Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πρωταθλημα νεων :: 12/3/2006 18:51:43) 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ "Ο Μπους θα υποχωρήσει"

β. Ίδρυση της σχολής της Μαγναύρας

Οι νέοι είναι ωραίοι

Ο άνθρωπος που πιστεύει ότι δεν θα γίνει πόλεμος στο Ιράκ

Η ίδρυση της ανώτερης σχολής της Μαγναύρας, με πρωτοβουλία του Βάρδα, αποτελεί σταθμό στην ιστορία της βυζαντινής εκπαίδευσης.

Ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας έφερε η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος νέων.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τη διεύθυνση της σχολής ανέλαβε ο Λέων Φιλόσοφος ή Μαθηματικός, διάσημος επιστήμονας της εποχής του.

Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύθηκε το νέο "στραβοπάτημα" της Ξάνθης και πέρασε στην πρώτη θέση, ενώ δεύτερος, πλέον, είναι ο ΟΦΗ.

Βάρυνε κι άλλο η ατμόσφαιρα χθες στη Βαγδάτη, μετά και τις συζητήσεις που έγιναν σε πρεσβείες δυτικών χωρών για πιθανή άμεση εκκένωση έως την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία ο Χ. Μπλιξ ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ.

Επειδή είχε μεγάλη φήμη, προσκλήθηκε, όπως λέγεται, από το χαλίφη Μαμούν να διδάξει στη Βαγδάτη, δεν αποδέχτηκε όμως την πρόσκληση (περί το 830).

ΣΠΟΥΔΑΙΑ νίκη με 1-0 πήρε ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Με τραγούδια. Ιρακινοί στρατιώτες σε στρατόπεδο κοντά στη ΒαγδάτηΠάντως, αν οι Αμερικανοί ήθελαν να πείσουν έναν λαό ότι μπορεί να τον βομβαρδίσουν μέσα σε λίγες ώρες, αυτό το έχουν ήδη πετύχει στο Ιράκ.

Το πανεπιστήμιο περιλάμβανε τις σχολές της φιλοσοφίας, της γεωμετρίας, της αστρονομίας και της γραμματικής.

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ζήτησε πέναλτι στο 9΄, μετά από ανατροπή του Πεχλιβάνη από τον Καραστεργίου. Γιατί δεν βρίσκεις κανέναν πλέον, κανέναν εδώ στη μυθική και τραγική συνάμα Βαγδάτη, κυβερνητικό αξιωματούχο ή απλό πολίτη που να μην το πιστεύει!

Ο Λέων ο Φιλόσοφος και η Μαγναύρα Ο Λέων, καθώς σχόλαζε, εξαιτίας της καθαίρεσής του [από το αξίωμα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης], διεύθυνε τη σχολή της Μαγναύρας. Ο μαθητής του Θεόδωρος ήταν επικεφαλής του τμήματος της γεωμετρίας, ο Θεοδήγιος της αστρονομίας, και ο Κομητάς της γραμματικής, που διδάσκει πώς μιλιούνται σωστά τα ελληνικά. Ο Βάρδας τους έδινε γενναιόδωρες χορηγίες, για να καλύπτουν τις ανάγκες τους και, επειδή αγαπούσε τη γνώση, τους επισκεπτόταν συχνά, ενθαρρύνοντας τις κλίσεις των φοιτητών τους: μέσα σε λίγα χρόνια έδωσε φτερά στην επιστήμη, που σημείωσε αλματώδη πρόοδο. Συνεχιστές Θεοφάνη, 4ο βιβλίο, έκδ. I. Bekker, CSHB, Βόννη 1838, 192.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 18' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαστεργίου, ενώ στο 60' αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Σωτήρογλου, που συγκρούστηκε με τον Κραβαρίτη και έτσι ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες.

Φοβούνται

Η έντονη πνευματική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε με επίκεντρο τη σχολή προετοίμασε την αναβίωση των αρχαίων γραμμάτων κατά την εποχή του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου.

ΠΑΟΚ: Κοτζαβασίλης, Γενίκομσου, Τάκας, Βοσκόπουλος, Κουρδάκης, Μανουσαρίδης, Παπαστεργίου, Δελήμπασης (85' Κουρτίδης), Σωτήρογλου, Πεχλιβάνης, Αθανασιάδης (30' Διαμαντόπουλος, 89' Αρνίδης).

Τελείωσαν και οι γάμοι από χθες για τους σιίτες μουσουλμάνους - στο Ιράκ ζουν και σουνίτες (πιο "κοσμικοί" περί τα θρησκευτικά) - αφού από σήμερα μπήκαμε σε νέο φεγγάρι και στο "νέο μουσουλμανικό ημερολόγιο". ΣΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ του Καυταντζογλείου ο Ηρακλής προβληματίστηκε μόλις για ένα ημίωρο από τον ουραγό Λεβαδειακό, τον οποίο νίκησε με 3-1. Κι έτσι χάθηκαν όλες αυτές οι εικόνες απίστευτης χαράς και γλεντιού που γέμιζαν τους δρόμους, φέροντας σε δεύτερη μοίρα "τον φόβο του πολέμου". Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15' με τον Πανουριά, αλλά οι "κυανόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πέτυχαν τρία τέρματα με τους Μερεσιώτη στο 31' και τον Γιάντση στο 59' και στο 76'.

