Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΡΟΟΥΑΝ ΟΥΪΛΛΙΑΜΣ

Κριτήριο αυτοαξιολόγησης του μαθητή

Δεν τον σταματά ούτε η ΤΣΣΚΑ

Πρόσωπα

Α. Τελειώνοντας τη μελέτη και συζήτηση του κεφαλαίου αυτού και εφόσον κοίταξες τις περιλήψεις και κατανόησες τις καινούργιες έννοιες θα πρέπει να μπορείς να απαντήσεις σύντομα στις παρακάτω ερωτήσεις.

Ούτε η διακοπή των Χριστουγέννων φαίνεται να πτοεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε και από την Μόσχα επικρατώντας χθες επί της ΤΣΣΚΑ με 84-89 και προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση στο όμιλο του.

Πνεύμα ανεξαρτησίας

Σε όποιες συναντάς δυσκολία, συμβουλέψου και πάλι το αντίστοιχο μάθημα.

Όπλο των "πράσινων" ήταν το περιφερειακό σουτ, καθώς είχαν 14 στα 26 τρίποντα (54%).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

1. Από ποιους πολίτες αποτελείται το εκλογικό σώμα;

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-40, 68-63, 84-89.

Ένας αντικομφορμιστής θεολόγος, που αντιτίθεται κατηγορηματικά σ' έναν πόλεμο στο Ιράκ, ενθρονίστηκε χθες 104ος Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ.

2. Ποιο εκλογικό σύστημα είναι πιο αντιπροσωπευτικό;

ΤΣΣΚΑ: Παπαλουκάς 8, Κουμπράνοφ 3(1), Πανόφ 8(2), Σμόντις 8(1), Χόλντεν 25(5), Πασούτιν 2, Άντερσεν 18, Ζεβροσένκο 3, Λάγκτον 9(2).

Ρόουαν Ουίλλιαμς. Ενθρονίστηκε χθες Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ

Ποιο είναι το μειονέκτημά του;

Παναθηναϊκός: Παπανικολάου 2, Λάκοβιτς 21(4), Μπατίστ 13(1), Χατζηβρέττας 8(2), Σπανούλης 20(2), Τσαρτσαρής 9(1), Διαμαντίδης 10(2), Τομάσεβιτς 3, Σάκοτα 3(1).

Ο διορισμός του στο αξίωμα του επικεφαλής 70 εκατομμυρίων πιστών της Αγγλικανικής Εκκλησίας είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Ιούλιο από την κυβέρνηση.

3. Τι σχέση έχουν τα πολιτικά κόμματα με τη δημοκρατία;

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από τότε ο Ρόουαν Ουίλλιαμς δεν έπαψε να φέρνει σε δύσκολη θέση τον Τόνυ Μπλαιρ τασσόμενος δημόσια πρώτα εναντίον του πολέμου στο Αφγανιστάν και τώρα εναντίον της σχεδιαζόμενης σύγκρουσης στο Ιράκ.

4. Σε ποιες εκλογές συμμετέχει ο έλληνας πολίτης;

Η πρόκληση της πρωταθλήτριας

Πρώην Αρχιεπίσκοπος Ουαλίας και πεπεισμένος ειρηνιστής, πιστεύει πως η Εκκλησία πρέπει να παίρνει θέση στην πολιτική συζήτηση και ενδεχομένως να αμφισβητεί τις θέσεις των κυβερνώντων.

5. Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες των ΜΜΕ στην υπηρεσία της κοινωνίας πολιτών;

Αγώνας πρόκληση για τον Ολυμπιακό είναι ο σημερινός (20:45) στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ, που θα θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ.

Μετά το σχίσμα με τη Ρώμη τον 16ο αιώνα, είναι ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ που δεν κατάγεται από την Αγγλία και ο πρώτος Ουαλός που αναλαμβάνει τη θέση αυτή εδώ και τουλάχιστον 1.000 χρόνια.

6. Να αναφέρεις δύο παραδείγματα δραστηριοποίησης του ενεργού πολίτη σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Παρ' όλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" δεν φαίνεται να φοβούνται την αντίπαλό τους και είναι αποφασισμένοι για τη νίκη, που θα τους φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στους "16" της Ευρωλίγκας.

Υποστηρίζει τη χειροτονία ομοφυλόφιλων ιερέων (έχει δηλώσει πως έχει ήδη χειροτονήσει έναν ομοφυλόφιλο και πως μια μόνιμη και «πιστή» ομοφυλοφιλική σχέση δεν είναι αντίθετη προς τη χριστιανική διδασκαλία).

7. Με ποιο τρόπο διασφαλίζει το Σύνταγμα τον πολίτη από τον κίνδυνο παραπληροφόρησης μέσω των ΜΜΕ;

"Το δεδομένο είναι ότι ήρθαμε στο Τελ Αβίβ για να κερδίσουμε και το θετικό είναι, ότι διακρίνω πλέον στα μάτια των παικτών μου την πίστη ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για 40 λεπτά", δήλωσε ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Υποστηρίζει επίσης πως οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να χειροτονούνται επίσκοποι.

