Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η ρεαλ μαδριτης παρουσιασε τον αντονιο κασανο :: 4/1/2006 20:00:07) 

Ο επίτιμος πρόεδρος Αλφρέδο Ντι Στέφανο, που έχει επιφορτιστεί με τις παρουσιάσεις των νέων "galacticos", αναρρώνει από την εγχείρηση στην καρδιά, έτσι τον νεοφερμένο Αντόνιο Κασάνο παρουσίασε χθες ο αντιπρόεδρος Εμίλιο Μπουτραγκένιο.

Πρώτη δίωξη για εκβιασμούς

9.2 Ψηφοφορία-Βασικές αρχές

επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

Για κακουργήματα εις βάρος 7 προσώπων θα λογοδοτήσει ο Γρ. Μιχαλόπουλος

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας, είναι:

Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΚΑΣΑΝΟ

ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

α. Άμεση:

Ιταλός "galactico"

ΜΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Το εκλογικό σώμα εκλέγει απευθείας τους αντιπροσώπους του.

Στη Μαδρίτη οι Ιταλοί ποτέ δεν αφθονούσαν…

Η πρώτη ποινική δίωξη για την υπόθεση των εκβιασμών ασκήθηκε χθες εναντίον του εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου και περιλαμβάνει τρεις κακουργηματικές κατηγορίες που φέρονται ότι τελέστηκαν κατά συρροή εις βάρος επτά τουλάχιστον προσώπων.

β. Μυστική:

Αλλωστε, μόνο ο Κριστιάν Πανούτσι είχε την τύχη να φορέσει στο παρελθόν (1997-99) την ένδοξη λευκή φανέλα της Ρεάλ.

Ο εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εκβίασης και της απόπειρας εκβίασης κατά συρροή, καθώς και το αδίκημα της απόπειρας απάτης επίσης κατά συρροή. Η μυστικότητα της ψηφοφορίας εξασφαλίζεται με τη δημιουργία ιδιαίτερων χώρων, στους οποίους ο ψηφοφόρος αποσύρεται για να συμπληρώσει, χωρίς να τον βλέπουν, το ψηφοδέλτιο και να το τοποθετήσει σε φάκελο αδιαφανή και ίδιο με τους υπόλοιπους.

Από χθες, όμως, βρέθηκε κι ο πρώτος Ιταλός "galactico": ο Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες, επίσημα, στο "Μπερναμπέου"

Οι δύο πρώτες κατηγορίες τελέστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, εις βάρος πέντε προσώπων. Ακόμα, η μυστικότητα εξασφαλίζεται με την ομοιομορφία όλων των ψηφοδελτίων.

"Είμαι συγκινημένος που φορώ τη σπουδαιότερη φανέλα στον κόσμο.

Των επιχειρηματιών Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Γιάννη Λάτση και Αργύρη Σαλιαρέλη, του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου και ενός ακόμη, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά κατόπιν δικής του επιθυμίας. Η παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας αποτελεί αξιόποινο αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο.

Στη Ρεάλ ξεκινά για μένα μια νέα εποχή.

Η απόπειρα απάτης φέρεται ότι έχει τελεστεί εις βάρος ακόμη δύο προσώπων, που δεν ανήκουν στον επιχειρηματικό χώρο, αλλά που επίσης δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους.

γ. Υποχρεωτική:

Στην Ιταλία μου κόλλησαν την 'ετικέτα'' του δύστροπου χαρακτήρα, αλλά τώρα έχω την ευκαιρία να τους αποστομώσω", τόνισε ο 23χρονος Κασάνο, που από χθες είναι ο νέος κάτοχος της φανέλας με το "19".

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει δεκαπέντε μαρτυρικές καταθέσεις, κάποιες από τις οποίες δεν είναι επιβαρυντικές για τον κ. Μιχαλόπουλο. Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν.

Ο γεννημένος στο Μπάρι επιθετικός, που μετά από 4,5 χρόνια στη Ρόμα θα αγωνίζεται στο εξής για τη Ρεάλ, υπέγραψε ως το 2010 και αποτελεί τη δεύτερη χειμερινή κίνηση ενίσχυσης της "βασίλισσας", μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή αμυντικού, Σισίνιο.

Υπήρξαν δηλαδή μάρτυρες, επιχειρηματίες κυρίως, οι οποίοι βεβαίωσαν τον εισαγγελέα ότι ουδέποτε εκβιάστηκαν από τον κατηγορούμενο εκδότη.

δ. Προσωπική:

ΑΠΟΝΤΟΣ του επίτιμου προέδρου, Αλφρέδο Ντι Στέφανο (αναρρώνει από την εγχείρηση καρδιάς), τον Κασάνο παρουσίασε στους φίλους της Ρεάλ ο αντιπρόεδρος Εμίλιο Μπουτραγκένιο.

Πρόκειται προφανώς για τους κ.κ. Δημ. Κοντομηνά, Γ. Αποστολόπουλο, Β. Βαρδινογιάννη, Νίκο και Κυριάκο Μαμιδάκη και ενδεχομένως κάποιους άλλους.

Οι ψηφοφόροι πηγαίνουν στο εκλογικό κατάστημα και εκεί πραγματοποιείται η αναγνώρισή τους από την αστυνομική τους ταυτότητα.

"Προτεραιότητά μου είναι να επιστρέψω άμεσα στην καλή μου φόρμα, γιατί είχα αρκετό καιρό εκτός δράσης στη Ρόμα.

Πάντως, τόσο ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου όσο και η Μαριάννα Λάτση, η οποία κατέθεσε στοιχεία για τις απόπειρες εκβίασης που έχει διαπράξει ο Γρ. Μιχαλόπουλος εις βάρος του πατέρα της Γιάννη Λάτση, αλλά και ο Αργ. Σαλιαρέλης και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, εισέφεραν στην εισαγγελική έρευνα στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του εκδότη. Προσωπική επομένως είναι η ψήφος εφόσον απαιτεί τη φυσική παρουσία του ψηφοφόρου.

Δεν με ενοχλεί που θα δώσω μάχη για θέση στην 11άδα με τους Ρονάλντο, Ραούλ, Ζούλιο Μπαπτίστα, Ρομπίνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίωξη αναφέρεται σε πράξεις που έχουν τελεστεί ακόμη και πρόσφατα, έως την ημερομηνία έναρξης της προκαταρκτικής εξέτασης. Με την τελευταία όμως αναθεώρηση του Συντάγματος δίνεται η δυνατότητα να καθιερωθεί με νόμο η επιστολική ψήφος ή ψήφος δι' αλληλογραφίας.

Ισα - ίσα, μου αρέσει ο κόσμος των ''galacticos''…

Βεβαίως η οποιαδήποτε εκβίαση που ενδεχομένως τελέστηκε εις βάρος του επιχειρηματία Δημ. Αγγελόπουλου από τον Γρ. Μιχαλόπουλο το 1984 - ένα χρόνο πριν από τη δολοφονία του από τη 17Ν - είναι παραγεγραμμένη και δεν περιλαμβάνεται στην ποινική δίωξη. Η επιστολική ψήφος θεσμοθετείται για να επιλύσει το πρόβλημα των αποδήμων Ελλήνων.

Θέλω μέσω της Ρεάλ να κερδίσω ξανά τη θέση μου στην εθνική Ιταλίας για το Μουντιάλ. Ο 22ος τακτικός ανακριτής κ. Νικ. Μήλιος, στον οποίο ανατέθηκε η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, θα καλέσει εκ νέου τους μάρτυρες που έχουν ήδη εξεταστεί από τον εισαγγελέα, αλλά και όποιον άλλον κριθεί αναγκαίο. ε. Ίση: Κι εύχομαι μια μέρα να με συναντήσει ξανά στη Ρεάλ ο Φραντσέσκο Τότι"… Το γεγονός ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες κατόπιν παραγγελίας του προϊσταμένου της Εισαγγελίας κ. Σωτήρη Μπάγια, στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εντοπιστούν και άλλοι ύποπτοι για τέλεση εκβιασμών. Όλοι οι πολίτες έχουν μια μόνο ψήφο και αυτή έχει την ίδια ισχύ με εκείνες των άλλων ψηφοφόρων (αρχή ισότητας της ψήφου). Ο Κασάνο, όπως και ο Σισίνιο, είναι διαθέσιμοι να κάνουν ντεμπούτο στην επικίνδυνη "έξοδο" της Ρεάλ την Κυριακή, με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ.

Ο ανακριτής ενδέχεται επίσης να κρίνει ότι τα θύματα των εγκληματικών πράξεων είναι περισσότερα από πέντε. στ. Καθολική:

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΘΑΥΜΑ

Για τους κληρικούς

Ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος.

Η ημέρα γέννησης του Κασάνο (12 Ιουλίου 1982) τον… σημάδεψε μια για πάντα, μια και ήταν η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του "calcio": ο τελικός του Μουντιάλ 1982 με τη Δυτική Γερμανία (3-1)…

Στο μεταξύ η εισαγγελική έρευνα, που είχε διαταχθεί στις 13 Ιανουαρίου 2003 από τον κ. Μπάγια, με αφορμή δημοσιεύματα που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση του ιδιόγραφου σημειώματος του επιχειρηματία Δημ. Αγγελόπουλου, συνεχίζεται.