Όμως, η απελπισμένη Βασόρα - στον Νότο - συνεχίζει να ζει κάτω από απίστευτες συνθήκες στέρησης. ΗΡΑΚΛΗΣ: Μακρής, Ζήφκας (46' Γιάντσης), Ζάχου, Σκοπελίτης, Σακκάς, Μεϊντής, Αργυρίου, Παπαδόπουλος, Παναγιωτόπουλος (55' Ιωαννίδης), Μερεσιώτης, Μπουλαλάς (65' Βουτσίνος). Και τις ημέρες και τις νύχτες της κάνουν πιο μαύρες οι συνεχιζόμενοι αμερικανικοί και βρετανικοί βομβαρδισμοί που σκορπάνε νεκρούς, τραυματίες και καταστροφές.

ΒΑΘΜΟΥΣ από τον Ολυμπιακό "έκοψε" ο Απόλλων Καλαμαριάς στις εγκαταστάσεις του Ατέρμονα, στο Κιλκίς.

(Από τις 17 Δεκεμβρίου του 1988 έχουν καταγραφεί εκεί 50.195 έξοδοι αμερικανικών και βρετανικών αεροπλάνων).

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 με τον Απόλλωνα να υπερτερεί στο δεύτερο ημίχρονο και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες με τους Μπάκανο και Αποστολά. Κι ενώ Ιρακινοί και Αμερικανοί δημοσιογράφοι στη Βαγδάτη συμπίπτουν στην εκτίμηση ότι επίκεινται οι βομβαρδισμοί, ο συντονιστής γερμανικής αντιπροσωπείας (από επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και επικοινωνιολόγους), πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Χαϊδελβέργης, ο δρ Βόλφγκαγκ Ράινεκε, ο οποίος επισκέπτεται για "ανθρωπιστικούς λόγους" το Ιράκ, επέμεινε χθες ότι "στο τέλος ο Μπους θα σταματήσει".

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Καλογεράκης, Μασούρας, Βελκόπουλος, Λουιζίδης, Αποστολάς, Τσεμπερίδης, Μπάκανος, Σαπανίδης (86' Πετρόπουλος), Αλευράς (86' Χριμπάκης), Λαζαρίδης, Κορωνάκης (85' Ζαλώνης).

Περιπέτεια

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ατρόμητος - Αιγάλεω 2-0, Ιωνικός - ΟΦΗ 0-1, Ξάνθη - Λάρισα 0-0, Καλλιθέα - Ακράτητος 3-2, Πανιώνιος - ΑΕΚ (αναβλήθηκε). Την ίδια απάντηση μού είχε δώσει στην αρχή του ταξιδιού του στη Βαγδάτη, πριν από 4 ημέρες, το ίδιο μού επανέλαβε χθες το πρωί.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑ - ΑΓ. - ΓΚΟΛ - Β. 1. Ατρόμητος - 22 - 44-22 - 40 2. ΟΦΗ - 21 - 36-23 - 39 3. Ξάνθη - 21 - 30-17 - 38 4. Ολυμπιακός - 22 - 38-28 - 36 5. ΠΑΟΚ - 22 - 38-22 - 36 6. Παναθηναϊκός - 22 - 28-22 - 33 7. Λάρισα - 21 - 28-28 - 30 8. Ακράτητος - 22 - 34-38 - 27 9. Ιωνικός - 21 - 24-29 - 27 10. Ηρακλής - 22 - 30-36 - 27 11. Καλλιθέα - 21 - 22-31 - 27 12. Πανιώνιος - 19 - 20-23 - 24 13. ΑΕΚ - 19 - 22-20 - 23 14. Καλαμαριά - 21 - 23-33 - 22 15. Αιγάλεω - 18 - 26-42 - 19 16. Λεβαδειακός - 22 - 25-54 - 11

"Είναι βέβαιο - κι αυτό το γνωρίζουν όλοι στην Ευρώπη - ότι ο Μπους είναι λίγος για πρόεδρος. Θέλω να πιστεύω ότι γύρω του υπάρχουν εξυπνότεροι από αυτόν. Όλοι αυτοί θα τον συμβουλεύσουν, έστω και την τελευταία στιγμή ότι δεν τον συμφέρει μία νέα καταιγίδα της ερήμου. Ήδη, φαντάζεται πως θα χάσει τις επόμενες εκλογές στην Αμερική. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι θα τις χάσει μετά βεβαιότητος εάν κάνει τον πόλεμο, αφού μία τέτοια γιγαντιαία επιχείρηση θα σημάνει αρκετούς Αμερικανούς νεκρούς σε μία Βαγδάτη που θα αντισταθεί. Η Ευρώπη, η Ασία, η Αφρική, διαφωνούν. Δεν μπορεί να ρίξει τη χώρα του σε μία περιπέτεια. Πέτυχε ήδη ορισμένα πράγματα που ίσως του αποφέρουν και οικονομικά οφέλη, κοντρολάροντας καλύτερα τις τιμές του πετρελαίου. Προκάλεσε προβλήματα και στην Ευρώπη. Ε, όλα αυτά φτάνουν…".