Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ηττα (0-1) απο την επανομη και προβληματισμος :: 4/1/2006 19:33:03) 

Προσπάθεια του Ουέλινγκτον υπό την πίεση του Κωτσιόπουλου, στο χθεσινό φιλικό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ

Απλή Γραμμική Παλινδρόμηση

ΗΤΤΑ (0-1) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Απομακρύνθηκε ο γυάλινος κλωβός αρχηγική εμφάνιση Κουφοντίνα

Η απλούστερη περίπτωση παλινδρόμησης είναι η απλή γραμμική παλινδρόμηση (simple linear regression), κατά την οποία υπάρχει μόνο μια ανεξάρτητη μεταβλητή X (independent or input variable), και η εξαρτημένη μεταβλητή Y (dependent or response variable), η οποία μπορεί να προσεγγιστεί ικανοποιητικά από μία γραμμική συνάρτηση του X.

Ηχηρό χαστούκι

Με εκπλήξεις άρχισε χθες η πολύκροτη δίκη των 19 κατηγορουμένων για την εγκληματική δράση τής 17Ν. Η περίπτωση αυτή εμφανίζεται τόσο σε πειραματικές όσο και σε μη πειραματικές μελέτες.

Αν η χθεσινή εμφάνιση του Απόλλωνα με αντίπαλο την Αναγέννηση Επανομής (0-1) αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, τότε ο Μάκης Κατσαβάκης θα πρέπει να αναθεωρήσει αρκετές από τις απόψεις του για τους παίκτες του

Στις 9.17 το πρωί ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της διαδικασίας, της οποίας η πρώτη μέρα δεν παρέπεμπε καθόλου στις διαδικασίες που είχαμε συνηθίσει. Στις πειραματικές μελέτες ο ερευνητής καθορίζει, για παράδειγμα, από πριν τις δόσεις ενός φαρμάκου (ανεξάρτητη μεταβλητή) που δίνει στα πειραματόζωα και μετρά τις αντιδράσεις τους (εξαρτημένη μεταβλητή).

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Με κυρίαρχο θέμα την απομάκρυνση του γυάλινου προστατευτικού κλωβού που είχε τοποθετηθεί γύρω από τις θέσεις των κατηγορουμένων σε σχήμα πι, η διαδικασία κύλησε ομαλά, σε κλίμα ιδιαίτερης χαλαρότητας.

Με την παλινδρόμηση ενδιαφέρεται να προσδιορίσει μία σχέση δόσης-αντίδρασης για το συγκεκριμένο φάρμακο.

Εικόνα όπως η χθεσινή, γεννά μόνο απορίες και ερωτηματικά.

Τον τόνο έδωσε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαργαρίτης, επαναλαμβάνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι το δικαστήριο προτίθεται να διεξαγάγει μια δίκαιη δίκη.

Στις μη πειραματικές μελέτες ή δειγματοληψίες, γίνονται μετρήσεις σε δύο χαρακτηριστικά (μεταβλητές) για κάθε άτομο (μονάδα) του δείγματος.

Ο προπονητής του Απόλλωνα το παραδέχθηκε δηλώνοντας ευθαρσώς πως η εμφάνιση και το αποτέλεσμα αποτελούν ένα ράπισμα προς τους επαγγελματίες παίκτες του, που σνόμπαραν τον αντίπαλο και δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε τα προσχήματα.

Διαβεβαιώνοντας τους κατηγορουμένους πως το τεκμήριο της αθωότητάς τους είναι εξασφαλισμένο, διαχώρισε το έργο της Δικαιοσύνης - η οποία τώρα έχει τον λόγο - από εκείνον της εκτελεστικής εξουσίας.

Σε ένα δείγμα 10 μαθητών μετράμε, για παράδειγμα, το βάρος και το ύψος τους.

''Ελπίζω αυτή η εμφάνιση να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα και να διδαχθούμε από τα λάθη μας ενόψει της δύσκολης συνέχειας'', τόνισε ο Κατσαβάκης που ξεκαθάρισε τις απόψεις του για το υλικό της ομάδας.

Διαχώρισε μάλιστα τη θέση του όσον αφορά τη διαμόρφωση της αίθουσας, τονίζοντας ότι ο ίδιος την είδε μόλις πριν από τρεις ημέρες, όταν όλα ήταν έτοιμα.

Η διάκριση εδώ μεταξύ ανεξάρτητης και εξαρτημένης μεταβλητής είναι δύσκολη.

''Ορισμένοι από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο α' μέρος δεν έχουν θέση στον Απόλλωνα'', είπε και εξέφρασε την ανάγκη μεταγραφών:

Η απάντηση Μαργαρίτη

Αν αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το "τι συμβαίνει με το βάρος των παιδιών όταν αλλάζει το ύψος τους", τότε θεωρούμε ως ανεξάρτητη μεταβλητή X το ύψος και ως εξαρτημένη μεταβλητή Y το βάρος.

''Θέλουμε δύο παίκτες στον κεντρικό άξονα της άμυνας και δύο στην επίθεση''.

«Πείτε τα στην εκτελεστική εξουσία», απάντησε ο κ. Μαργαρίτης στις αιτιάσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα περί των εμπνευστών του κλωβού, λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου να διατάξει την άμεση απομάκρυνση της γυάλινης κατασκευής.

