Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στον ολυμπιακο ετοιμαζονται για την προταση στον σπανουδακη :: 8/1/2006 19:20:36) 

Λαγός εναντίον Τουρέ στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη. Στον Ολυμπιακό θα ήθελαν πολύ να τους δουν συμπαίκτες.

ΑΓΝΗ ΜΠΑΛΤΣΑ 10. Οι λειτουργίες του κράτους

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

Άριες αγάπης από μία ντίβα

- Η νομοθετική λειτουργία: Η σύνθεση της Βουλής.

Το κυνήγι του Λαγού

Η Αγνή Μπάλτσα θα είναι εδώ. Η μέτζο σοπράνο δίνει την Κυριακή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Οι αρμοδιότητες της Βουλής

Εργοστάσιο ταλέντων, ο Ηρακλής. Μετά την ΑΕΚ που χτύπησε την πόρτα των "κυανόλευκων" για τον Παντελή Καπετάνο, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο, αυτή τη φορά για τον Παναγιώτη Λαγό.

ΕΦΗ ΦΑΛΙΔΑ

- Η εκτελεστική λειτουργία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το όνομα του 21χρονου διεθνή μέσου βρίσκεται εδώ και καιρό στην περίφημη λίστα του Τροντ Σόλιντ, με τον Νορβηγό τεχνικό να ανάβει το πράσινο φως για να κινηθεί η διαδικασία απόκτησής του.

Η Αγνή Μπάλτσα θα ερμηνεύσει άριες και αποσπάσματα από όπερες την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής

Η Κυβέρνηση

Πληροφορίες από τον Πειραιά άλλωστε αναφέρουν ότι οι μεταγραφές και δη ο Λαγός ήταν ένας από τους λόγους που ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, στο Ρέντη.

Πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που η πολυβραβευμένη Αγνή Μπάλτσα εμφανίστηκε στο αθηναϊκό κοινό.

- Η δικαστική λειτουργία

Ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" δεν είχε καμία επαφή με τους παίκτες, παρά μόνο με τον Σόλιντ προκειμένου να συζητήσουν -παρουσία και του γενικού αρχηγού Σάββα Θεοδωρίδη- τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου.

Μια κίνηση αγάπης, λοιπόν, την ανεβάζει στη σκηνή της Μεγάλης Αίθουσας των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής, για να ερμηνεύσει άριες και αποσπάσματα από όπερες, για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, σωματείου για τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις.

Για να μελετήσεις αυτό το κεφάλαιο πρέπει να θυμηθείς την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, τη διάκριση των λειτουργιών της κρατικής εξουσίας και την έννοια του εκλογικού σώματος.

Η υπόθεση του Λαγού μάλιστα, φέρεται να βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα για τους διοικούντες τον Ολυμπιακό, καθώς θέλουν να προλάβουν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επίσης φέρεται να ενδιαφέρεται σοβαρά για τον παίκτη του Ηρακλή. Το εγχείρημα ερμηνείας δεκαέξι λυρικών κομματιών κάνει την Αγνή Μπάλτσα, τη σπουδαιότερη δραματική μέτζο σοπράνο της εποχής μας, όπως τη χαρακτήρισε ο μαέστρος Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, να εκτιμάει τις δυσκολίες, καθώς "θα προσπαθήσει μέσα στο διάστημα που κρατάει μία άρια, να δώσει το μέγεθος ενός μουσικού έργου".

Το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά αναφέρεται στην σημαντική δημοκρατική αρχή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία.

ΔΗΛΏΣΕΙΣ μετά το πέρας της συνάντησης εννοείται πως δεν έγιναν, αλλά όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Ολυμπιακό τις προσεχείς μέρες οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για τον νεαρό διεθνή. Η Αγνή Μπάλτσα εξέφρασε τη συγκίνησή της και τη συναισθηματική της φόρτιση που οφείλονται στο γεγονός ότι τραγουδάει στην Ελλάδα. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι και το θέμα της ταινίας «Εις το όνομα του πατρός» του Τζόρνταν. Την υπόθεση μάλιστα θα αναλάβει ο "συνήθης ύποπτος" για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού Γιώργος Λούβαρης, ο οποίος θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ηρακλή, Γιώργο Σπανουδάκη, για να κλείσουν τη συμφωνία. "Μέχρι σήμερα δεν μπόρεσα να βολέψω ούτε τη μοναξιά μου ούτε τον φόβο μου πάνω στη σκηνή.

Από τις ιστοσελίδες της Βουλής (www.parliament.gr) αλλά και το τηλεοπτικό κανάλι, που διαθέτει, θα ενημερωθείς για τη λειτουργία της αλλά και για πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αναπτύσσει.

Παραμένει άγνωστο αν στις προθέσεις του Ολυμπιακού είναι σε περίπτωση συμφωνίας ο Λαγός να κατηφορίσει άμεσα στον Πειραιά ή να παραμείνει στον Ηρακλή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και να ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. Μαζί όμως με τους μουσικούς της ΚΟΑ θα το προσπαθήσουμε.

Μπορείς να συγκεντρώσεις πληροφορίες για το θεσμό της Βουλής των Εφήβων που θα σε απασχολήσει στο Λύκειο. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ η υπόθεση του Λαγού βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση μ' αυτήν του Παντελή Καφέ.

Κι ελπίζω η ορχήστρα αυτή να αποκτήσει κάποτε τη δική της αίθουσα".

Στο κεφάλαιο αυτό θα διαπιστώσεις πώς πραγματώνεται η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και θα συνειδητοποιήσεις την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Ο Ολυμπιακός επιθυμεί επέκταση της συνεργασίας με τον διεθνή μέσο ετοιμάζοντας πρόταση ανανέωσης για 2,5 ακόμη χρόνια, ωστόσο παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του Βεροιώτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στα υπόψη της Ρόμα και της Ντιναμό Κιέβου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει άριες και αποσπάσματα από τις όπερες "Φάουστ" του Γκουνό, "Ο προφήτης" του Μάγιερμπιρ, "Ηρωδιάς", "Θαΐς" και "Βέρθερος" του Μασενέ, "Κάρμεν" του Μπιζέ, "Τρώες στην Καρχηδόνα" του Μπερλιόζ, "Νόρμα" και "Καπουλέτοι και Μοντέγοι" του Μπελίνι, "Η δύναμη του πεπρωμένου" και "Ντον Κάρλος" του Βέρντι, "Καβαλερία ρουστικάνα" του Μασκάνι.

Η μουσική εκδήλωση, στην οποία η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει αφιλοκερδώς με αρχιμουσικό τον Νίκο Αθηναίο, συμπίπτει με το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ορχήστρας που φέτος γιορτάζει 60 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και τη μουσική. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η έκθεση φωτογραφίας "60 χρόνια Κρατική Ορχήστρα Αθηνών" που παρουσιάζεται στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής μέχρι τις 7 Μαρτίου σε συνδιοργάνωση της ΚΟΑ και του ΑΚΤΟ.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιλεγμένες φωτογραφίες από το ιστορικό αρχείο της ΚΟΑ καθώς και φωτογραφίες από πρόσφατες συναυλίες της ορχήστρας του διαστήματος 2001-2002 που τράβηξαν σπουδαστές του κλάδου φωτογραφίας του ΑΚΤΟ.

INFO

Η Αγνή Μπάλτσα ερμηνεύει αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, τηλ. 210.7282.333) την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις