Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Αθλητική είδηση

( χαντμπολ: η πολωνια αντιπαλος της εθνικης στα μπαραζ για το παγκοσμιο :: 5/2/2006 22:13:22) 

Την ευκαιρία να κερδίσει την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα έχει η Εθνική ομάδα κόντρα στην Πολωνία. ΝΤΑΝ ΡΑΘΕΡ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ CΒS

Διδακτικοί στόχοι

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

"Ο Σαντάμ μού… πήρε συνέντευξη όταν έσβησαν οι κάμερες"

Στόχοι του κεφαλαίου αυτού είναι οι μαθητές: - να αιτιολογούν τη σπουδαιότητα των δεδομένων για την επίλυση ενός προβλήματος, - να επισημαίνουν την αδιάσπαστη ενότητα αλγόριθμων και δομών δεδομένων, - να εκτελούν γενικές ασκήσεις και ασκήσεις αναζήτησης και ταξινόμησης με χρήση της δομής του πίνακα, - να ορίζουν τις δομές της στοίβας και της ουράς με τις αντίστοιχες λειτουργίες, - να ορίζουν την έννοια της αναδρομής και να εκτελούν απλές σχετικές ασκήσεις, - να γνωρίζουν τις δομές της λίστας και του δένδρου.

Η μεγάλη ευκαιρία

Ο Νταν Ράθερ (δεξιά) με τον Σαντάμ Χουσεΐν στη Βαγδάτη

Προερωτήσεις

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Όταν έσβησαν οι κάμερες, ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα που διήρκεσε η συνέντευξη του Σαντάμ Χουσεΐν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ήρθε η σειρά του Σαντάμ Χουσεΐν να γίνει δημοσιογράφος, και να πάρει συνέντευξη από τον ίδιο τον δημοσιογράφο, τον Νταν Ράθερ. - `Έχεις ακούσει για τον όρο FIFO;

Η τύχη χαμογέλασε στην Εθνική ομάδα των ανδρών, καθώς στη χθεσινή κλήρωση, που έγινε στη Ζυρίχη, η κληρωτίδα έφερε ως αντίπαλο την Πολωνία, στα μπαράζ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007, που θα γίνει στη Γερμανία.

Ο Ιρακινός ηγέτης οδήγησε τον κορυφαίο δημοσιογράφο του CBS στις δερμάτινες πολυθρόνες μέσα στο ψηλοτάβανο γραφείο του στη Βαγδάτη, και, όπως λέει ο Νταν Ράθερ στην "Ουάσιγκτον Ποστ", "με ρώτησε για την αμερικανική κοινή γνώμη και για τον Πρόεδρο Μπους".

- Γνωρίζεις ότι μπορεί να εξομοιωθεί στον υπολογιστή μια ουρά ανθρώπων, τρένων ή προγραμμάτων;

Ούτε παραγγελία να είχε κάνει την κλήρωση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκόραν Πέρκοβατς, αφού η Εθνική όχι μόνο απέφυγε τα μεγαθήρια που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ελβετίας, αλλά κληρώθηκε με μία αντίπαλο, που αν μη τι άλλο είναι στα μέτρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εκείνος του απήντησε:

- Υπάρχει δυνατότητα ταχύτερης αναζήτησης μιας πληροφορίας ανάμεσα σε πολλές και με ποιον τρόπο;

"Ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές.

"Κύριε Πρόεδρε, με ρωτήσατε και εγώ θα προσπαθήσω να σας απαντήσω.

- Ξέρεις, αν υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να ταξινομηθούν κάποια αντικείμενα;

Η Πολωνία είναι μία δυνατή ομάδα, αλλά έχουμε αρκετές πιθανότητες πρόκρισης", δήλωσε ο Κροάτης τεχνικός.

Πολλές από αυτές τις απαντήσεις, δεν νομίζω ότι θα σας αρέσουν".

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ της Ελβετίας η Πολωνία πέτυχε μόλις μία νίκη (επί της Ουκρανίας) και η απόδοσή της σε καμία περίπτωση δεν φοβίζει την ελληνική ομάδα.

