Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο ντα κοστα της μπορντο :: 16/1/2006 21:34:52) 

Ο Ντα Κόστα (αριστερά( με τη φανέλα της Πόρτο πριν από τέσσερα χρόνια.

ΓΝΩΜΗ

13.2 Βασικοί θεσμοί

Ο ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ ΤΗΣ ΜΠΟΡΝΤΟ

Φιλελεύθεροι ιμπεριαλιστές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) είναι μια ένωση ευρωπαϊκών κρατών τα οποία, με την προσχώρησή τους, δεσμεύονται να συνεργάζονται για τη δημοκρατία, την οικονομική και κοινωνική ευημερία και την ειρήνη.

Πορτογάλος στην Τούμπα

Ο Τζορτζ Μπους έφθασε στην εξουσία με έναν απλό στόχο: να υπερασπιστεί τα αμερικανικά συμφέροντα μέσα στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν είναι ομοσπονδιακό κράτος, όπως η Γερμανία ή οι ΗΠΑ (βλ. Κεφ. 8.1), ούτε είναι απλώς ένας οργανισμός συνεργασίας κρατών, όπως τα Ηνωμένα Έθνη (βλ. Κεφ. 14.2).

Μέσα στον… χαμό, που προκλήθηκε την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κλείσει μια μεταγραφή.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σάρωσαν αυτή την τάση του απομονωτισμού.

Η συνένωση αυτή των ευρωπαϊκών κρατών, σημαίνει ότι τα κράτη-μέλη μεταβιβάζουν ορισμένες εξουσίες τους (νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές) σε αντίστοιχους κοινούς θεσμούς της ΕΕ.

Χθες έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο 26χρονος Πορτογάλος, Καρντόσο Πάουλο Σέρτζιο Ντα Κόστα, προκειμένου να συμμετάσχει στις προπονήσεις της εβδομάδας.

Τότε πήραν το πάνω χέρι οι νεο-ιμπεριαλιστές και έπεισαν τον πρόεδρο πως η σωτηρία της Αμερικής δεν περνάει από την αναδίπλωσή της, αλλά από τη μεσσιανική επέκταση της δημοκρατίας.

Με αυτόν τον τρόπο οι αποφάσεις για ορισμένα θέματα κοινού ενδιαφέροντος λαμβάνονται δημοκρατικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Ντα Κόστα είναι "δεκάρι" και ανήκει στην Μπορντό, με την οποία ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αλληλογραφία και απέσπασε την έγκρισή της, ώστε να έρθει στην Ελλάδα.

Ενδεχομένως με τη χρήση στρατιωτικής ισχύος.

Τα βασικά θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εκπροσωπεί τους πολίτες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που εκπροσωπεί τα κράτη-μέλη, το Συμβούλιο Υπουργών, που εκπροσωπεί τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, αλλά και την ομάδα του, υπάρχει ουσιαστικά προσυμφωνία κι εφόσον δείξει στις επόμενες προπονήσεις ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, τότε θα αποκτηθεί.

Η ομιλία που εκφώνησε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός πρόεδρος με θέμα την μετά τον Σαντάμ εποχή, είναι η τέλεια επεξήγηση αυτής της ιδεολογίας.

Η επιτροπή, το Συμβούλιο Υπουργών και το Κοινοβούλιο αποτελούν το λεγόμενο «θεσμικό τρίγωνο», το οποίο διαμορφώνει τη νομοθεσία και τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ένωση.

Ο ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ έπαιξε στην πατρίδα του, στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στην Αλβέρκα, από την οποία τον αγόρασε η Ίντερ το 2000.

Ο στόχος του αφοπλισμού του Ιράκ κρύβει μια πολύ ευρύτερη φιλοδοξία που είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο εκδημοκρατισμός της Μέσης Ανατολής.

Πίνακας 13.1 Το θεσμικό Τρίγωνο. Η Επιτροπή προτείνει νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο αποφασίζουν.

Η ομάδα του Μιλάνου τον έδωσε δανεικό στη Ρετζίνα στην οποία είχε μια γεμάτη σεζόν στο καμπιονάτο (2000-01, 23 συμ. 1 γκολ).

Σύμφωνα με τους θεωρητικούς του νεο-ιμπεριαλισμού, η περιοχή αυτή του κόσμου έχει μείνει στο περιθώριο των διαδικασιών πολιτικού και κοινωνικού εκσυγχρονισμού και οι ρίζες της τρομοκρατίας βρίσκονται ακριβώς σ' αυτή την καθυστέρηση.

