Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( απο το αγχος του 0-0 των πρωτων 45' στο επιβλητικο 3-0 επι της βεροιας :: 12/3/2006 20:43:03) 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς (δεξιά) υπέγραψε σκοράροντας δις τη νίκη του Άρη. Πρώτα με σουτ (πάνω) κι έπειτα με κεφαλιά (κάτω) έλυσε το γόρδιο δεσμό της βεροιώτικης άμυνας.

Τριπλό χτύπημα

γ. Εκχριστιανισμός Ρώσων

ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ 0-0 ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 45' ΣΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ 3-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Μετοχή του ΟΤΕ, διεθνείς αγορές, φήμες, λύγισαν τη Σοφοκλέους

Για να συντρίψει την εξέγερση της μικρασιατικής αριστοκρατίας, ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β' ζήτησε τη βοήθεια του ρώσου ηγεμόνα Βλαδίμηρου, υποσχόμενος να του δώσει ως σύζυγο την αδελφή του Άννα.

Γκολ-Γκολ-ιάς

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Το επικουρικό στρατιωτικό σώμα που έστειλαν οι Ρώσοι συνέτριψε την ανταρσία των βυζαντινών γαιοκτημόνων (δυνατών), αλλά ο Βασίλειος λησμόνησε την υπόσχεσή του.

Στη λήξη του πρώτου μέρους, το 0-0 ανάμεσα σε Άρη και Βέροια προοιώνιζε ένα αγχωτικό και πιθανότατα επικίνδυνο δεύτερο μέρος για τους "κίτρινους". Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς είχε άλλη άποψη. Οδήγησε την ομάδα του σε ένα άνετο 3-0 και έκανε σαφές ότι η άνοδος είναι υπόθεση του Άρη

Λύγισε κάτω από το όριο των 1.600 μονάδων ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους δεχόμενος μεγάλες πιέσεις από το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, όπου τα χρηματιστήρια και το δολάριο παρουσίασαν πτώση, λόγω φόβου για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Από τη δεύτερη βυζαντινορωσική συνθήκη (944) Όταν οι ρώσοι πρεσβευτές και οι έμποροι φτάσουν στη Βασιλεύουσα, οφείλουν να καταλύσουν κοντά στο ναό του Αγίου Μάμαντα. Εκεί θα στείλουμε ένα υπάλληλο, που θα καταγράψει τα ονόματά τους, και θα λάβουν μηνιαίο βοήθημα. Οι Ρώσοι πρέπει να μπαίνουν στην Πόλη από ορισμένη πύλη, συνοδευόμενοι από υπαλλήλους, άοπλοι και σε ομάδες 50 ανδρών κάθε φορά. Επιτρέπεται να εμπορεύονται ανάλογα με τις ανάγκες τους και να επιστρέφουν πάλι στη χώρα τους. Οι αποχωρούντες Ρως λαμβάνουν από εμάς εφόδια και ό,τι χρειάζονται για τον εξοπλισμό των πλοίων τους. […] Δεν επιτρέπεται όμως να ξεχειμωνιάζουν κοντά στο ναό του Αγίου Μάμαντα. Παλαιορωσικό Χρονικό του Νέστορος γερμ. έκδ. R. Trautmann, Λειψία 1931, 30-31.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Γήπεδο ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Νέο αρνητικό ρεκόρ εξαετίας πραγματοποίησε χθες ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, ο οποίος έκλεισε με σημαντική πτώση κατά 2,6% στις 1.570,03 μονάδες. Μόνο όταν ο Βλαδίμηρος κατέλαβε τη Χερσώνα, ο αυτοκράτορας συναίνεσε στο γάμο, με την πρόσθετη προϋπόθεση ότι ο Βλαδίμηρος θα ασπαζόταν το Χριστιανισμό.

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Ο Γενικός Δείκτης είχε κλείσει σε αυτό το επίπεδο στις 10 Δεκεμβρίου 1997. Η νύφη ταξίδεψε στη Χερσώνα, όπου έγιναν η βάπτιση του Βλαδίμηρου και ο βασιλικός γάμος.

Τα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά αποτυπώνουν το γνώριμο σκηνικό: μαζική άμυνα από το φιλοξενούμενο (η Βέροια σε 3-6-1 με δυο ζώνες άμυνας) και από την άλλη ο Άρης (σε 3-5-2 αλλά χωρίς κίνηση και φαντασία) να προσπαθεί να ξεπεράσει αυτό που ο Αναστόπουλος αποκαλεί… τείχος του Βερολίνου.