Η συνέντευξη ήταν η πρώτη που δίνει ο Σαντάμ Χουσεΐν σε Αμερικανό δημοσιογράφο, ύστερα από 13 χρόνια.

Ο πλέον απειλητικός παίκτης είναι ο Κάρολ Μπιελέτσκι, ενώ αξιόλογοι είναι οι Κουζίνσκι και Λιζέφσκι.

Είναι, επομένως, μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον 71χρονο κορυφαίο Αμερικανό δημοσιογράφο, ο οποίος, το 1990, αφού το Ιράκ είχε καταλάβει το Κουβέιτ, είχε πάρει την τελευταία συνέντευξη που ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε δώσει σε Αμερικανό δημοσιογράφο.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 ή 11 Ιουνίου στην Ελλάδα και η ρεβάνς στις 17 ή 18 του ίδιου μήνα στην Πολωνία.

Αυτή η επιτυχία όμως δεν θα μπορούσε να έχει γίνει από περισσότερο δραματικές συνθήκες, με τις δύο χώρες, Ιράκ και ΗΠΑ, να βρίσκονται στο χείλος του πολέμου.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των προκριματικών είναι τα εξής: Σερβία&Μαυροβούνιο - Τσεχία, Πορτογαλία - Ουκρανία, Ελβετία - Ρωσία, Σλοβενία - Αυστρία, Σουηδία - Ισλανδία, Ρουμανία - Νορβηγία, Σλοβακία - Ουγγαρία.

Ακόμα πριν προλάβει να μεταφραστεί η συνέντευξη, η περίληψη των απαντήσεων του Σαντάμ Χουσεΐν, που έκανε ο Ράθερ, γινόταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις, σε όλο τον κόσμο.

Την πρόκριση για το παγκόσμιο έχουν ήδη εξασφαλίσει από την Ευρώπη η διοργανώτρια Γερμανία, η κάτοχος του τίτλου Ισπανία, καθώς και οι Γαλλία, Κροατία και Δανία.

Επρόκειτο φυσικά, για την πρόκληση που απηύθυνε ο Σαντάμ Χουσεΐν στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, για τηλεοπτικό ντιμπέιτ, για την άρνηση του ιδίου, ότι το Ιράκ διαθέτει πυραύλους με ακτίνα μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη από τον ΟΗΕ, για τη δήλωσή του ότι δεν θα βάλει φωτιά στις πετρελαιοπηγές ούτε θα καταστρέψει τα φράγματα σε περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράκ, και για την άρνησή του ότι έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

ΟΙ ΝΙΚΕΣ της ΧΑΝΘ επί του Κιλκίς και του Ιωνικού επί του Πανελληνίου αντίστοιχα ξεχώρισαν στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.

Σε ό,τι έχει σχέση με το ζωντανό τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ο Σαντάμ Χουσεΐν πρότεινε στον Ράθερ να συντονίσει τη συζήτηση.

Τα αποτελέσματα: Αθηναϊκός - Δούκας 24-25, ΠΑΟΚ - Κορωπί 31-22, Κιλκίς - ΧΑΝΘ 22-24, ΒΑΟ - Φίλιππος Βέροιας 28-38, Διομήδης - Απόλλων Καλαμαριάς 32-27, Ιωνικός - Πανελλήνιος 31-28, Βριλήσσια - ΑΕΚ - 24-23.

"Εγώ του είπα:

Η βαθμολογία: Δούκας 33, Αθηναϊκός 30, Πανελλήνιος 30, Φίλιππος Βέροιας 30, Κιλκίς 22, ΠΑΟΚ 17, ΑΕΚ 14, Βριλήσσια 13, ΧΑΝΘ 13, Διομήδης 13, Απόλλων Καλαμαριάς 11, Ιωνικός 11, Κορωπί 10, ΒΑΟ 5.

Κύριε Πρόεδρε, έχω αρκετά προβλήματα, ήδη", λέει ο Ράθερ, "και εκείνος γέλασε".