Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τριετες συμβολαιο υπογραφει ο μπολος :: 4/1/2006 20:37:57) 

ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΟΛΟΣ

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ

4. Εικαστικές Τέχνες και Μουσική

Το μυαλό στον ΠΑΟΚ

36 χαρταετοί με χρώμα και φαντασία

• Αρχιτεκτονική

Σήμερα η αύριο πρόκειται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον Απόλλωνα ο Μιχάλης Μπόλος.

Χαρταετός διά χειρός Λάκη Πατρασκίδη

Με την Αγία Σοφία καθιερώθηκε μια νέα αρχιτεκτονική μορφή η βασιλική με τρούλο ή τρουλαία βασιλική, που εξελίχθηκε σταδιακά σε όλη τη διάρκεια της βυζαντινής ιστορίας. Ο παίκτης πέρασε από εργαστηριακές εξετάσεις, δείχνοντας ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Ισορροπούν ανάμεσα στο παιχνίδι και την τέχνη, το χρώμα και τη φαντασία.

Το καθολικό της μονής Μεγίστης Λαύρας, 10ος αι. Άγιον Όρος.

Κατά τα άλλα, οι μεταγραφικές κινήσεις θα εντατικοποιηθούν μετά την αυριανή άφιξη του Ηλία Δαμήλου στη Θεσσαλονίκη. Μοιάζουν έτοιμοι να σηκωθούν στον ουρανό και όμως ορισμένοι από αυτούς είναι "φυλακισμένοι" στον καμβά.

Μετά την εικονομαχία, κατά την περίοδο της Μακεδονικής Δυναστείας, επικράτησε ο ρυθμός του σταυροειδούς με τρούλο, που είχε τη μορφή ενός σταυρού εγγεγραμμένου σε τετράγωνο.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Δευτέρα, από το αποτέλεσμα του οποίου θα καθοριστούν και οι δυνατότητες της ομάδας.

Είναι το κατεξοχήν σύμβολο της Καθαράς Δευτέρας, οι χαρταετοί, που απέδωσαν με μια ιδιαίτερη αισθητική 36 καλλιτέχνες και τους παρουσιάζουν στην ειδική εορταστική έκθεση του "Αστρολάβου", η οποία καθιερώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια.

Παραλλαγές του ναού αυτού είναι αγιορείτικος τύπος με τρεις κόγχες και ο πεντάτρουλος ρυθμός, ενώ ένας νέος τύπος ναού εμφανίζεται κατά τον 11ο αιώνα, ο οκταγωνικός.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος που είναι τιμωρημένος αποτελεί το μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα για τον Μάκη Κατσαβάκη, που είδε με χαρά τον Κόφι Αμπονσά να συμμετέχει στο χθεσινό φιλικό με την Επανομή. Οι φίλοι της τέχνης, αλλά και όσοι θελήσουν να αφεθούν στη μαγεία των παιδικών αναμνήσεων, δεν έχουν παρά να περάσουν από την γκαλερί την Καθαρή Δευτέρα για να προμηθευτούν τους χαρταετούς που φιλοτέχνησε ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας καλλιτέχνης Στήβεν Αντωνάκος και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που θα γίνει στον Λυκαβηττό, παρουσία πολλών δημιουργών.

Ο Όσιος Λουκάς Βοιωτίας, 11ος αι.

Η συμμετοχή του πάντως, δεν είναι σίγουρη, λόγω του τραυματισμού του που τον κράτησε για αρκετό χρόνο μακριά από τις προπονήσεις. Εκείνοι που θα καταφέρουν να πετάξουν τον χαρταετό τους ψηλότερα θα αποκτήσουν χαρταετούς-έργα τέχνης.

Η σκηνή του Νιπτήρα. Ψηφιδωτό του 11ου αιώνα από τη Μονή Οσίου Λουκά.

Μικροενοχλήσεις νιώθει ο Κλέιτον, κάτι που όμως δεν εμπνέει ανησυχίες. Το πρώτο βραβείο είναι φιλοτεχνημένο από τον Φ. Πατρικαλάκι, το δεύτερο από τη Μ. Λεβεντάκου και το τρίτο από τη Μ. Σταμπούλου.

Τις περισσότερες φορές οι εξωτερικές επιφάνειες των ναών δεν είναι ιδιαίτερα επιμελημένες και σε μερικές περιπτώσεις δίνουν την αίσθηση της πρόχειρης κατασκευής.

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στις 12 σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα κυπέλλου Απόλλωνα-Λάρισας (12/1). Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους, μεταξύ άλλων, οι Σ. Αντωνάκος, Κ. Βαβλίτου, Β. Γκιόκας, Γ. Γκολφίνος, Ε. Γκόνου, Δ. Μυταράς, Μ. Παντελιάς, Λ. Πατρασκίδης, Φ. Πατρικαλάκις, Ν. Στεφάνου και Μ. Χάρος.

Αντίθετα, οι εσωτερικοί χώροι κοσμούνται με τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, ανάγλυφες παραστάσεις, έργα ξυλογλυπτικής και φορητές εικόνες.

INFO

Η διαφοροποίηση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι η λατρεία της χριστιανικής θρησκείας, σε αντίθεση με την αρχαία θρησκεία, τελείται στο εσωτερικό των ναών.

Η έκθεση "Χαρταετοί" εγκαινιάζεται απόψε στην γκαλερί "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11, τηλ. 210-7294.342).

Όροι-κλειδιά της ενότητας

Έως τις 15 Μαρτίου.

Βασιλική με τρούλο, γλυπτική, ζωγραφική, ψηφιδωτά, μικρογραφία, μικρογλυπτική, μικροτεχνία, νομισματική