Από το ιστορικό ρεκόρ του 1999 ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 75,3%, ενώ από τις αρχές του έτους κατά 10,2%. Επακολούθησε η ομαδική βάπτιση των Ρώσων στα νερά του Δνειπέρου (989).

ΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ εννιά (με τις καθυστερήσεις) λεπτά, καταγράφηκε μια φάση.

Ίσο με ένα ΑΕΠ!

Με τον εκχριστιανισμό των Ρώσων μια τεράστια έκταση εντάχθηκε στη σφαίρα επιρροής της Ορθοδοξίας και του βυζαντινού πολιτισμού.

Κι αυτή ως μη γενόμενη.

Από τις αρχές του έτους η συνολική αξία των μετοχών στο Χρηματιστήριο μειώθηκε κατά 8,8 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σχεδόν στο συνολικό ποσό των καταναλωτικών δανείων που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα.

Η μεταβολή αυτή επηρέασε καθοριστικά τη νοοτροπία και τον πνευματικό και υλικό πολιτισμό των Ρώσων.

Στο 4' ο Κόστα σέντραρε, ο Σκαρμούτσος με κεφαλιά σκόραρε, αλλά ο πρώτος βοηθός Γενναίος υπέδειξε οφσάιντ.

Η αντίστοιχη μείωση από το ιστορικό ρεκόρ του 1999 υπολογίζεται σε 154,6 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί "λογιστικά" στο προβλεπόμενο ΑΕΠ για το 2003.

Οι εμπορικές ανταλλαγές με το Βυζάντιο εντατικοποιήθηκαν, ενώ αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των βαράγγων και ρώσων μισθοφόρων που υπηρετούσαν στην αυτοκρατορική φρουρά και το βυζαντινό στρατό.

Στην επανάληψη ο Άρης δεν πρόλαβε να αγχωθεί.

Χθες, 135 μετοχές κατέγραψαν νέο αρνητικό ρεκόρ έτους, ενώ σε 208 μετοχές η χρηματιστηριακή τιμή βρέθηκε κάτω από τη λογιστική τους.

Εικόνα με την Παρθένο του Βλαδιμίρ. Φιλοτεχνήθηκε στην Κωνσταντινούπολη περί το 1125 και μεταφέρθηκε στη Ρωσία. Επέδρασε βαθιά στην τέχνη του Κιέβου.

Μόλις στο 48', η λάθος θέση του Αποστολίδη επέτρεψε στον Γόγολο να πάρει την πρώτη κεφαλιά και στον Γκουγκουλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Επίσης, 320 μετοχές έκλεισαν χθες με πτώση, 20 με άνοδο και 22 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η κατάληψη της Χερσώνας και ο εκχριστιανισμός των Ρώσων Μετά παρέλευση ενός έτους, κατά το έτος 6496 (988) ο Βλαδίμηρος εκστράτευσε με τους στρατιώτες του κατά της Χερσώνας, μιας ελληνικής πόλης. Οι κάτοικοι της Χερσώνας οχυρώθηκαν μέσα στην πόλη, ενώ ο Βλαδίμηρος παρατάχθηκε στο λιμάνι, σε απόσταση βολής τόξου από αυτή […]. Οι Ρώσοι απέκοψαν τη ροή του νερού και οι Χερσωνίτες δεν άντεξαν τη δίψα και παραδόθηκαν. Ο Βλαδίμηρος και η συνοδεία (druzina) του εισήλθαν στην πόλη. Ο Βλαδίμηρος έστειλε τότε απεσταλμένους στους αυτοκράτορες Βασίλειο και Κωνσταντίνο με το ακόλουθο μήνυμα: «Κοιτάξτε, πήρα την περίφημη πόλη σας. Πληροφορούμαι όμως ότι έχετε μια ανύπαντρη αδελφή. Αν δεν μου τη δώσετε για γυναίκα, θα κάνω στην Κωνσταντινούπολη ό,τι έκανα και σ' αυτή εδώ την πόλη». Όταν οι δύο αυτοκράτορες άκουσαν το μήνυμα, κυριεύτηκαν από θλίψη και έστειλαν πρεσβεία με το ακόλουθο μήνυμα: «Δεν ταιριάζει στους Χριστιανούς να παντρεύουν τις κόρες τους με εθνικούς. Αν βαπτιστείς, θα εξασφαλίσεις αυτό το πλεονέκτημα, θα δεχτείς τη Βασιλεία των Ουρανών και θα έχεις κοινή με εμάς πίστη.» […] Ο Βλαδίμηρος συγκατατέθηκε και αποφάσισε να βαπτιστεί. Ο επίσκοπος Χερσώνας μαζί με τους ιερείς της αδελφής του αυτοκράτορα βάπτισε τον Βλαδίμηρο, αφού τον κατήχησε στο Χριστιανισμό. Λαυρεντιανό Χρονικό, γερμ. μετ. Jo. Bujnoch (Slavische Geschichtsschreiber 1), Γκρατς-Βιέννη-Κολονία 1958, 143-145.

Πριν προλάβει να αντιδράσει η Βέροια ήρθε το 2-0.

Πιέσεις στον ΟΤΕ

Ναός Αγίου Νικολάου στο Σουζντάλ

Στο 59' ο Γκουγκουλιάς πήρε τη μπάλα κάτω από το κέντρο, πάσαρε πλάγια στον Νεμπεγλέρα και "έκοψε" στην περιοχή.

Το κλίμα στη Σοφοκλέους χθες ήταν βαρύ από τις μεγάλες πιέσεις που δεχόταν η μετοχή του ΟΤΕ (έκλεισε με πτώση 5,43%).

Ερωτήσεις Η σέντρα ήταν πολύ καλή, η κεφαλιά του νεαρού στράικερ το ίδιο και το 2-0 γεγονός…

Αναλυτές της αγοράς απέδωσαν την πτώση της μετοχής του ΟΤΕ σε δηλώσεις της διοίκησης σχετικά με επενδύσεις στη Ρουμανία, αλλά και σε φήμες που κυκλοφορούσαν οι οποίες έφεραν μεγάλο ξένο θεσμικό επενδυτή να έχει δώσει εντολή για πώληση 20-30 εκατ. τεμαχίων.

1. Εθνογένεση ονομάζεται η διαμόρφωση ενός έθνους.

ΜΕ ΣΚΟΡ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ πια, ο Άρης πήρε τη χείρα βοηθείας από την αντίπαλο για να παίξει καλύτερα. Χθες άλλαξαν χέρια περίπου 2,5 εκατ. μετοχές ΟΤΕ.

Σε τι μοιάζει η εθνογένεση των Ρώσων με αυτή των Βουλγάρων;

Ο Μλαντένοφ έριξε δεύτερο επιθετικό, έβγαλε και έναν κεντρικό αμυντικό και οι διάδρομοι ήταν πλέον ορατοί. Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα οι τίτλοι του ΟΤΕ είχαν συνολικές απώλειες 9,47%, μολονότι ανακοίνωσε κέρδη για τη χρήση του 2002.

2. Διαβάστε με προσοχή τους όρους της συνθήκης του 944.

Στο 79' ο Σκαρμούτσος πλάσαρε με προβολή στον Αποστολίδη. Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή προγράμματος επαναφοράς μετοχών, με βάση τη σχετική έγκριση που έχει λάβει από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Σε ποιους περιορισμούς υπέκειτο η παραμονή των ρώσων εμπόρων στην Κωνσταντινούπολη;

Στο 82' ο Δημήτρης σούταρε (μοναδική φάση για τη Βέροια) δυνατά και η μπάλα εξοστρακίστηκε άουτ από τη συμβολή των δοκαριών.

Φήμες για επιτηρήσεις

3. Διαβάστε με προσοχή τα σχετικά παραθέματα.

Ο Αναστόπουλος έριξε Φιλιππάκο, Φλόρες και Βελώνη στο τέλος.

Οι αρνητικές φήμες που κυκλοφόρησαν χθες στη Σοφοκλέους είχαν σχέση και με σενάρια για επιτηρήσεις εταιρειών.

Ποια προϊόντα διακινούσαν οι ρώσοι έμποροι;

Ο τελευταίος, στο 92' μετά από ένα κερδισμένο "σκουπίδι" που κυνήγησε ο Γκουγκουλιάς, ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαδόπουλος (3-0).

Αφορμή στάθηκε η ανταλλαγή επιστολών του Χρηματιστηρίου με περίπου 10 εισηγμένες εταιρείες, τις οποίες ρωτούσε σχετικά με την οικονομική τους πορεία.

4. Πώς συνδέεται στο Λαυρεντιανό Χρονικό ο εκχριστιανισμός των Ρώσων με τους γάμους Βλαδιμήρου-Άννας;

Μωυσιάδης, Παπαδόπουλος και Γκουγκουλιάς καλύτεροι του Άρη, κανείς διακριθείς από τη Βέροια.

Εξάλλου ο Μάρτιος αποτελεί παραδοσιακά τον μήνα των επιτηρήσεων, αφού το Χρηματιστήριο επεξεργάζεται τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης.

Ο Ζωγράφος (με μικρά λάθη) "κιτρίνισε" Γκαρσία, Γκουγκουλιά, Β. Σαμαρά και Δημήτρη.

Οι φήμες φούντωσαν όταν κυκλοφόρησε χθες το μεσημέρι στην αγορά η πληροφορία ότι στελέχη του Χρηματιστηρίου επεξεργάζονταν απαντήσεις επιστολών από εισηγμένες, όπως και οικονομικά αποτελέσματα εν όψει διοικητικού συμβουλίου μέχρι τέλους της εβδομάδας.

ΑΡΗΣ: Μπούτσεκ, Γόγολος, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Ντομορό, Μωυσιάδης, Γκαρσία (85' Φλόρες), Νεμπεγλέρας, Κόστα (79' Φιλιππάκος), Σκαρμούτσος (85' Βελώνης), Γκουγκουλιάς.

Λουκέτο σε επενδυτική

ΒΕΡΟΙΑ: Αποστολίδης, Καβακάς (74' Νικολόπουλος), Δημήτρης, Δ.Σαμαράς, Β.Σαμαράς, Γεωργιάδης, Κανακούδης, Λαναρής, Γκουέλα (65' Ανδρεάδης), Βοσκαρίδης (64' Θωμαΐδης), Αμαεφούλε.

Στο μεταξύ, άλλη μία επενδυτική εταιρεία έπεσε θύμα της χρηματιστηριακής κρίσης. Χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της IBG ΑΕΠΕΥ, επειδή διαπιστώθηκε ότι η κεφαλαιακή επάρκεια ήταν χαμηλότερη από τα κατώτατο επιτρεπτό όριο (8%). Όπως ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η ίδια η εταιρεία δήλωσε ότι βρίσκεται ήδη σε διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης (επικείμενη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης κ.λπ).

* Την ίδια στιγμή, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούσαν περισσότερο από 3%, το αμερικανικό έπεφτε 1%, η τιμή του πετρελαίου είχε αυξηθεί μισό δολάριο και το δολάριο κατέγραφε αρνητικό ρεκόρ τετραετίας έναντι του ευρώ, λόγω φόβου για πόλεμο τις ερχόμενες εβδομάδες.

* Επίσης, ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ σε δηλώσεις του κατηγόρησε τα παράγωγα, χαρακτηρίζοντάς τα "οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής".

Ευρώ - πετρέλαιο

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε τα 32,2 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση κατά μισό δολάριο, φτάνοντας λίγο πιο κάτω από το πρόσφατο ρεκόρ διετίας (33,6 δολάρια το βαρέλι). Το δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών έναντι του ευρώ, φτάνοντας η ισοτιμία στο 1,0934 δολ. Σε αυτό το επίπεδο (1,0935 δολ. ανά ευρώ) είχε φτάσει για τελευταία φορά στις 24 Μαρτίου 1999. Η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ αποδίδεται από τραπεζικά στελέχη στους φόβους των αγορών ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επίθεση εναντίων στο Ιράκ τις ερχόμενες εβδομάδες, χωρίς να περιμένουν απόφαση από τον ΟΗΕ.

Πτώση διεθνώς

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε χθες το Χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου ο δείκτης CAC λίγο πριν από το κλείσιμό του υποχωρούσε κατά 3,11%. Την ίδια στιγμή (7 μ.μ. ώρα Ελλάδος) το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρούσε κατά 2,05%, ενώ το Χρηματιστήριο του Λονδίνου σημείωνε πτώση 1,55%. Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 1,08%, ενώ ο Nasdaq κατά 0,42%.