Β. βάλεις σε κύκλο το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης θα είναι κανονικά στη διάθεση του Λιθουανού τεχνικού σε αντίθεση με τον τραυματία Νίκο Αργυρόπουλο.

Από το 1992, αφότου επετράπη στις γυναίκες να γίνονται ιερείς, έχουν χειροτονηθεί 1.500 γυναίκες σε σύνολο 10.000 ανδρών ιερέων, αλλά καμία δεν έγινε επίσκοπος.

1. Το εκλογικό δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές έχουν: α. όλοι οι Έλληνες πολίτες β. όλοι οι Έλληνες πολίτες άνω των 18 ετών γ. όλοι οι πολίτες της ΕΕ που διαμένουν στην Ελλάδα δ. όλοι όσοι διαμένουν στην Ελλάδα

ΑΕΚ

Τις θέσεις του αμφισβητούν πολλοί στην Αγγλικανική Εκκλησία, ωστόσο, όλοι συμφωνούν πως είναι ένας εξαιρετικά ευφυής και απλός άνθρωπος.

Γ. Να χαρακτηρίσεις τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, βάζοντας σε κύκλο το αντίστοιχο γράμμα (Σ για τις σωστές Λ για τις λανθασμένες).

Τελειώνουν οι ευκαιρίες

Χθες πάντως, λόγω της παράδοσης, η ενθρόνισή του στον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό του Καντέρμπουρυ ήταν αντάξια της στέψης ενός βασιλιά.

1. Αρμοδιότητα του εκλογικού σώματος αποτελεί η συμμετοχή του σε δημοψήφισμα. Σ - Λ

Μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης αποτελεί για την ΑΕΚ το σημερινό παιχνίδι με την Κλιμάμιο Μπολόνια (20:45) στο κλειστό του Γαλατσίου.

Ο Ουίλλιαμς γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1950 στο Σουώνζη (νότια Ουαλία), γιος ενός μηχανικού ορυχείων.

2. Η συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα εκλογών είναι υποχρέωση του έλληνα πολίτη. Σ - Λ

Η Ένωση θέλει μόνο νίκη για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Οι γονείς του τον ονόμασαν Ρόουαν από ένα δένδρο που φημίζεται ότι έχει μαγικές ιδιότητες.

3. Με το πλειοψηφικό σύστημα επιτυγχάνεται η εκπροσώπηση των μικρών κομμάτων στη Βουλή. Σ - Λ

"Η Κλιμάμιο είναι μια πολύ καλή ομάδα, που βρίσκεται σε φόρμα.

Φοίτησε στο Κολλέγιο του Χριστού στο Καίμπριτζ και μετά στο Εκκλησιαστικό Κολλέγιο και στο Κολλέγιο Ουάνταμ της Οξφόρδης.

4. Με το αναλογικό σύστημα υπερισχύει το πρώτο κόμμα. Σ - Λ

Πιέζει σε όλο το γήπεδο και η φιλοσοφία της είναι να παίζει κοντά στο καλάθι, με τον Ουάτσον να κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

Παθιασμένος με τη θεολογία, εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία 29 χρόνων και στα 36 του έγινε ο νεώτερος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

5. Το εκλογικό δικαίωμα απαιτεί ηλικία 21 ετών. Σ - Λ

Εμείς θέλουμε να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού", επισήμανε ο Λευτέρης Κακιούσης και συνέχισε λέγοντας.

Φιλόσοφος και ποιητής, μιλάει επτά γλώσσες και έχει γράψει πολλά έργα για την ιστορία της θεολογίας.

6. Κοινωνία πολιτών είναι το σύνολο των εκλογέων. Σ - Λ

"Δεν είναι η τελευταία μας ευκαιρία, είναι όμως ένα από τα παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε αν θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση".

Λάτρης των κινουμένων σχεδίων της «Οικογένειας Σίμσον», έχει δηλώσει πως αποτελούν «εγκώμιο στην ταπεινότητα και την αρετή». Από το 1981 είναι παντρεμένος με την Τζέην Πωλ και είναι πατέρας δύο παιδιών, του 14χρονου Ρίαννον και του 6χρονου Πιπ. Καταγγέλλει τη χειραγώγηση των παιδιών από την καταναλωτική κοινωνία και έχει επανειλημμένως επιτεθεί «στην αυτοκρατορία Ντίσνεϋ». Το 1985, δραστήριο μέλος τότε της Εκστρατείας για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό (CND), συνελήφθη στη διάρκεια διαδήλωσης, ενώ απάγγελνε ψαλμούς στον διάδρομο προσγείωσης της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Καίμπριτζσαϊρ.