδευαν σταθερά (από δεξιά και αριστερά) το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Δ.ΒΛ.

Στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου η παρουσία των Τούρκων την Τρίτη ήταν σχετικά μεγάλη - 28 αεροσκάφη συνολικά.