Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο ζινταν και παλι "προσκυνησε" τον μπασινα :: 27/2/2006 19:42:42) 

Καταλυτική ήταν η παρουσία του Άγγελου Μπασινά στην… ανάσταση της Μαγιόρκας.

ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

Συνδυασμοί

Ο ΖΙΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ "ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ" ΤΟΝ ΜΠΑΣΙΝΑ

Ζητούν παράταση της δίκης του στη Χάγη

Ας υποθέσουμε ότι από 5 άτομα Α, Β, Γ, Δ και Ε θέλουμε να επιλέξουμε μια ομάδα 3 ατόμων, χωρίς να μας ενδιαφέρει η κατάταξη μέσα σ’ αυτήν την ομάδα.

"Ζιζού", ο πελάτης!

Παράταση της δίκης τού Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η οποία βρίσκεται ήδη στη δεύτερη χρονιά, ζήτησε χθες από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης η κατηγορούσα αρχή προκειμένου να παρουσιάσει ολοκληρωμένα στοιχεία κατά του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Αν x είναι ο αριθμός των διαφορετικών ομάδων που μπορούμε να επιλέξουμε, τότε από κάθε τέτοια ομάδα μπορούν να προκύψουν 3! διατεταγμένες ομάδες.

Θα… στρίβει στο εξής ο Ζινεντίν Ζιντάν στο άκουσμα του ονόματος "Μπασινάς"!

Ο εισαγγελέας Τζέφρι Νάις δήλωσε ότι θα χρειαστούν άλλες 200 ημέρες για να μπορέσει να παρουσιάσει στοιχεία που θα υποστηρίζουν τις 66 κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί κατά του Μιλόσεβιτς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η γενοκτονία που φέρεται να διέπραξε κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στη δεκαετία του 1990. Επομένως, ο συνολικός αριθμός των διατεταγμένων ομάδων θα είναι 3!x.

Ο θρυλικός Γάλλος αστέρας έχει σχεδόν αποκλειστικά δυσάρεστες αναμνήσεις από τις διασταυρώσεις του με τον Έλληνα διεθνή μέσο.

Η δίκη, η οποία άρχισε στις 12 Φεβρουαρίου 2002, έχει συμπληρώσει 162 συνεδριάσεις έως τώρα. Ο αριθμός αυτός όμως είναι το πλήθος των διατάξεων [pic].

Και καθώς, λόγω θέσης, τίθενται συχνά αντιμέτωποι "face to face", οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν να θυμούνται πολλά ο ένας από τον άλλο:

Το τριμελές δικαστήριο έχει θέσει στην κατηγορούσα αρχή ως προθεσμία την 16η Μαΐου προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της. Επομένως, θα είναι [pic], οπότε [pic].

- για πρώτη φορά ο Μπασινάς αντιμετώπισε τον "Ζιζού" στο ζευγάρωμα του Παναθηναϊκού με τη Γιουβέντους, στο Τσάμπιονς λιγκ της σεζόν 2000-01.

Αν γίνει δεκτό το αίτημα για παράταση της δίκης κατά 200 ακόμη ημέρες, αυτό θα σημαίνει ότι θα περάσει σχεδόν ένας χρόνος ώσπου ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να αρχίσει την υπεράσπισή του, την οποία θα αναλάβει ο ίδιος. Πιο συγκεκριμένα οι ομάδες αυτές θα είναι: [pic] [pic] [pic] [pic] [pic], [pic] [pic] [pic], [pic], και [pic].

Στο "Ντέλε Άλπι" ο Έλληνας μέσος έκανε το παιχνίδι της ζωής του, αλλά η Γιούβε νίκησε δύσκολα 2-1.

Κάθε τέτοια επιλογή λέγεται συνδυασμός των 5 ανά 3.

Στη ρεβάνς της Αθήνας, όμως, ο Ζιντάν έζησε έναν μικρό εφιάλτη.

Γενικά:

Ο Γάλλος δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας, ο Μπασινάς σκόραρε για τους "πράσινους" και ο Παναθηναϊκός απέκλεισε (3-1) τη "βέκια σινιόρα".

Συνδυασμός των ν στοιχείων ενός συνόλου Α ανά κ λέγεται κάθε υποσύνολο του

- το καλοκαίρι του 2004, στα προημιτελικά του Euro, άπαντες θεωρούσαν τη Γαλλία του Ζιντάν σίγουρη για την πρόκριση έναντι της Ελλάδας, αλλά με τον Μπασινά να "σβήνει" τον "Ζιζού" στη μεσαία γραμμή, το 1-0 έφερε τους παίκτες του Ρεχάγκελ στα ημιτελικά, στο "κομβικό" χρονικό σημείο πριν από το θαύμα.

Α με κ στοιχεία.

- προχθές, στις Βαλεαρίδες, ο "Ζιντάν της Μαγιόρκας", όπως τον αποκαλούν -λόγω ομοιότητας στη… φαλάκρα- τον Μπασινά, ήταν ο κορυφαίος της Μαγιόρκα στην ανατροπή (2-1) επί της "βασίλισσας".

Το πλήθος των συνδυασμών των ν στοιχείων ανά κ συμβολίζεται με [pic] και αν εργαστούμε όπως στο προηγούμενο παράδειγμα, βρίσκουμε ότι [pic].

Ο "Ζιζού" ήταν ξανά ωσεί παρών, ενώ ο Έλληνας μέσος έδωσε τη "μαγική" ασίστ στον Αράνγκο για το νικητήριο γκολ.

Επομένως, [pic].

Έτσι, ακόμη και η φίλα προσκείμενη στη Ρεάλ εφημερίδα "AS", τον ανακήρυξε πρόσωπο του αγώνα.

Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό δύο συνδυασμοί των ν ανά κ είναι διαφορετικοί αν διαφέρουν κατά ένα τουλάχιστον στοιχείο.

Άλλωστε, στις δυο τελευταίες αγωνιστικές που ο Μπασινάς χρίστηκε βασικός, η Μαγιόρκα πέτυχε ισάριθμες νίκες, ανέβηκε στη 14η θέση κι αίφνης ελπίζει στη σωτηρία!