Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ξανθη: κορυφαιος ο εμερσον :: 16/1/2006 21:16:18) 

κόντρα των δύο Βραζιλιάνων συμπαικτών στην Ξάνθη είχε νικητή τον Εμερσον. Ο σταρ της ακριτικής ομάδας ανακηρύχθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για τον πρώτο γύρο, αφήνοντας στην δεύτερη τον Λουτσιάνο. Πρεμιέρα και αποθέωση για Μάνσο.

ΟΧΙ

Κριτήριο αυτοαξιολόγησης του μαθητή

Κορυφαίος της Ξάνθης στον πρώτο γύρο ο Έμερσον.

Λαθεμένες αντιλήψεις για την απουσία κινδύνου

Α. Τελειώνοντας τη μελέτη και συζήτηση του κεφαλαίου αυτού και εφόσον κοίταξες τις περιλήψεις και κατανόησες τις καινούργιες έννοιες, θα πρέπει να μπορείς να απαντήσεις σύντομα τις παρακάτω ερωτήσεις.

ΞΑΝΘΗ: ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΕΜΕΡΣΟΝ

ΆΝΝΑ ΚΟΚΚΕΒΗ

Σε όποιες συναντάς δυσκολία, συμβουλέψου και πάλι το αντίστοιχο μάθημα.

Πρεμιέρα για Μάνσο

Πολλά και έγκυρα τα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα αναφορικά με την αποποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης.

1. Ποια η σημασία των θετικών μέτρων για τις γυναίκες;

Την πρώτη του προπόνηση με την φανέλα της Ξάνθης έκανε χθες ο Ντάμιαν Μάνσο, με τον Αργεντινό μέσο να γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στην προπόνηση.

Πολλές, όμως, και οι λαθεμένες αντιλήψεις για την απουσία κινδύνου από τη χρήση της ουσίας, μεταξύ των νέων.

Ανάφερε μερικά.

Χθες πάντως δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του γκάλοπ της ΠΑΕ για τον κορυφαίο της Ξάνθης στον πρώτο γύρο με τον Έμερσον να συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων, μπροστά από τους Λουτσιάνο και Τοροσίδη.

Τόσο με βάση τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα όσο και από την κλινική μου πείρα ως ψυχολόγου, περιορίζομαι να επισημάνω ότι οι κίνδυνοι, κάτω από ορισμένες συνθήκες, από τη χρήση της κάνναβης (π.χ. συχνότητα), σε συνδυασμό με ατομικούς παράγοντες (ευάλωτα άτομα) μπορεί να αποτελέσουν εκλυτικό παράγοντα για την εκδήλωση σοβαρής ψυχιατρικής διαταραχής.

Υπάρχουν τέτοια μέτρα και για άλλες κατηγορίες πληθυσμού;

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών κάνναβης που απευθύνονται στα θεραπευτικά προγράμματα.

2. Γιατί όταν υπερασπίζομαι το δημοκρατικό πολίτευμα υπερασπίζομαι και τα δικαιώματά μου;

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και έτσι όλοι μας θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για να επιστρέψουμε στις καλύτερες εμφανίσεις και στις νίκες" υποστήριξε ο Βραζιλιάνος.

Οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα δεδομένα.

3. Ποιοι νόμοι κατοχυρώνουν τα δικαιώματά σου, όταν βρίσκεσαι έξω από την Ελλάδα;

Ο Βούλγαρος μέσος, Τσίπεφ δοκιμάστηκε χθες από τον Γιάννη Ματζουράκη.

Προκειμένου να προφυλάξουμε τους νέους από τις συνέπειες της τιμωρητικής πολιτικής, να μην εκθέσουμε σε κίνδυνο την ψυχοκοινωνική τους υγεία.

4. Έχω το δικαίωμα στην ιδιοκτησία μου και στη χρήση των πόρων του φυσικού περιβάλλοντος.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ο 24χρονος μέσος Βλάνταν Ζίφκοβιτς, παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες στον Πανσερραϊκό.

Και πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι.

Ποιες υποχρεώσεις περιορίζουν αυτά τα δικαιώματα;

Σήμερα θα ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Μπενίτες στον Εθνικό.

5. Τι σημαίνει ότι όλα τα δικαιώματα (ατομικά, πολιτικά, κοινωνικά), συνδέονται μεταξύ τους και αποτελούν ένα σώμα δικαιωμάτων; Δώσε παραδείγματα. 6. Η ισότητα που κατοχυρώνει το Σύνταγμα είναι αναλογική. Δώσε παραδείγματα. 7. Υπάρχουν περιορισμοί στην ελευθερία του τύπου;

Β. Να βάλεις σε κύκλο το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση: Οι βασικές υποχρεώσεις, που περιορίζουν τα δικαιώματα του πολίτη, είναι: α. ο σεβασμός των νόμων και των δικαιωμάτων όλων των άλλων β. η υπακοή στην κρατική εξουσία γ. ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ανωτέρων

Γ. Να γράψεις στο κενό αριστερά της Α' Στήλης δεδομένων, το γράμμα των δεδομένων της Β' Στήλης που ταιριάζει: Α απαγόρευση προσηλυτισμού επίδομα πολύτεκνου επαγγελματική κατάρτιση προστασία ιδιωτικής ζωής ίδιος μισθός για ίδια εργασία Β α. άσυλο κατοικίας β. δικαίωμα εργασίας γ. θρησκευτική ελευθερία δ. δικαίωμα ισότητας ε. δικαίωμα κοινωνικής πρόνοιας

Δ. Τώρα, χαρακτήρισε τις παρακάτω προτάσεις σωστές ή λανθασμένες, βάζοντας σε κύκλο το αντίστοιχο γράμμα (Σ για τις σωστές και Λ για τις λανθασμένες) • Τα δικαιώματα του ατόμου δεν έχουν περιορισμούς: Σ - Λ • Τα ατομικά δικαιώματα είναι απαράγραπτα: Σ - Λ • Ατομικά δικαιώματα ισότητας και ελευθερίας έχουν μόνον οι έλληνες πολίτες: Σ - Λ • Οι αλλοδαποί δε δικαιούνται ίση αμοιβή με τους έλληνες συναδέλφους τους: Σ - Λ • Η παιδεία είναι δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες: Σ - Λ • Κοινωνικό δικαίωμα εργασίας είναι η υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει για όλους την εργασία που επιθυμούν: Σ - Λ • Η προστασία της υγείας περιλαμβάνει και την επανένταξη του ασθενούς: Σ - Λ • «Αειφόρος» ανάπτυξη είναι η συνεχής οικονομική ανάπτυξη της χώρας: Σ - Λ