Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( γυναικεσ: κατεκτησαν το κυπελλο ελλαδας με νικη (61-57) επι του σπορτιγκ :: 6/3/2006 19:29:28) 

Με τη φωνή της Ειρήνης Μερκούρη γλέντησαν οι παίκτριες των Εσπερίδων την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, του πρώτου τίτλου στην ιστορία της ομάδας.

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ

γ. Η σχέση Χριστιανισμού-Ελληνισμού. Από τη σύγκρουση στη σύνθεση.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΝΙΚΗ (61-57) ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΠΟΡΤΙΓΚ

Ουδείς αντικαθίσταται

Στα τέλη του 4ου και στις αρχές του 5ου αι. ένα κύμα βίας ξέσπασε κατά των μνημείων του αρχαίου κόσμου και των οπαδών της αρχαίας θρησκείας.

Ο πρώτος τίτλος στις Εσπερίδες

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Το πλήθος, οδηγούμενο από ορισμένους ακραίους και φανατικούς Χριστιανούς, γκρέμιζε ή μετέβαλε σε εκκλησίες τους αρχαίους ναούς και κατέστρεφε τα γυμνά αγάλματα.

Οι Εσπερίδες κατέκτησαν το πρώτο κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία τους επικρατώντας με 61-57 επί του Σπόρτιγκ στον τελικό του φάιναλ φορ των γυναικών που έγινε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Προσλήψεις στοπ φαίνεται πως αποφάσισαν πλέον οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα τους και τους επιβάλλει να περικόψουν κάθε νέα δαπάνη.

Οι Χριστιανοί και τα αρχαία μνημεία Εσύ βέβαια ούτε έδωσες διαταγή να μένουν κλειστά τα ιερά ούτε να μη συχνάζει κανείς σ' αυτά ούτε απαγόρευσες τη φωτιά και το λιβάνι ούτε τις τιμές από τα άλλα θυμιάματα στους ναούς και τους βωμούς. Οι μοναχοί όμως […] ορμούν στα ιερά, άλλοι κρατώντας ξύλα και πέτρες και σίδερα και άλλοι χωρίς αυτά, με τα χέρια και με τα πόδια. Έπειτα όλα γίνονται λεία των κατοίκων της Μυσίας (Σημ.: επαρχία της Μ. Ασίας), καθώς γκρεμίζονται οι στέγες, ισοπεδώνονται οι τοίχοι, συντρίβονται τα αγάλματα, ξηλώνονται οι βωμοί, ενώ οι ιερείς πρέπει ή να σιγήσουν ή να πεθάνουν […]. Λιβάνιος, Προς Θεοδόσιον τον βασιλέα υπέρ των ιερών, XXX, 8-9, έκδ. A. F. Normann, Libanius, Selected Works, τόμ. II, Λονδίνο 1977,106-108.

Οι νικήτριες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη την διάρκειά του. Τα "νέα" που παρουσίασε στο τελευταίο στατιστικό δελτίο της η Τράπεζα της Ελλάδος, επικαλούμενη της έρευνες εργατικού δυναμικού της ΕΣΥΕ, γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Οι διώξεις αυτές είχαν και ανθρώπινα θύματα. Από την άλλη, η ομάδα των Πατησίων τα περίμενε όλα από την Καλέντζου, η οποία πέτυχε 30 πόντους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει να στεφθεί κυπελλούχος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι που αποχωρούν, είτε γιατί συνταξιοδοτούνται είτε για άλλο λόγο, συνήθως δεν αντικαθίστανται. Ένα από αυτά ήταν η φιλόσοφος Υπατία από την Αλεξάνδρεια. "Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Το κενό που αφήνουν καλύπτεται συνήθως εκ των ενόντων, με το υφιστάμενο προσωπικό που καλείται βεβαίως να εργασθεί περισσότερο. Μια άλλη στάση απέναντι στον Ελληνισμό υποδεικνύουν οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας (Μέγας Βασίλειος, Γρηγόριος Νύσσης, Γρηγόριος Ναζιανζηνός και Ιωάννης Χρυσόστομος). Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το κύπελλο. Και, φυσικά, ουδείς τολμά να διαμαρτυρηθεί σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Οι εξαίρετοι αυτοί εκπρόσωποι της χριστιανικής διανόησης (ρητορείας και θεολογίας) στη διάρκεια του 4ου αι., που είχαν σπουδάσει στις φημισμένες σχολές της Αθήνας και των άλλων κέντρων του Ελληνισμού, στράφηκαν συχνά κατά της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Παλέψαμε πολύ σκληρά για να το κατακτήσουμε.

