Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( λαρισα: δανεικος απο την παρι :: 30/1/2006 21:26:52) 

ΛΑΡΙΣΑ: ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΙ Το 68,3% βλέπει «δίκαιη δίκη»

α) Εύρος (R)

Φινάλε με Χέλντερ

Μόνο το 26,3% των Ελλήνων εκφράζει ισχυρές αμφιβολίες

Το απλούστερο από τα μέτρα διασποράς είναι το εύρος ή κύμανση (range) (R), που ορίζεται ως η διαφορά της ελάχιστης παρατήρησης από τη μέγιστη παρατήρηση, δηλαδή:

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η ενίσχυση της Λάρισας για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η δίκη της 17 Νοέμβρη θα είναι μία «δίκαιη δίκη», ενώ σχεδόν τρεις στους δέκα απαντούν ότι θα είναι «μάλλον δίκαιη». Αυτό είναι το αποτέλεσμα σφυγμομέτρησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής «Μήλον της Έριδος», του Παύλου Τσίμα, η οποία μεταδόθηκε χθες από την κρατική τηλεόραση.

Εύρος [pic]Μεγαλύτερη παρατήρηση-Μικρότερη παρατήρηση

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 35χρονου Πορτογάλου, Μαρίνο Χέλντερ, ο οποίος θα αγωνίζεται για έξι μήνες με τη μορφή δανεισμού από την Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με την έρευνα, το 28,3 % απαντά ότι η δίκη θα είναι «μάλλον δίκαιη», ενώ το 26,3% εκφράζει ισχυρές αμφιβολίες. Έτσι, για τη βαθμολογία του τμήματος Α το εύρος είναι [pic], ενώ για το τμήμα Β, [pic], τιμές που επιβεβαιώνουν ότι πράγματι στο τμήμα Β έχουμε μεγαλύτερη διασπορά βαθμολογίας παρά στο τμήμα Α. Τα βλέμματα, ωστόσο, συγκεντρώνει η σημερινή αναμέτρηση κυπέλλου με τον Ακράτητο. Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες εκφράζουν έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για την έκβαση της πολύκροτης δίκης. Όταν έχουμε ομαδοποιημένα δεδομένα, το εύρος δίνεται από τη διαφορά του κατώτερου ορίου της πρώτης κλάσης από το ανώτερο όριο της τελευταίας κλάσης. Ο Δώνης δεν υπολογίζει τον τραυματία Σίμο και τον τιμωρημένο Φέρστερ, σε αντίθεση με τον Κυπαρίσση που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όπως και ο νεοαποκτηθείς Χλωρός. Συγκεκριμένα, το 70,6% όσων ερωτήθηκαν απαντά ότι το ενδιαφέρον του για τη δίκη είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ενώ μόνο το 29,2% απάντησε ότι «δεν το ενδιαφέρει η δίκη και ότι δεν θα παρακολουθήσει την εξέλιξή της». Το εύρος των υψών των μαθητών του δείγματος στον πίνακα 9 είναι [pic].

ΞΑΝΘΗ: Ο Ελπίδιο Σίλβα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκεται στο στόχαστρο των Θρακιωτών, ενώ μια ευχάριστη είδηση περίμενε τον Ματζουράκη στη χθεσινή προπόνηση. Το 41%, μάλιστα, ζητά την πλήρη τηλεοπτική της κάλυψη, ενώ το 36,5% όσων ερωτήθηκαν επιθυμεί τις κάμερες στη δικαστική αίθουσα υπό όρους.

Προφανώς, το εύρος σε ομαδοποιημένα δεδομένα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από τα αντίστοιχα δεδομένα πριν αυτά ομαδοποιηθούν.

Ο τραυματισμός του Παπαδημητρίου δεν αποδείχθηκε σοβαρός και θα δώσει το παρών στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αφού η επιτροπή εφέσεων απέρριψε το αίτημα των "ερυθρολεύκων", που τιμωρήθηκαν για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, το 19,7% θεωρεί σωστή την πρόσφατη νομοθεσία που απαγορεύει τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της ακροαματικής διαδικασίας.

Για παράδειγμα, το εύρος των υψών στον πίνακα 8, πριν αυτά ομαδοποιηθούν, βρήκαμε ότι είναι [pic].

ΑΙΓΑΛΕΩ: Με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Παπουτσής, που αποβλήθηκε στον αγώνα κυπέλλου με τον Ακράτητο.

Όσο για τον περίφημο… κλωβό, μέσα

Το εύρος είναι ένα αρκετά απλό μέτρο, που υπολογίζεται εύκολα δε θεωρείται όμως αξιόπιστο μέτρο διασποράς, γιατί βασίζεται μόνο στις δυο ακραίες παρατηρήσεις.

ΚΥΠΕΛΛΟ: Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των πρώτων προημιτελικών. Νίκη Βόλου-ΑΕΚ: Πολατιάν (Πέλλας), Ολυμπιακός-Ξάνθη: Τσίκινης (Μεσσηνίας), Εθνικός Αστέρας-Αγροτικός Αστέρας: Δαλούκας (Θεσσαλίας).

στον οποίο κάθονταν χθες οι 19 κατηγορούμενοι και τελικά αποφασίστηκε να αποσυρθεί σταδιακά, το 68,1% φαίνεται να συμφωνεί με αυτήν την απόφαση, αφού χαρακτήριζε την ύπαρξή του «υπερβολή».

Τέλος, για τους περισσοτέρους, στην υπόθεση «τρομοκρατία» στην Ελλάδα δεν έχει γραφτεί ακόμη η τελευταία σελίδα. Σχεδόν πέντε στους δέκα (47,7%) απάντησαν ότι οι συλλήψεις του καλοκαιριού, αλλά και οι πιο πρόσφατες, «μάλλον» δεν έκλεισαν τον κύκλο της τρομοκρατίας, ενώ το 26,6% είναι απόλυτο: «όχι», ο κύκλος δεν έκλεισε. Το 23,5% των ερωτηθέντων, ωστόσο, απάντησε ότι «ξεμπερδέψαμε σίγουρα με την τρομοκρατία μετά τις συλλήψεις».

Η έρευνα διενεργήθηκε χθες, πρώτη ημέρα της δίκης, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάππα Research, σε δείγμα 1.300 ατόμων, κατοίκων του Λεκανοπεδίου.