Στην Ελλάδα, η αρχή της καθολικότητας της ψήφου, καθιερώθηκε στο Σύνταγμα του 1864, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και από τότε επαναλαμβάνεται σε όλα τα Ελληνικά Συντάγματα.

Γι' αυτό και το παιδί - θαύμα από το Μπάρι πάντοτε αποτελούσε ξεχωριστή περίπτωση για τους Ιταλούς.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας διερευνά ακόμη υποθέσεις εκβιασμών που τελέστηκαν είτε υπό την απειλή της 17Ν είτε υπό το κράτος άλλων απειλών, ενώ τυχόν εκβιασμοί που έχουν διαπραχθεί εις βάρος κληρικών διερευνώνται ήδη και θα αποτελέσουν μια ξεχωριστή δικογραφία.

Η καθολικότητα όμως αφορούσε μόνο τους άνδρες, αφού οι γυναίκες, μόλις το 1952 απέκτησαν το δικαίωμα να ψηφίζουν.

Η καριέρα του: 1999-01: Μπάρι 48 ματς / 6 γκολ 2001-06: Ρόμα 145 / 49 2006-…: Ρεάλ Μαδρίτης 0 / 0 εθνική Ιταλίας (2003-…): 8 ματς / 3 γκολ

Βεβαίως ερευνάται ακόμη τυχόν σύνδεση των εκβιαστών με τη 17Ν, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία ικανά να στηρίξουν οποιαδήποτε σχετική κατηγορία.

φωτ. 9.2 Ψηφοδέλτια. Μέχρι την Αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, για τους πολίτες που απείχαν από τις εκλογές προβλέπονταν ποινές, όπως φυλάκιση, άρνηση χορήγησης άδειας οδήγησης αυτοκινήτου ή επαγγελματικής άδειας και χορήγησης διαβατηρίου. Με την πρόσφατη Αναθεώρηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο της εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν επιβάλλονται ποινές. Το δικαίωμα της ψήφου κατοχυρώθηκε μέσα από σκληρούς και συχνά αιματηρούς αγώνες και αποδεικνύει την πολιτική συνείδηση που έχουμε ως ενεργοί πολίτες. - Σε συζήτηση που θα γίνει στην τάξη να αναπτύξετε τους προβληματισμούς σας σχετικά με το αν είναι σκόπιμο η υποχρεωτικότητα της ψήφου να συνοδεύεται από την επιβολή ποινών

ΤΑ 350 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΕΡΕΘ Στόχος των διενεργούντων την έρευνα είναι η ολοκλήρωσή της εντός δύο μηνών.

Με τα 5,5 εκατ. ευρώ που πλήρωσε στη Ρόμα για τον Κασάνο, η Ρεάλ έφτασε στο δυσθεώρητο ύψος των 350 εκατ. ευρώ(!) από το καλοκαίρι του 2000, που την προεδρία ανέλαβε ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Τέλος, όσον αφορά τη μήνυση για εκβίαση που κατέθεσαν προ ημερών κατά του εκδότη Γ. Κουρή οι συνεταίροι του, Αθ. Αθανασούλης και Γ. Βαλσαμίδης, με παραγγελία του κ. Μπάγια ανατέθηκε στον εισαγγελέα κ. Δ. Ασπρογέρακα για τη διενέργεια αυτοτελούς προκαταρκτικής εξέτασης. Προηγήθηκαν άλλες ένδεκα μεταγραφές "galacticos"…

ποδοσφαιριστής χρονιά ομάδα κόστος (εκατ. ευρώ) Λουίς Φίγκο - 2000 - Μπαρτσελόνα - 60 Ζινεντίν Ζιντάν - 2001 - Γιουβέντους - 72 Ρονάλντο - 2002 - Ίντερ - 45 Ντέιβιντ Μπέκαμ - 2003 - Μάντσεστερ - 35 Μάικλ Όουεν - 2004 - Λίβερπουλ - 12 Βάλτερ Σάμουελ - 2004 - Ίντερ - 23 Τζόναθαν Γούντγκεϊτ - 2004 - Νιουκάστλ - 18 Ρομπίνιο - 2005 - Σάντος - 24 Ζούλιο Μπαπτίστα - 2005 - Σεβίλλη - 23 Σέρχιο Ράμος - 2005 - Σεβίλλη - 27 Σισίνιο - 2006 - Σάο Πάουλο - 5,5 Αντόνιο Κασάνο - 2006 - Ρόμα - 5,5