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος απλώς επιβεβαιώνουν την εμπειρική παρατήρηση.

Παράλληλα όμως αξιοποίησαν την αρχαία ελληνική φιλοσοφία για τη διαμόρφωση του δόγματος της Τριαδικής θεότητας και την αντιμετώπιση των αιρέσεων και πρότειναν την επιλεκτική αξιοποίηση των κλασικών κειμένων, με τον τρόπο της μέλισσας που παίρνει από τα άνθη μόνο ό,τι χρειάζεται (Μ. Βασίλειος). Ήταν ένας πραγματικός τελικός.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2002, μειώνονται σταθερά οι αναγγελίες πρόσληψης και συνεπώς η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με τη στάση τους αυτή, οι Πατέρες διευκόλυναν τον διάλογο και τη σύνθεση Χριστιανισμού και Ελληνισμού. Τώρα στόχος μας είναι το πρωτάθλημα.

Ευτυχώς, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν εμφανίζονται κρούσματα απολύσεων.

Παράσταση μωσαϊκού από έπαυλη στην Αντιόχεια με σκηνή θυσίας (αρχές 4ου αι.). Παρίσι, Μουσείο Λούβρου. Ο Ιουλιανός δοκίμασε εδώ πικρές απογοητεύσεις, ιδιαίτερα όταν επιχείρησε να τελέσει θυσία ζώου στο ναό του Απόλλωνος στο ειδυλλιακό προάστειο Δάφνη.

Το τρόπαιο το αφιερώνω στην μνήμη της γιαγιάς μου, που έφυγε από τη ζωή πριν από σαράντα μέρες", δήλωσε η Στέλλα Καλτσίδου, που αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια.

Αν, όμως, δεν ξεπεραστεί σύντομα το πρόβλημα και δεν φύγει η οικονομία από τον κύκλο της αβεβαιότητας, η καμπάνα ίσως να χτυπήσει και για τους ήδη εργαζομένους. Ερωτήσεις

Πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης η Τρίσα Σκίμπε του Παναθηναϊκού, που σημείωσε 45 πόντους.

1. Πώς χαρακτήριζε και πώς αντιμετώπιζε η αυτοκρατορική εξουσία τους αιρετικούς και πώς οι αιρετικοί την κεντρική εξουσία, σύμφωνα μετά δύο πρώτα παραθέματα;

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 32-36, 45-48, 57-61.

2. Να εξηγήσεις τη σημασία των όρων καθολικός και ορθόδοξος στα δύο παραθέματα.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Καλέντζου 30 (2), Μπαλτά, Ντέι, Βασιλείου, Τασούλη 2, Τσέιμπερς 16, Πρασσά 9 (2).

Με ποια σημασία χρησιμοποιούνται αυτοί οι όροι σήμερα;

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ: Χελιώτη, Γκιουλέκα, Χατζηνικολάου 9, Βλάχου 2, Καλτσίδου 13 (2), Σταχτιάρη 12 (1), Λυμούρα 15 (2), Μπατίστ 10.

3. Ποια η σημασία του αυτοκρατορικού διατάγματος του έτους 392 για την αρχαία θρησκεία και τους οπαδούς της; ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ακαδημία που κέρδισε στον μικρό τελικό τον Παναθηναϊκό με 68-57. 4. Σχολίασε την επιθετική στάση μιας μερίδας Χριστιανών εναντίον των μνημείων και των οπαδών της θρησκείας των Ολυμπίων και εκτίμησε τις συνέπειες της. Τα δεκάλεπτα: 20-16, 36-31, 57-40, 68-57

ΑΚΑΔΗΜΙΑ: Δασκαλόπουλου 8(1), Βακετέα, Ρίζου, Μακρή, Σωτηρίου 11(2), Κεχαγιά 14(1), Σαχανίδου 2, Ζικυρίδου, Κοσμά 11(1), Μπούσερ 22(1). ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπούλια, Σταμάτη 9(1), Σπαθάρου 5(1), Παπαηλία 6, Κλάντζου, Καββαδία, Νικολαϊδου 4, Μαγκιντόμπε, Ξάνθου 2, Μενελάου, Γιαλυτάκη 5, Σκίμπε 26(1).