Οπότε, ενδιαφερόμαστε για την παλινδρόμηση του βάρους (Y) πάνω στο ύψος (X).

Για τους παίκτες που ενδέχεται να παραχωρηθούν.

Υπέρ της άποψης αυτής άλλωστε δεν τάχθηκαν μόνο οι κατηγορούμενοι διά στόματος Κουφοντίνα - ο οποίος φαίνεται πως ανέλαβε την εκπροσώπησή τους - αλλά και όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης και το μεγαλύτερο μέρος των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Αντίθετα, αν μας ενδιαφέρει το "τι συμβαίνει με το ύψος των παιδιών όταν αλλάζει το βάρος τους", τότε θεωρούμε ως ανεξάρτητη μεταβλητή Χ το βάρος και ως εξαρτημένη μεταβλητή Υ το ύψος.

''Εξετάζουμε μόνο την περίπτωση του Πετκάκη, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πρόταση''. Πάντως ο πρόεδρος, προετοιμασμένος όπως έδειξε να αντιμετωπίσει ένα κύμα ενστάσεων, με πρώτη και σημαντικότερη εκείνη που αφορά στη μη νόμιμη συγκρότηση του δικαστηρίου, φάνηκε να απορεί που κανείς δεν έθεσε το ζήτημα.

Τότε έχουμε παλινδρόμηση του ύψους (Υ) πάνω στο βάρος (Χ).

ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ κομμάτι η Επανομή που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση αιφνιδίασε τον Απόλλωνα που ήταν νωχελικός στο α' μέρος και πέτυχε το μοναδικό γκολ με τον έμπειρο Τσορακλίδη στο 12'.

Μόλις αναφέρθηκε σε αυτό, ο εκ των των συνηγόρων υπεράσπισης του Πάτροκλου Τσελέντη, Αριστείδης Οικονομίδης, ο κ. Μαργαρίτης εκδηλώθηκε. «Αυτό περίμενα να ακούσω τόση ώρα, αλλά δεν το άκουγα» είπε ίσως με ανακούφιση, καθώς, όπως εξήγησε στη συνέχεια, για να αποφασίσει ένα δικαστήριο για οποιοδήποτε ζήτημα, θα πρέπει κατ' αρχήν να λυθεί το θέμα της νομιμότητας της συγκρότησής του.

Οι Καλαμαριώτες αντέδρασαν στην επανάληψη με την προσθήκη των βασικών, πλην του Κλέιτον που προπονήθηκε μόνος, αλλά σκόνταψε στην οργανωμένη άμυνα της Αναγέννησης.

Επειδή όμως είχε ήδη προχωρήσει ο διάλογος για τον κλωβό, συμφώνησαν όλοι να

Με τον Απόλλωνα αγωνίστηκε στο α' μέρος και ο μέσος Τάσος Σαλωνίδης που ανήκει στην κυπριακή ΑΠΕ Πιτσιλιάς, που όμως δεν άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

ολοκληρωθεί και μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου να υποβληθούν οι λοιπές ενστάσεις.

Διαιτήτευσε ο Στραντζαλίδης (Παπαδόπουλος, Φρατζέσκος).

Ανάλογη συμπεριφορά

ΑΠΟΛΛΩΝ: Ραντιβόγεβιτς (62' Μπαντής), Μυροφορίδης (41' Πετκάκης), Σαμουηλίδης (41' Μουράφσκι), Παπαδόπουλος (41' Αμπονσά), Καπίας (41' Ιωάννου), Καραμανλής (41' Φυτανίδης), Σαλωνίδης (41' Ορφανός), Παπαδιάς (24' Μπάκανος (41' Καραλιόπουλος), Σπυρόπουλος (41' Παρμαξίδης), Ουέλινγκτον (41' Μουζαουί), Χριστοφορίδης (41' Παπάς). Όσον αφορά τον Δημ. Κουφοντίνα, τον μόνο από τους κατηγορουμένους που ζήτησαν τον λόγο, η εκδήλωση της επιθυμίας του να διατυπώσει την άποψή του, γινόταν αμέσως εκτελεστή.

ΕΠΑΝΟΜΗ: Μαλαμής (41' Παπαθανασίου, 70' Λάτσιος), Κοσμίδης (54' Μέμτσας), Μόσχου (41' Τσιτσιλής), Βαλκάνης (41' Τσερκέζης), Δέλλιος (41' Δημητριάδης), Κύρκος, Ουσταμπασίδης, Χατζηδρόσος (54' Μπουζάς), Τσορακλίδης (41' Τσιτσιλίκας, 68' Μπαλασάς), Κωτσιόπουλος (41' Αντωνιάδης), Κάσης (41' Αρτεμίου).

Δύο φορές σηκώθηκε και με χαμηλούς μάλλον τόνους - ανάλογους του κλίματος που επικρατούσε στην αίθουσα - αναφέρθηκε στις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης (κακή ακουστική και γυάλινο κλουβί) ανταποδίδοντας στον πρόεδρο την καλή συμπεριφορά που είχε επιδείξει απέναντί του.