Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( γιωργος ζαχαροπουλος :: 6/3/2006 19:58:01) 

ΧΑΤ ΤΡΙΚ: Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος πετυχαίνει ένα από τα τρία γκολ του Ατρόμητου.

ΑΙΧΜΕΣ

β. Εσωτερική πολιτική

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Χerox

Θέτοντας σε εφαρμογή το πρόγραμμα αυτό, ο αυτοκράτορας κατέστειλε με αποφασιστικότητα και σε συνεργασία με την ικανότατη σύζυγο του Θεοδώρα, την εξέγερση των δήμων του Ιπποδρόμου Πράσινων και Βένετων, που έμοιαζαν με αθλητικά σωματεία, αλλά είχαν και πολιτική ισχύ, και του λαού της Κωνσταντινούπολης που ονομάστηκε Στάση του Νίκα (532).

"Πίστεψα στην ανατροπή"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΤΣΟΣ

Ακολούθως ενίσχυσε την αυτοκρατορική εξουσία και περιόρισε σημαντικά τη δύναμη των δήμων.

Στην… ταυτότητα οδεύει στα 35, αλλά στον αγωνιστικό χώρο θυμίζει περισσότερο 25άρη.

Αισιοδοξούν όσοι νομίζουν πως το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας του Κακού θα γραφεί - με ή χωρίς κάμερες - στον Κορυδαλλό, διότι όπου το σύστημα υπερβάλλει σε «καλωσύνη», αμέσως εμφανίζονται τα αντίγραφα.

Ο Ιππόδρομος ήταν χώρος έκφρασης της λαϊκής βούλησης Δίπτυχο των Λαμπαδίων (αρχές 5ου αι.) (Μπρέσια, Χριστιανικό Μουσείο).

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τα τρία γκολ που πέτυχε. Ξηρογραφία σημαίνει απεριόριστη παραγωγή αντιγράφων. Παράλληλα ο αυτοκράτορας προσπάθησε με αυστηρούς νόμους να περιορίσει τη δύναμη των μεγάλων γαιοκτημόνων των επαρχιών και να προστατεύσει τους ελεύθερους αγρότες, που ήταν πολύ χρήσιμοι στην κεντρική εξουσία γιατί πλήρωναν φόρους. Στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: Στο θρησκευτικό τομέα προσπάθησε να επιβάλει την Ορθοδοξία σε όλη την έκταση της αυτοκρατορίας και γι' αυτό καταδίωξε τους οπαδούς των αιρέσεων και της αρχαίας θρησκείας και ανέστειλε τη λειτουργία της Νεοπλατωνικής Ακαδημίας στην Αθήνα (529). "Για μας ήταν οριακό το παιχνίδι και η ανάγκη για βαθμούς μας γέμισε με άγχος, γι' αυτό βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-2, κάνοντας εύκολα λάθη. Παράλληλα φρόντισε με κάθε μέσο να διαδώσει το Χριστιανισμό σε λαούς του Καυκάσου και της Ανατολικής Αφρικής. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και εκεί πίστεψα ότι δεν πρόκειται να χάσουμε το ματς", είπε ο έμπειρος επιθετικός και συμπλήρωσε: Το διαρκέστερο έργο του αυτοκράτορα υπήρξε η κωδικοποίηση του Ρωμαϊκού Δικαίου. "Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στα οποία έχω συμμετάσχει, αφού και ο Ηρακλής έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο". Επειδή το πλήθος και οι αντιφάσεις των νόμων δυσκόλευαν την ομαλή απονομή της δικαιοσύνης, συνέστησε επιτροπή ειδικών για την αναθεώρηση του ισχύοντος Δικαίου. Αυτό ήταν το δεύτερο χατ τρικ στην καριέρα του Ζαχαρόπουλου στην Α' θνική.

Κωδικοποίηση του Δικαίου Ο Ιουστινιανός, επειδή βρήκε τους νόμους σκοτεινούς λόγω της ανεπίτρεπτης πληθώρας τους και σε εμφανή σύγχυση εξαιτίας των αντιφάσεών τους, τους απάλλαξε από την αταξία των απατηλών λέξεων. Παραμέρισε τις αποκλίσεις τους και τους έδωσε διαρκή ισχύ. Προκόπιος, Κτίσματα Ι 1, έκδ. Ο. Veh, Μόναχο 1977,18-19.

Είχε προηγηθεί ένα κόντρα στην Καλλιθέα στο περασμένο πρωτάθλημα.

Μέσα σε μια πενταετία (529-534) εκδόθηκαν ο

Ο 35χρονος επιθετικός έφτασε τα έξι γκολ φέτος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μετρά και τέσσερις ασίστ.

Ιουστινιάνειος Κώδικας με τους πριν από τον Ιουστινιανό αυτοκρατορικούς νόμους, ο Πανδέκτης που περιλάμβανε γνώμες ρωμαίων νομικών και οι Εισηγήσεις, εγχειρίδιο για τους αρχάριους σπουδαστές της Νομικής. Οι Νεαρές (δηλ. νέοι νόμοι) εκδόθηκαν μετά το 534 και γράφηκαν οι περισσότερες στα ελληνικά, γιατί οι υπήκοοι του ανατολικού τμήματος κυρίως δεν κατανοούσαν τη λατινική. Το Ιουστινιάνειο Δίκαιο αποτέλεσε τη βάση του Δικαίου της Νεότερης Ευρώπης.