φωτ.13.5 Κάθε χώρα της Ε.Ε. είναι ελεύθερη να αποφασίζει την εθνική της πολιτική, π.χ. την εκπαιδευτική πολιτική. Η Ε.Ε. παράλληλα, θέτει κοινούς στόχους στον τομέα της εκπαίδευσης, εφόσον απαιτείται κατοχύρωση ισοτιμίας των πτυχίων και κοινά προσόντα για τους εργαζόμενους (π.χ. επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες, δια βίου μάθηση). Οι στόχοι αυτοί προωθούνται στα κράτη μέλη με αντίστοιχες οδηγίες και χρηματοδοτήσεις ανάλογων πολιτικών. Η ΕΕ αναλαμβάνει δράση μόνον, εφόσον αυτή είναι πιο αποτελεσματική από αντίστοιχα εθνικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων αποστέλλει οδηγίες στα κράτη μέλη, τα οποία οφείλουν να τις εφαρμόζουν. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΕΕ προχωρεί σε παρατηρήσεις ή επιβολή προστίμων.

Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Πόρτο (10 συμ.) και την μεθεπόμενη στη Βενέτσια (20 συμ.) και το καλοκαίρι του 2003 τον αγόρασε από την Ίντερ η Μπορντό.

Αν και χοντροκομμένη, η ανάλυση αυτή έχει μια ουσία.

«Η Κοινότης έχει ως αποστολή, με τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς και την προοδευτική προσέγγιση της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών……………τη συνεχή επέκταση της οικονομίας…» Άρθρο 2 της Ιδρυτικής Πράξης της Ε.Ο.Κ - Να σχολιάσετε στην τάξη τις διαφορές που εντοπίζετε μεταξύ Ε.Ο.Κ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στους "γιρονδίνους" ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν 2003-04 (22 συμ. σε Γαλλία και ΟΥΕΦΑ), αλλά την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στη Ζιλ Βιθέντε, στην οποία ήταν συμπαίκτης με τον Ζούλιο Σέζαρ της ΑΕΚ (έχουν και τον ίδιο μάνατζερ).

Αλλά το θέμα είναι αν ένας πόλεμος στο Ιράκ θα ευνοήσει αυτό τον στόχο του εκδημοκρατισμού και του εκσυγχρονισμού ή αν αντιθέτως θα καθυστερήσει την αλλαγή.

Το καλοκαίρι επέστρεψε στη Μπορντό (έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2007), αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Η διαρκής αναφορά των Αμερικανών στα παραδείγματα της Γερμανίας και της Ιαπωνίας δεν είναι καθόλου πειστικά.

ΧΘΕΣ Ο ΠΑΟΚ απαλλάχτηκε οριστικά από το συμβόλαιο του Βλάντιμιρ Κάραλιτς.

Εκεί υπήρχαν οι απαρχές μιας κοινωνίας των πολιτών, που φαίνεται να λείπουν από πολλά αυταρχικά κράτη της Μέσης Ανατολής.

Ο 21χρονος επιθετικός δέχτηκε τελικώς την πρόταση του Δικεφάλου, έλυσε το συμβόλαιό του κι αποτελεί οριστικά παρελθόν για τον ΠΑΟΚ.

Ο φιλελεύθερος ιμπεριαλισμός, έστω και με τις καλύτερες προθέσεις, υπάρχει κίνδυνος να τροφοδοτήσει τα αντιδυτικά αισθήματα και να δημιουργήσει τρομοκρατικές τάσεις, αντί να εξαφανίσει την πηγή τους.

Η ΠΑΕ, πάντως, δεν γλίτωσε την τελευταία δόση των 40.000 ευρώ στην πρώην ομάδα του, την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, που πρέπει να πληρώσει στις 31 Ιανουαρίου.

Υπάρχει επίσης κίνδυνος να προκαλέσει αντιδράσεις απόρριψης στους εκσυγχρονιστικούς κύκλους του αραβικού κόσμου, που δεν περίμεναν τα κηρύγματα του Τζορτζ Μπους για να αγωνιστούν για τη δημοκρατία.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το θέμα του Μελίσση κι αναμένεται η εξέλιξη μέσα στην εβδομάδα, ενώ ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να ψάχνει κι έναν παίκτη για την δεξιά πλευρά.

Τότε ήταν μόνοι, ενώ οι Δυτικοί συνεταιρίζονταν με τους διεφθαρμένους δεσπότες στο όνομα της ρεαλπολιτίκ.

Ο στόχος φέρεται να έχει εντοπιστεί, αλλά σ' αυτό το θέμα ο Δικέφαλος κινείται με άκρα μυστικότητα…

Οι Αμερικανοί νεο-ιμπεριαλιστές λησμονούν ότι η δημοκρατία είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που σχηματίζει ένα όλον, το οποίο - κυρίως - δεν μπορεί να αγνοεί τη διεθνή νομιμότητα.