Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( θετικο αποτελεσμα θελει σημερα ο απολλων κοντρα στον παοκ :: 8/1/2006 19:23:05) 

Ο Κόφι Αμπονσά επιστρέφει στην ενδεκάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

Παράδειγμα 8

ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο τουρισμός απειλεί τη γαλήνη

Δύο παράλληλες επίπεδες μεταλλικές πλάκες διατηρούνται κατακόρυφες και αντικριστές.

Ποδαρικό με το δεξί

Σουβενίρ από την Ανταρκτική. Οι τουρίστες χαμογελούν

Οι πλάκες έχουν φορτιστεί με ετερώνυμα, απολύτως ίσα, ηλεκτρικά φορτία και απέχουν απόσταση l = 5 cm.

Το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (21.00, Alpha) αποτελεί την αφετηρία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Απόλλωνα Καλαμαριάς για το 2006. Αποστολή δύσκολη. Οι «κοκκινόμαυροι» όμως έχουν μάθει να ζουν στα δύσκολα…

Παγωμένη, σχεδόν άψυχη, ήταν κάποτε το τελευταίο μέρος στη Γη που θα επέλεγε κανείς να επισκεφθεί για λόγους αναψυχής.

Ανάμεσα τους υπάρχει διαφορά δυναμικού VAB = 40V.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Σήμερα όμως, τα γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές στην Ανταρκτική θησαυρίζουν.

Α. Πόσο είναι το μέτρο της έντασης του ομογενούς ηλεκτροστατικού πεδίου ανάμεσα στις πλάκες;

Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος είχαν όλο τον καιρό στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν για την αναμέτρηση που θα κλείσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των μυθιστορηματικών και εξωτικών διακοπών έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την ήπειρο αυτή - από 4.800 το 1991 σε 15.325 το 2001.

Β. Πολύ κοντά στη θετική πλάκα τοποθετείται μικρό σώμα με μάζα m = 8 mg και φορτίο q = 8 mC.

Ο βαθμός δυσκολίας σίγουρα είναι μεγάλος, αλλά αυτό δεν φοβίζει κανέναν και πρωτίστως το νέο τεχνικό της ομάδας Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα, και δείχνει να έχει καταλήξει στα τελικά του πλάνα.

Ανάλογη αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των εταιρειών που προσφέρουν ταξίδια με αεροσκάφη, θαλαμηγούς, παγοθραυστικά ή κρουαζιερόπλοια.

Να υπολογίσετε το μέτρο της δύναμης και το μέτρο της επιτάχυνσης του σώματος.

«Σίγουρα πρόκειται για ένα αντίπαλο που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και αυτό δείχνει ότι πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή» είπε ο Σερραίος τεχνικός και εξήγησε πώς μπορεί να φτάσει η ομάδα του στο στόχο της: Και οι οικολογικές οργανώσεις φοβούνται πως ο μαζικός τουρισμός αρχίζει να καταστρέφει την τελευταία μεγάλη «άγρια ομορφιά» του κόσμου.

Γ. Να υπολογίσετε το έργο της ηλεκτροστατικής δύναμης μέχρι να φτάσει το σώμα στην αρνητική πλάκα.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του αντιπάλου και να τον κρατήσουμε μακριά από την περιοχή μας ώστε να μην κινδυνεύσουμε». Παρόλο που η Ανταρκτική είναι μιάμιση φορά το μέγεθος των ΗΠΑ, οι τουρίστες τείνουν να συγκεντρώνονται σε μια χούφτα μέρη, εκεί όπου ζουν τα φυτά, οι φώκιες και οι πιγκουίνοι, προσκολλώμενοι στο 2% της Γης που είναι απαλλαγμένο από πάγο στη διάρκεια του - παγωμένου και πάλι - καλοκαιριού.

Δ. Να υπολογίσετε το χρονικό διάστημα που χρειάζεται, για να καλύψει την παραπάνω διαδρομή και το μέτρο της ταχύτητας του στο τέλος της διαδρομής.

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ της διακοπής ο Κατσαβάκης έχει μελετήσει καλά τον ΠΑΟΚ και ξέρει πως η δύναμή του εστιάζεται στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Οι περιβαλλοντολόγοι ζητούν την επιβολή ποσοστώσεων για τον περιορισμό του τουρισμού και προειδοποιούν πως η γαλήνη της Ανταρκτικής απειλείται.

Ε. Να υπολογίσετε τη μεταβολή της κινητικής ενέργειας του μικρού σώματος στη διαδρομή του από τη μία πλάκα στην άλλη και να τη συγκρίνετε με το έργο της ηλεκτροστατικής δύναμης.

Παρ' όλα αυτά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις του συστήματος, καθώς δείχνει να εμπιστεύεται το αγαπημένο του 3-5-2, το οποίο όταν θα επιτίθενται οι «κοκκινόμαυροι» θα μετατρέπεται σε 3-4-3 για να απλώνεται η επίθεση και να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του συμπολίτη.

Θα υποθέσετε ότι η μόνη δύναμη που ασκείται στο σώμα είναι η δύναμη από το ηλεκτροστατικό πεδίο.

Επειδή ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλος ο Σερραίος τεχνικός θα δώσει ειδικούς ρόλους σε κάποιους παίκτες, ώστε να μην αφήνουν τον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί σωστά και να οδηγήσουν τους παίκτες του να απειλήσουν μόνο με σέντρες. Εκεί υπάρχει ο Κόβατς, αλλά και οι αμυντικοί, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν και να τους… αναχαιτίσουν!

Η ΑΠΟΥΣΙΑ του αρχηγού αυτής της ομάδας, δηλαδή του Νίκου Παπαδόπουλου (του Χρήστου) αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Σερραίο τεχνικό, συνάμα όμως είναι το πιο σημαντικό. Στη συγκεκριμένη θέση, του αριστερού αμυντικού, εκτός από την ανασταλτική συνεισφορά του, μπορεί και να συνδέεται ιδανικά με τον Καραλιόπουλο, που παίζει στην ίδια πλευρά και στα χαφ. Το κενό του θα κληθεί να αναπληρώσει ο Αμπονσά, ο οποίος επιστρέφει ύστερα από δύο αγώνες για το πρωτάθλημα (ΑΕΚ) και το κύπελλο (Λάρισα) στην αρχική ενδεκάδα. Ο Γκανέζος αμυντικός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε και θα αντικαταστήσει τον αρχηγό των «κοκκινόμαυρων» στην αριστερή πλευρά με τον Μουράφσκι να παραμένει στο κέντρο της άμυνας.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με το καθιερωμένο χαλάρωμα και τις τελευταίες οδηγίες και αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ο Κατσαβάκης θα ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Κόβατς, Φυτανίδη, Αμπονσά, Μουράφσκι, Ιωάννου (δεν προπονήθηκε χθες λόγω ίωσης), Ορφανό, Πετκάκη, Καραλιόπουλο, Κλέιτον, Παπά και Μουζαουί. Στην αποστολή βρίσκονται και οι Καλογεράκης, Παρμαξίδης, Ουέλινγκτον, Μυροφορίδης, Σαμουηλίδης, Σπυρόπουλος, Καραμανλής, Χρστοφορίδης και Μπόλος.